datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Detox in 1 Dag: Jouw Darmen Schoon Met Krachtige Enzymen
12 januari 2024 
4 min. leestijd

Detox in 1 Dag: Jouw Darmen Schoon Met Krachtige Enzymen

De snelste weg naar een betere gezondheid begint in de darmen. Een vervuilde darm kan veel narigheid veroorzaken, maar hoe pak je dat aan zonder intensieve vastenkuren en darmspoelingen? Daar biedt een eendaagse detox kuur de oplossing en ik heb hem voor je getest! 

De detoxkuur bevat een veel krachtige enzymen en de gefermenteerde probiotische bacteriën helpen je darmen zich te ontdoen van opgehoopt vuil en toxines. Na een natuurlijk gistingsproces van drie jaar zijn deze ingrediënten hitte- en zuurbestendig geworden waardoor ze zich levend door het maagzuur heen werken en direct tot in de verste uithoeken van het lichaam hun werk kunnen doen.

Waarom Detoxen?

Ons lichaam streeft voortdurend naar het handhaven van een evenwicht, bekend als Yin-Yang in de Oosterse Geneeskunde. Hedendaagse voedingsgewoonten resulteren echter in een onevenwichtige verhouding van Omega-6 tot Omega-3. We worden blootgesteld aan lucht- en watervervuiling, consumeren voedsel met kleurstoffen, smaakversterkers en overmatige suikers, gebruiken chemische cosmetica en huishoudproducten, en nemen alcohol en medicijnen. Al deze externe factoren laten gifstoffen ons lichaam binnendringen, die we moeten elimineren voordat ze schade toebrengen aan onze organen en cellen. Dit proces van het verwijderen van gifstoffen staat bekend als detoxificatie.

Ons lichaam ervaart dagelijks negatieve invloeden waar het helaas niet volledig zelf mee om kan gaan. Het zendt voortdurend S.O.S. signalen uit, maar symptomen zoals vermoeidheid, misselijkheid, keelontsteking en koorts worden vaak genegeerd. We doen alsof we ze niet opmerken, of erger nog, we accepteren "ziek zijn" als iets normaals.

Bestel hier jouw Detox in 1 dag!


Vervuilde Darmen

Wanneer de darmen vervuild zijn, wordt het voor het lichaam moeilijker om essentiële voedingsstoffen uit het voedsel te absorberen, met name in de dunne darm. De elementen die wel door de vervuilde laag doordringen, bereiken de cellen in vervuilde toestand, wat leidt tot vergiftiging. Een verontreinigde darm vertraagt alle metabolische processen in het lichaam, inclusief de verwijdering van afvalstoffen, zowel vanuit het spijsverteringskanaal als op celniveau. Mensen met een verontreinigde darm ervaren vaak moeilijkheden bij het afvallen en klagen over het jojo-effect. Indien een verontreinigde darm niet wordt aangepakt, kan onverteerd voedsel ontstekingen veroorzaken die op hun beurt kunnen leiden tot chronische ziekten. Moderne wetenschap benadrukt steeds vaker de relatie tussen een verontreinigde darm en aandoeningen zoals acne, Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), de ziekte van Crohn, Type 2 diabetes, verschillende vormen van kanker, en zelfs autisme.

Als je last hebt van enkele of meerdere van de volgende symptomen, is het raadzaam om een detoxkuur te overwegen:

 • Acne, puistjes, steenpuisten
 • Schommelingen in de bloedsuikerspiegel
 • Zure zweetgeur, slechte adem
 • Diarree, een opgeblazen gevoel, obstipatie en winderigheid
 • Obesitas of overgewicht 
 • Verminderde weerstand, chronische hoofdpijn, reuma en gewrichtspijn 
 • Allergieproblemen
 • Nervositeit, chronische vermoeidheid, depressiviteit, slapeloosheid

Ziekte begint in de darm

Voor wie op een snelle en eenvoudige manier zijn dunne en dikke darm wil zuiveren van ophopingen van onverteerd voedsel, is er Vegaqura Q-Start. Zoals de naam suggereert, markeert dit het begin van het detoxificatieproces. Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde, benadrukte al: Alle ziektes beginnen in de darm

Detox in 1 dag

Q-Start is een natuurlijke methode waarbij je tien zakjes poeder met water mengt en gedurende één dag inneemt. De poeders bevatten uiterst krachtige enzymen uit groenten en fruit, gecombineerd met voedingsvezels. Deze geven het spijsverteringskanaal een aanzienlijke boost, waardoor ontstekingen en onverteerd voedsel ons lichaam binnen 24 uur kunnen verlaten. Bij de meeste mensen wordt tussen anderhalve en tweeënhalve kilo onverteerd voedsel afgevoerd. Enzymen en vezels richten zich specifiek op 'schadelijke' bacteriën en laten de 'goede' bacteriën van de darmflora ongemoeid. De gereinigde delen van de darmen worden onmiddellijk gevoed met 'goede' enzymen en probiotische bacteriën, zodat we de darmflora niet onbeschermd achterlaten. Vegaqura Q-Start balanceert ook meteen de cholesterolspiegel in het bloed. Daarom een echte Miss Natural Favorites!

Wat zijn enzymen?

Enzymen zijn eiwitmoleculen die, net als vitaminen, essentieel zijn voor verschillende processen in ons lichaam. Zonder enzymen is leven niet mogelijk. Enzymen spelen een cruciale rol in het spijsverteringsproces doordat ze koolhydraten, vetten en proteïnen in het voedsel afbreken tot kleinere elementen, waardoor we ze gemakkelijker kunnen verteren. Tegelijkertijd draagt elk stuk voedsel het enzym om zichzelf weer af te breken in zich mee. Zo bevat papaja bijvoorbeeld het enzym papaïne en vind je in honing sucrase om het koolhydraat sucrose (witte suiker) af te breken. Als je te weinig levende enzymen binnenkrijgt, zal het lichaam meer moeite hebben met het verteren van voedsel en zullen andere stofwisselingsprocessen stagneren, wat leidt tot zichtbare veroudering van het lichaam.

vegaquraDe functies van enzymen

 1. Versnelling van alle stofwisselingsprocessen in het lichaam.
 2. Effectief anti-verouderingseffect
 3. Regulerend voor reiniging en balans in gewicht
 4. Ondersteuning voor schoonheid, onderhoud en huidverzorging
 5. Zuivering van het bloed
 6. Afvoer van gifstoffen
 7. Anti-ontstekingswerking
 8. Activering van cellen
 9. Versterking van het immuunsysteem

Natuurgeneeskundig therapeut Hayo Bol

Voor deze detoxkuur laat ik mij begeleiden door Hayo Bol. Je kunt hem als Lifestyle Changer vinden bij Miss Natural Lifestyle. 

Met meer dan 25 jaar ervaring als natuurgeneeskundig therapeut, begrijpt Hayo Bol als geen ander de essentie van darmreiniging. Het vormt een integraal onderdeel van zijn benadering bij klachten die als 'onoplosbaar' worden beschouwd. 

Hayo: "Als ik iets nieuws ontdek op het gebied van natuurlijke gezondheid waarmee ik mijn patiënten kan ondersteunen, test ik het altijd eerst zelf uit. Toen ik de Vegaqura Q-start ontdekte, raakte ik meteen enthousiast over het gemak en de effectiviteit. Gedurende mijn 25-jarige carrière als natuurgeneeskundig therapeut heb ik mensen behandeld met zogenaamde 'vage' klachten. Natuurgeneeskunde gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het richt zich niet op het onderdrukken van ziekteverschijnselen (symptomen), maar op het actief verbeteren van de omstandigheden binnen en buiten het lichaam, zodat het lichaam zichzelf kan genezen.

In het gesprek dat ik met Hayo had kun je mijn beweegreden voor het doen van deze detox ontdekken. Uiteraard zal ik je ook op de hoogte houden van mijn ervaring!

Heb jij al eens een darmdetox gedaan? Hoe is dat bevallen? 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading