datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Kweek je eigen vitaminen met de Garden of Life Moestuin
01 april 2013 
2 min. leestijd

Kweek je eigen vitaminen met de Garden of Life Moestuin

Altijd al je eigen groenten willen verbouwen? Dan heeft Garden of Life nu een hele leuke actie voor jou: een moestuinactie! Bij aankoop van een van de producten van Garden of Life krijg je een gratis moestuin. Met deze Garden of Life moestuin kun je eenvoudig eigen je eigen vitaminen en mineralen kweken. En voor de Miss Naturals met groene vingers mogen wij zes moestuinpakketten weg geven.

De Garden of Life moestuin

De moestuin bestaat uit drie verschillende groenten. Met het kweken van je eigen vitaminen en mineralen weet je niet alleen precies wat je eet, maar kun je ook nog eens extra genieten van de groenten die jezelf gekweekt hebt. Supervers, lekker en gezond. En ook nog eens helemaal door jouzelf verbouwd! Op de speciale website vind je inspiratie en tips je moestuin, zoals zaaitips.

Meiden in de Moestuin

Naast je gratis moestuin, maak je ook nog eens kans op het boek ‘Meiden in de Moestuin‘. Op de wikkel van het moestuinpakket staat een QR code. Bij het scannen van deze QR code of het intikken van de website kun je je eigen moestuin-avonturen delen met anderen. Vertel wat je hebt gekweekt, hoe je dat hebt gedaan en wat je ermee hebt klaargemaakt. De meest originele inzendingen worden beloond met het boek ‘Meiden in de Moestuin’, met de leukste tips om makkelijk met een moestuin te starten. In het boek vind je naast moestuintips ook recepten en tips om je balkon of tuin mooier te maken.

Win een moestuinpakket

Heb jij groene vingers en kun je niet wachten om je eigen vitaminen en mineralen te gaan kweken? Dat komt mooi uit, want Miss Natural mag 6 Garden of Life moestuinpakketten weggeven! Vertel onderaan dit artikel jouw leukste moestuinervaring of laat weten wat je van plan bent met jouw Garden of Life moestuin. De zes leukste inzendingen krijgen het pakket thuisgestuurd.

Let op! Alleen Miss Natural leden maken kans. Je kunt bovenaan de site gratis lid worden.

Heb jij groene vingers?

PS Je vindt in de Miss Natural Shop heel veel verschillende soorten biologische zaden en artikelen om deze zaadjes te laten ontkiemen, de plantjes te laten groeien, verzorgen en uiteindelijk te oogsten!

De 6 winnaars zijn geworden:

Nadine van W., Nienke H.-E., Margrietje01, Heidi S., Ellen van S. en Manon S. Gefeliciteerd! Jullie krijgen elk een moestuinpakket thuisgestuurd. Graag jullie adresgegevens sturen via het contactformulier van Miss Natural.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
LindaH
Door

LindaH

op 01 Apr 2013

Wat een geweldige winactie!! Ik werd gelijk ontzettend enthousiast en moest terug denken aan de basisschool.. Ik heb op een vrije school gezeten en wij mochten vanaf de 5e klas zelf een moestuintje onderhouden. Ik weet nog dat ik van tevoren echt niet kon wachten tot het zover was en een beetje jaloers was op de oudere kinderen die al een moestuintje hadden. En toen was het eindelijk zover! Ik weet nog precies hoe het eruit zag: wat ik had gezaaid, de dagen dat ik heb geschoffeld in de regen (wat ik overigens heerlijk vond), hoe gefascineerd ik was als ik weer een prachtige krop sla had 'geproduceerd', hoe hard we soms konden lachen om de (soms wat fallische, tja, kinderen hè) vorm van bepaalde soorten groente en hoe de tomaten en pompoenen smaakten.. Vanaf dat moment werd ik echt verliefd op het groene vinger werk en toen ik de basisschool verliet, vond ik het dan ook ontzettend jammer. De vrouw die dat project regelde overleed ook in die tijd en het project was daarom stop gezet. De moestuintjes vergingen, maar de mooie herinneringen die ik daar heb opgedaan zal ik nooit vergeten. Helaas ben ik de jaren daarna niet meer in de mogelijkheid gekomen om echt zelf een moestuin te beginnen; ik heb het slechts gehouden bij kleinschalige projecten in de keuken. Leuk om weer eens te vertellen over deze ervaring, krijg er direct weer een gelukzalig gevoel bij. Kortom, moge het nog niet duidelijk zijn uit het bovenstaande: Ik zou het echt geweldig vinden om deze winactie te winnen! Met vriendelijke groet en ik wens iedereen een fijne en liefdevolle 2e paasdag toe, Linda PS; ik hoop dat ik me nu wel goed heb ingelogd, want ik weet niet hoe je nu kunt zien of je wel of niet ingelogd bent.

Marijke
Door

Marijke

op 01 Apr 2013

Ik kom eigenlijk ook nooit verder dan selderie, kervel, peterselie, lavas,thijm, rozemarijn, tuinkers e.d. Maar het lijkt me wel spannend om het nu allemaal eens bij elkaar te zetten en kijken of het succes heeft en eens wat anders te proberen Ik ben ook opgegroeid met een hele grote tuin waar mijn ouders zelf van alles kweekten. Kan me nog goed de tuinbonen oogst herinneren, want dan was het verplicht tuinbonen pellen of de doperwtjes, die ik daarna nooit meer zo lekker heb gegeten als toen. In mijn eigen tuintje waren het vooral radijsjes, maar o zo lekker. Maar dat alles is voorbij nadat mijn Ouders zijn overleden en het huis met grote tuin is verkocht. Het roept wel veel nostalgie en fijne herinneringen op. Het zou een uitdaging zijn om het met dit moestuinpakket weer eens te mogen proberen.

Jouke
Door

Jouke

op 01 Apr 2013

Oh dit komt als geroepen, ik wil heel graag een moestuin, heb ook de ruimte, maar waar begin je. Bij mijn ouders ging ik vroeger in het voorjaar altijd de zaadjes voor de sperzieboontjes in de grond doen samen met mijn lieve stiefvader, dat vond ik altijd één van de leukste klusjes van het jaar. Of aan het einde van het seizoen stiekem lekker rode bessen eten rechtstreeks van de struik en de groenten vers van het land (lees tuin) vond ik altijd veel lekkerder dan uit de winkel. Ik wil dat heel graag nu ook in onze eigen tuin zelf gaan aanleggen. Vorig jaar een paar paprikaplanten gekocht en aardbeienplantjes gepland, de aarbeienplantjes staan nog en vorig jaar zijn er redelijk wat aardbeien kunnen plukken, de paprikaplanten helaas niet meer. (we hebben hier een vrij ´arme´ grond, dus extra uitdaging om het fruit en groente te kweken. Ik vind sowieso in de tuin werken heel erg leuk (ontspannende bezigheid) en ook een moestuin (verder) aanleggen, onderhouden etc is zeker aan mij besteed :-).

Carolina Groenendijk
Door

Carolina Groenendijk

op 01 Apr 2013

Elke keer wil ik starten met een mini gezond tuintje, voor de kinderen, om ze het "Garden of life" gevoel bij te brengen! Maar het komt er niet van! De winactie zou een perfect begin zijn.

marlies
Door

marlies

op 01 Apr 2013

Mijn dochter heeft thuis al zon geweldige bak met kruiden maar ik zelf nog niet . Heerlijk lijkt me dat om met de kleinkinderen vanalles te planten en heerlijk klaar te maken. zo leren ze al vroeg hoe het werkt en in de natuur en de verschillende echte smaken. en wat is er nu leuker dan mama verassen met een eigen gekweekte bio salade met heerlijke kruiden uit oma's tuin ? :-)))

Mirjam
Door

Mirjam

op 01 Apr 2013

Ik zou dit pakket heel graag winnen! Een van mijn voornemens voor 2013 is ervoor zorgen dat ik zelf iets eetbaars kan verbouwen :) Dus deze blog komt als geroepen. Ik heb weinig tuinervaring, al had ik vroeger bij mijn ouders wel een eigen vierkante meter, maar daar wilde ik geen groenten in kweken, maar...de mooiste bloemen ooit (vond ik): goudsbloemen en afrikaantjes! Wowie..prachtig vond ik ze. Maar nu ben ik groot en wijs geworden (ahum), en wil ik graag eens iets anders planten en laten groeien. Helpen jullie mij?

Alessandra Cantiniere
Door

Alessandra Cantiniere

op 01 Apr 2013

Wat zou ik graag dit pakket willen winnen. Niet voor mezelf maar voor de kinderen van de Haarlemse Montessori school. Samen met een hovenier wil ik binnenkort aan de slag met een moestuin voor de school. De kinderen van deze basisschool gaan uiteraard ook zelf in groepjes meehelpen. Wat is er leuker om aan het einde van het seizoen een salade te maken van je eigen groente. Lekker en educatief!

liza
Door

liza

op 01 Apr 2013

DIT ZOU IK HEEL GRAAG WILLEN WINNEN. Mijn zuster heeft een stukje grond, en daar willen wij( 3 zusters en ik )een moestuin gaan maken en een chakra tuin. We weten zelf nog niet zo goed hoe, maar we zijn al ideeën aan het verzamelen. Groetjes van Liza

jessica23
Door

jessica23

op 02 Apr 2013

Gezond leven ! Wij willen dit heeel heeel heeeel graag winnen...voor een gezonder bewuster leven...en dit wil ik ook graag mee geven aan mijn kinderen...Julian 6 j en Tristan 3 j we willen graag een zogenaamde boeren tuin maken (zo mijn kinderen noemen ) zodat zei ook bewust worden dat groente niet in de suppermarkt groeie en voor natuurlijk onbespote groente te kunnen eten ect. dit pakket zou ons goed opweg helpen om ons betonnen tegels in een mooi groene wilderige eetbaretuin te mogen om toveren Wij hopen dat we het echt mogen winnen :-)

isabel van meurs
Door

isabel van meurs

op 02 Apr 2013

Wat een leuke winactie! Ik zou het heel graag willen winnen omdat dit mijn moeder haar droom is en ik vind het heel belangrijk om nu al te leren hoe je je eigen eten verbouwd en zo gezond te blijven.Ik eet veel dingen biologisch ik ben nog maar 12 jaar en wil mijn kinderen ook zo gezond leren leven.Ik wil het heel graag winnen ! met vriendelijke groet, isabel van meurs 12 jaar ps.Ik kon niet reageren toen ik ingelogd stond maar ik ben wel lid.

Mascha
Door

Mascha

op 03 Apr 2013

Jaaaaaa dat moestuinpakket wil ik!! Had al mijn partner overgehaald om op ons ieniemie-balkon een moestuinprojectje starten, tot we een grote-mensen-huis hebben gekocht. (Waar een grote moestuin moet komen natuurlijk) Maar voor nu dan een realtime Farmville op het balkon! Groetjes Mascha

diane
Door

diane

op 03 Apr 2013

Mijn leukste moestuin ervaring is toen ik nogvele jaren jonger was en ik iedere zaterdag samen met paps in de moesten aan het werk ging. Iedere keer is het weer mooi om te zien of er al iets gegroeid is en je het die avond vers kan eten. Het toppunt was dat ik om de dag de aardbeien mocht plukken, omdat ik het "kleinste" was. I.v.m. het net wat er boven hing voor de vogels. Na het plukken konden we weer heerlijk smullen van de verse aardbeien. Nu ik op mij zelf woon zou ik graag een eigen mini moestuin willen, om vervolgens heerlijk bezig te gaan in de keuken. Groetjes

