datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

10 vragen aan Andrew Cooper de Juiceman
05 juli 2016 
5 min. leestijd

10 vragen aan Andrew Cooper de Juiceman

Hij kocht op zijn 19de al zijn eerste sapmachine, jaren later een fruitboerderij en stond bekend als de colaman, maar drinkt dit zelf niet! Zijn vrienden en buren gaven hem ooit de naam ‘Juiceman’ en onder deze naam startte hij zijn koudgeperste sappen bedrijf en komt hij nu uit met een boek onder dezelfde naam.

Bekijk het video interview met Andrew Cooper

Vrijdag 17 mei sprak ik Andrew Cooper net buiten Londen over zijn nieuwe boek, carrière en toekomstplannen. Naast een fotoshoot voor de cover van Miss Natural magazine had ik ook een heel leuk gesprek dat we hebben opgenomen op video.

1. Waar komt je interesse voor sappen vandaan?

Ik heb altijd al interesse gehad in biologische en duurzame voeding, mede dankzij mijn moeder die een soort hippie is. Mijn moeder stond er op dat we zo veel mogelijk zelfgeteeld, biologisch voedsel aten. Mijn opa Andrew was bakker en mijn opa Jack was slager, dus ik was als kind omringd door mensen met een passie voor voedsel. Ze leerden mij hoe ik ingrediënten moest proeven en hoe ik eraan moest ruiken en voelen.

2. Hoe kom je aan de naam Juiceman?

Acht jaar geleden, na de geboorte van mijn dochter, kocht ik een oude fruitboerderij op het platteland van Cheshire. In die tijd vloog ik veel heen en weer naar New York en Los Angeles voor modellen- en acteerwerk. In Amerika zag ik veel koudgeperste sappen en ik kocht deze voor in de minibar van mijn hotel zodat ik fit en energiek bleef tijdens het werk. Toen besloot ik om zelf groente te gaan verbouwen op mijn eigen land. In California kocht ik een slowjuicer en bracht deze mee naar Engeland, waar niemand nog koudgeperste sappen maakte. In het begin maakte ik de sappen alleen voor mijn gezin en wat vrienden, maar al snel wist iedereen mij in de buurt te vinden en gaven zij mij de naam Juiceman. Net zoals je vroeger de melkman had die jou verse melk bezorgde, bracht ik nu deze verse sappen rond.

juiceman

3. Hoe geef je de kennis die je kreeg van je moeder door aan jouw kinderen?

Ik leer ze de functie van voeding en maak er ook een spel van. Mijn dochter Taylor had laatst een sportdag en ze wilde graag heel snel zijn voor het hardlopen en vroeg toen aan mij wat ze het beste daarvoor kon eten. Ze koos toen bewust zelf voor havermout, banaan, bijenpollen en amandelmelk, terwijl ze normaal ook geroosterd brood en ontbijtgranen eet. Ook Jackson, mijn zoon, vindt het ontzettend leuk om samen met mij smoothies en sappen te maken. Ze mogen van mij gerust snoepen, maar ik vertel ze dan ook dat er niets voedzaam in zit, maar dat ze er best van mogen genieten.

4. Wat adviseer je nog meer, naast het drinken van koudgeperste sappen, om je energieniveau te verhogen?

Ik ben een groot fan van herstel en slaap, zeker sinds ik kinderen heb! Vooral in deze tijd waarin we allemaal heel druk zijn en altijd online. Ik zet mijn telefoon bewust uit om 17 uur om tijd met mijn familie door te brengen zonder onderbroken te worden. In de ochtend eet ik koolhydraten en eiwitten tot ongeveer 14 uur in de middag, dat geeft mij de energie om ook te kunnen sporten. Daarna eet ik salade of soep en een smoothie.

juiceman
5. Wat is je droom voor jouw bedrijf?

Ik droom altijd groot en met mijn bedrijf Juiceman wil ik uitgroeien tot een internationale duurzame organisatie. In eerste instantie ben ik gestart voor de gezondheid van mijn eigen gezin, maar nu wil ik anderen inspireren met deze kennis. We recyclen al ons afval om zo 0% verspilling te hebben. Daarom vind ik het ook zo geweldig dat mijn boek nu uit is, omdat ik zo ook mensen kan helpen die geen budget hebben om kant-en-klare koudgeperste sappen te kopen. Ik geef ook tips hoe je zelf sappen kunt invriezen zodat je een voorraad hebt en zo veel verse biologische groente en fruit kunt gebruiken zonder dat het bederft.

6. Hoe kijken mensen naar je nu je helemaal voor een gezonde levensstijl staat en eerst reclame voor Coca Cola light hebt gemaakt?

Ik ben al 16 jaar model en acteur en dat was gewoon mijn werk waarmee ik in mijn levensonderhoud kon voorzien. Voor de Coca Cola reclame in 2013 deed ik gewoon auditie, zoals ik er honderden heb gedaan. Ik had nooit kunnen voorspellen dat ik uitgekozen zou worden en dat de commercial zo populair zou zijn. Omdat ze een tuinman zochten vond ik het wel passend, aangezien ik in die tijd net mijn eigen fruitboerderij aan het onderhouden was. Ik was tuinman! Dat ik zelf nooit cola drink vond ik toen geen probleem.


7. Was het jouw idee om de cola te morsen?Al jouw voorgangers dronken namelijk wel uit het blikje en jij niet!

Ha, ha, leuke vraag! Nee, dat stond gewoon in het script en paste toevallig ook beter bij mij. Deze commercial heeft in feite de start van mijn bedrijf Juiceman gefinancierd, zo zie ik het.

andrew-cooper8. Zou je nu nog reclame maken voor Coca Cola of andere frisdrankmerken?

Nee, dat zou ik in mijn huidige positie niet meer doen. Dat zou hypocriet zijn. Een belangrijke reden voor de oprichting van Juiceman is mijn missie om kinderen te laten genieten van voedzame sappen en smoothies en ze minder bewerkte voedingsmiddelen en frisdrank te laten eten en drinken.

9. Wat vind je van de discussie dat sap net zo ongezond zou zijn als cola?

Hier gaat het ook weer om de wijze waarop iets bewerkt is. Zodra je een product verhit dan beschadig je de ingrediënten en ook de suikers. Er zijn tegenwoordig zoveel producten op de mark die zogenaamd gezond zijn, maar dit in feite niet zijn! Zolang je een rauw onbewerkt product hebt, zoals zelf gemaakt sap, is er niets aan de hand. Laat alles wat verhit is staan en kies voor koudgeperst.

10. Wat vind je van de trend om alleen maar rauwe voeding te eten?

Ik heb een tijdje 100% rauw gegeten. Dit deed ik samen met mijn vrouw Jane. In het voorjaar en de zomer is dit goed te doen, maar in het najaar en de winter eet ik toch liever meer verwarmend. Ik eet ook graag af en toe biologisch vlees en als ik in New York ben dan ga ik altijd naar dezelfde plek voor een heerlijke cheesecake! Daar geniet ik dan heel erg van, maar voel mij ook een beetje schuldig achteraf en dan ren ik de volgende dag een extra kilometer. Het leven is er ook om van te genieten.

sapmanWin het boek ‘Sapman’ t.w.v. €20,-

In het prachtig vormgegeven boek staan meer dan 100 sapjes, smoothies en drankjes die gezond en lekker zijn voor het hele gezin. Daarnaast ook recepten voor ontbijt, lunch en onderweg. Een compleet boek voor iedereen die gezond en energiek in het leven wil staan. Miss Natural mag 3 exemplaren cadeau geven! Maak een foto van jezelf met Miss Natural magazine, deel jouw foto op social media en tag hierbij Miss Natural.

Bedankt voor het inzenden van jullie vragen voor Andrew!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading