10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Zo maak je jouw huis kindveilig voor kleine ontdekkingsreizigers!
23 oktober 2018 
2 min. leestijd

Zo maak je jouw huis kindveilig voor kleine ontdekkingsreizigers!

Kinderen zijn ware ontdekkingsreizigers. Het is een lust voor het oog om je kleintje gade te slaan, terwijl deze nieuwsgierig zijn omgeving afstruint. Deze ontdekkingslust brengt echter ook gevaren met zich mee. Daarom is het van belang dat je je woning kindveilig maakt.

Woonkamer

Kinderen ontdekken graag met hun mond. Losse voorwerpen moeten dus opgeborgen worden op een plek waar je kind niet bij kan. Dit geldt niet alleen voor spullen die van jou zijn, maar ook voor bepaalde soorten speelgoed. Wanneer het speelgoed klein is, of onderdelen bevat die af kunnen breken, is het belangrijk deze buiten het bereik van je kind te houden wanneer je geen tijd hebt om samen te spelen. Bekijk ook wat voor soort planten je in huis hebt. Sommige planten kunnen giftig zijn of hebben kiezels in hun plantenbak die ingeslikt kunnen worden. Naast voorwerpen die kunnen worden ingeslikt door je kinderen, kan een huis ook andere gevaren met zich meebrengen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk de stopcontacten te beveiligen waar je kind bij zou kunnen komen.

Keuken

De angst dat je kind schoonmaakmiddel drinkt is bij elke ouder aanwezig. In schoonmaakmiddelen zitten vaak veel chemische producten, waardoor je kind erg ziek kan worden. Het is dus belangrijk om dit te voorkomen door deze middelen goed op te bergen. Plaats ze in een hoge kast waar je kind niet bij kan of maak gebruik van een kindveilige sluiting om je gootsteenkastje af te sluiten. Gebruik bij voorkeur ook natuurlijke schoonmaakmiddelen. Met slechts drie natuurlijke producten kun jij ervoor zorgen dat je huis schoon wordt (schoonmaakazijn, natuurzeep en baking soda). Zo voorkom je dat je kind in ieder geval chemische middelen binnenkrijgt, als jij je schoonmaakmiddelen een keer vergeet op te bergen.

Ook elektrische apparaten zijn erg aantrekkelijk voor een kind op ontdekkingstocht. Plaats deze ver buiten het bereik van kinderhandjes en berg de snoeren goed op. De verleiding om aan bedrading te trekken kan namelijk erg groot zijn. Hierdoor kan er van alles omvallen, wat grote schade aan kan brengen aan je inboedel. Met een nieuwsgierige ontdekkingsreiziger in huis is het belangrijk om je inboedel goed te verzekeren. Je inboedelverzekering vergelijken kan dus raadzaam zijn. Daarnaast is het natuurlijk ten alle tijden belangrijk brandwonden te voorkomen. Het is verstandig om een rekje voor het fornuis te plaatsen, zodat je kind hier niet bij kan. Draai de steel van pannen ook altijd weg, zodat hij of zij niet in de verleiding kan komen om hieraan de trekken.

Badkamer

Het is het beste als je kind niet bij de kraan kan. Als dit niet te voorkomen is, zorg er dan in ieder geval voor dat hij of zij de kraan niet heet kan zetten. Wanneer je zelf gebruik hebt gemaakt van warm water, is het vervolgens belangrijk om koud water door de kraan te laten stromen. Anders zou je kind verrast kunnen worden met heet water wanneer hij of zij de kraan opendraait. Maak gebruik van een antislipmat in de douchecabine of in bad, om valpartijen zoveel mogelijk te voorkomen. Laat je kind ook nooit alleen onder de douche of in bad. Een valpartij gaat niet altijd gepaard met veel geluid en je kind zou onder water terecht kunnen komen zonder dat je het doorhebt. Een kind brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, maar de vreugde die ze je geven maakt dat het natuurlijk dubbel en dwars waard. Staat er een tweede wondertje op jullie planning? Lees hier hoe jullie je kunnen voorbereiden op de volgende zwangerschap.

Heb jij nog tips die wij hier vergeten zijn? Deel ze dan in een reactie hieronder!

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.