Anneke
Door

Anneke

op 04 Apr 2013

Wat lijkt me dat heerlijk om in me eigen kleine tuintje zelf groeten te kunnen verbouwen. Ik dacht dat het altijd alleen mogelijk was voor mensen met een grote tuin. Daarbij komt dat ik het ook nog eens leerzaam vind voor mijn kinderen. Ik zo het super vinden om het pakket te winnen, kan ik eerst aan de slag met de kids en daarna..effe wachten... en de keuken in!

Isabelle
Door

Isabelle

op 07 Apr 2013

Na al deze reacties, durf ik bijna niet meer te reageren? Groene vingers? Nee, die heb ik helaas niet. Wel sinds kort een enorme fan van Miss Natural en voel al langere tijd de drang om zelf dingetjes te gaan verbouwen omdat ik steeds meer tot de conclusie kom, dat echt alles wat in de winkel ligt niet te vertrouwen is :S). Maar voel toch een beetje angst om te beginnen, omdat ik bang ben dat het niet gaat lukken. Maar toevallig kwam mijn zoontje vorige week thuis van school met zelf gekweekte tuinkers en dat trok me over de streep. Als kinderen van 7 het kunnen, moet het mij toch ook lukken? Ik wil het ook heel graag gaan proberen. En deze actie zou een mooi begin zijn!

Els
Door

Els

op 08 Apr 2013

Zonder moestuin geen leukste ervaring om te delen... Dus stuur er maar snel eentje op dan kan ik ervaring gaan opdoen en de leukste delen...

Jolien
Door

Jolien

op 08 Apr 2013

Oeh wat lijkt me dat leuk om te winnen zeg. Ben steeds meer into the zelf dingen maken en planten en eten wat mijn eigen potjes me verschaffen. Niet alleen goed voor mezelf (geen giffen), maar ook goed voor het milieu (geen autoritten meer naar de supermarkt voor mij). En ook nog eens heel rustgevend om te doen. Geen tijd voor werk en andere zaken, ik ben bezig in mijn moestuintje :) En omdat ik op een flat woon, helemaal ideaal!! Nu staan de paprika's en courgetten en tomaatjes in losse potten, wat zou het gezellig zijn alles bij elkaar te zien :)

Vicky
Door

Vicky

op 08 Apr 2013

Ik heb momenteel ook nog geen moestuin en behelp me voorlopig met gekochte kruiden en groenten uit de winkel. Maar met de lente in het land sta ik te popelen om al die gezonde voeding voor mijn nieuwe voedingsstijl uit mijn eigen tuintje te kunnen plukken. Waar ik vroeger dacht dat ik er geen tijd voor zou hebben, zie ik het nu als een ideaal alternatief voor quality-time met mijn twee kinderen (3 en 5j) die het gezonde eten nog lekkerder zullen vinden als ze het zelf meegeteeld hebben. Ook zij staan te popelen, al was dat misschien ook wel door de sluikreden dat ze daar zeker hun handen mogen mee vuil maken :-)

vicksken
Door

vicksken

op 08 Apr 2013

Ik ben ook een beetje verward. Als ik inlog, vind ik het artikel niet en als ik het artikel heb om te reageren ben ik niet meer ingelogd. Ik hoop dat bij deze ik toch een kans maak op dit pakket. Ik zou het ook zo graag winnen! Groetjes, Vicky

Manon Saris
Door

Manon Saris

op 08 Apr 2013

Omdat je zelfs op een klein balkonnetje een heleboel lekkere dingen kan kweken. We doen dit jaar: sla, courgette, sugar snaps en aardbeien, maar er kan altijd nog wel wat bij; zoals lekkere worteltjes, spinazie, tomaatjes etc etc. Super leuk om mijn huidige inimini moestuintje op mijn balkon iets uit te breiden!! En waarom ik dit allemaal zelf kweek? 1. Omdat het dan zeker heel biologisch is en nog lekkerder is 2. Zulke verse groenten krijg je nergens; van de plant naar mijn bord in soms minder dan 1 minuut ;) 3. Omdat zelf groenten / fruit opkweken gewoon heel leuk is En daarom zou ik heeeeeeeel graag dit pakket willen winnen. Groetjes Manon

Ellen van Schie
Door

Ellen van Schie

op 08 Apr 2013

Wij willen heeeel graag deze actie winnen!! En ik zeg 'wij' omdat mijn kinderen een grote rol spelen in de wens voor een eigenoestuin. Wij willen hen graag een gezonde levensstijl meegeven en laten zien dat dit juist heel leuk is!! Wij wonen nu 2 jaar in ons verbouwde huis en dit jaar staat er een moestuin gepland voir de voortuin; een perfecte timing dus deze winactie

Ellen van Schie
Door

Ellen van Schie

op 08 Apr 2013

Wij willen heeeel graag deze actie winnen!! En ik zeg 'wij' omdat mijn kinderen een grote rol spelen in de wens voor een eigen moestuin. Wij willen hen graag een gezonde levensstijl meegeven en laten zien dat dit juist heel leuk is!! Wij wonen nu 2 jaar in ons verbouwde huis en dit jaar staat er een moestuin gepland voor de voortuin; een perfecte timing dus deze winactie

Natascha Hopman
Door

Natascha Hopman

op 08 Apr 2013

Wat een geweldig leuke actie!! Mijn lieve vader was altijd bezig met zn eigen moestuin helaas kan hij dat door gezondheidproblemen niet meer! Zn klein tuintje kan hij misschien nog wel onderhouden!! Hij was altijd zo trots met al die verse produkten en ongemerkt was dat toch de basis voor de aandacht voor vers die ik zelf nu heb en ook weer doorgeef aan mijn 3 meiden! Wat zou het leuk zijn om tegen mijn vader te zeggen: kijk eens pap je Nieuwe tuintje!!

Heidi Steven
Door

Heidi Steven

op 08 Apr 2013

In ons vorige huis had ik een grote tuin en heb ik veel lekkere groenten, kruiden en wat fruit gekweekt. Dat ben ik helaas allemaal kwijt geraakt en nu probeer ik opnieuw te beginnen in een ander huis met een mini tuintje. Dit pakket zou een hele mooie start zijn :)Er gaat niks boven superverse, zelf gekweekte groenten.

Margrietje01
Door

Margrietje01

op 08 Apr 2013

Geen groene vingers pur sang, maar wel de intentie om meer duurzaam te eten. Dus heb ik bedacht om een moestuintje op het dak van mijn schuur te beginnen. Zo'n 1 vierkante meter tuintje, bedoel ik. Het pakket zou daarbij een prima start zijn!!

Tessa
Door

Tessa

op 08 Apr 2013

Ik heb het kweken van verse producten met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn ouders hebben nog steeds een moestuin maar vroeger was ik er regelmatig te vinden om aardbeien, aalbessen, worteltjes, tuinbonen, etc. te plukken. Soms natuurlijk even tussendoor van de zoete aardbeien proeven. Heerlijk al die verse producten. Lekkerder kan eigenlijk niet. Omdat mijn ouders niet om de hoek wonen, heb ik helaas niet genoeg tijd om ze te helpen op de moestuin. Het lijkt mij fantastisch om een eigen moestuintje te hebben en te onderhouden. Oude tijden herleven hopelijk strakjes weer!

Gerda
Door

Gerda

op 09 Apr 2013

Elk jaar begin ik weer vol goede moed en heb vorig jaar een tomaten plant gezet maar helaas er kwamen maar 2 tomaatjes aan..dan heb ik in de herfst weer pompoenen en die komen dan ook al niet op..wat doe ik toch verkeerd...en ik wil zo graag een moestuin want ik tuinieren zo leuk. Zodra het weer een beetje toelaat ben ik in de tuin te vinden en nu al heb ik bakken vol met bloemen staan. En al win ik niet wil dit jaar toch weer een poging doen om te beginnen! Ze zeggen toch altijd geef de moed niet op en eens lukt het me wel en kan ik groente uit eigen tuin eten!

Danny
Door

Danny

op 09 Apr 2013

Vroeger hadden mijn ouders een groentetuin dus ik heb veel verse groente gegeten. Nu haal ik mijn groente uit de supermarkt dus niet zo lekker als vers. Graag zou ik een eigen groentetuintje willen hebben met verse onbespoten groente. Ik denk dat ik dan ook vaker verse groente zal eten dan dat ik nu doe dus twee vliegen in één klap.

Nienke Huls- Elzinga
Door

Nienke Huls- Elzinga

op 09 Apr 2013

We zijn momenteel druk bezig om een moestuin te maken van onze achtertuin. We wonen al een aantal jaar hier, maar de tuin is nog een zooitje. Momenteel zijn we binnen aan het kweken, zodat het later uitgeplant kan worden in de tuin. Daarvoor moeten we nogal wat werk verzetten en ik ben meer een oogst dan een bouw-typje... Zo'n moestuintje in van die bakken, zonder dat je ze zelf moet maken van hout (veel werk!! op maat zagen, schroeven, etc etc) zie ik wel zitten, dan kunnen de eerste groenten (stamslaboon, prei, stokslaboon, peper) de grond in en dan zijn de buren ook blij. En we hebben biologisch dynamische zaadjes, dus we doen meteen ook wat voor de natuur!(en uiteraard begroijp ik dat je de bakken ook in elkaar moet zetten, maar dan weet je wel zeker dat het past allemaal :) )Ik deel het maar even niet op facebook, want hoe meer mensen meedoen, hoe minder kans ik maak ;)

Anja
Door

Anja

op 13 Apr 2013

Leuk, aandacht voor moestuinieren. En een kans om een moestuinpakket te winnen klinkt fantastisch. Maar ik heb het idee dat ik misleid wordt. 'moestuinactie'... 'krijg je een gratis moestuin'... 'mogen wij zes moestuinpakketten weg geven'... en daarbij een foto van een vierkantemetertuin, dat ziet er mooi uit. Als ik verder klik naar de site van Gardens of Life en bekijk hoe het moestuinpakket eruit ziet, blijken het drie zakjes zaad te zijn. Het spijt me, maar drie zakjes zaad zijn in mijn beleving geen moestuin. Met de woordkeuze en vooral de foto van de vierkantemetertuin erbij, krijg je het idee dat je een compleet pakket krijgt/kunt winnen. Erg jammer vind ik dit.

Nadine van Wezep
Door

Nadine van Wezep

op 13 Apr 2013

Geweldig; een moestuin van een vierkante meter! Wat een uitvinding! Een eigen moestuin staat hoog op mijn verlanglijstje maar met drie kleine kinderen, een bejaarde labrador en werken is het er nog niet van gekomen...Maar een moestuin van dit formaat past absoluut in mijn tuintje,in mijn gezinsleven en in mijn "groene hart"!

Petra
Door

Petra

op 03 May 2013

Eerlijk, het wordt eens tijd om wat meer te gaan ondernemen. Na 15 jaar moe te zijn geweest met alle klachten van dien, ben ik er aardig bovenop gekomen. Onderweg hier en daar wel een dipje gehad, maar ik blijf positief want er zijn mensen die het echt nog wel slechter hebben. Naast nog gezonder eten zou ik ook meer in de buitenlucht moeten zijn. En ik probeer het echt, maar ik doe het nog niet goed genoeg. Dus, groenten en kruiden kweken, gezonder eten en in de buitenlucht zijn lijkt mij een geweldig goede combi.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading