Gratis magazine voor jou!
Miss Natural magazine inspireert en geeft praktische tips voor jouw natuurlijke levensstijl en groei!
Clean Start 21 dagen detox
detox-cursusDirect Toegang

Page content

Recept: Risotto met Pompoen

article content

Recept: Risotto met Pompoen

In een eerder artikel van mij heb je al een hoop informatie kunnen lezen over pompoenen. Er zijn heel veel variaties mogelijk met deze wintervrucht en ik heb je dat al laten zien aan de hand van een aantal lekkere recepten. Maar ik heb er nog een die ik je niet wil onthouden en dat is het recept voor risotto met pompoen. Ik ben gek ben op risotto en mijn kinderen eten het over het algemeen ook graag, dus heb ik een recept bedacht om dit te combineren met pompoen.

Risotto met pompoen

Ik ben gek op risotto. Dit maak ik vaak als ik wat meer tijd heb, omdat je er wel even bij moet blijven om regelmatig in de rijst te roeren. Op een vrije dag sta ik dan ook vaak in de keuken om een lekkere risotto te maken. Door de overvloed aan pompoenen heb ik een nieuwe variant gevonden om een risotto te maken: geroosterde pompoen door de risotto. Het past echt bij de herfst en kinderen vinden het vaak ook heerlijk, omdat geroosterde pompoen een iets zoetige smaak heeft.

Dit heb je nodig:

(voor circa 4 personen)

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • Een bakje kastanjechampignons
  • 300 gram risottorijst
  • 800 ml groentebouillon
  • Peper en zout naar smaak
  • Een scheutje witte wijn
  • Platte peterselie
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je de risotto met pompoen

  1. Warm de oven voor op ongeveer 180 graden. Schil de pompoen en snijd hem in stukken. Doe de pompenstukjes in een braadslee met wat olijfolie en zet in de oven. Laat dit lekker zacht worden. Snijd de kastanjechampignons en doe ze bij de pompoen in de oven.
  2. Intussen kun je de ui snijden, de knoflook schoonmaken en in stukjes snijden. Zorg dat je 800 ml bouillon klaar hebt staan. Bak de ui en knoflook in de pan. Voeg de risottorijst toe en roer goed door. Voeg een scheutje bouillon toe en roer nog eens goed. Voeg dan een scheutje witte wijn toe. Voeg de rest van de bouillon toe, steeds als de rijst het vocht heeft opgenomen.
  3. Haal de pompoen en champignons uit de oven en roer voorzichtig door de risotto. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe.
  4. Serveer de risotto met wat verse platte peterselie erover. Eet smakelijk!

Wist je dat Miss Natural redactielid Irene van Gent in haar kookboek ‘Natuurlijk! Eten!’ ook een heerlijk recept heeft staan: pompoenchocoladetaart. Een aanrader!

Lust jij graag pompoen?

Download GRATIS het e-book ‘Ultiem Pompoen’. In dit receptenboek vind je 20 smakelijke pompoenrecepten, alles over de verschillende soorten pompoenen, bereidingswijze en hoe je zelf pompoen kunt kweken.

Deel jouw mening

Comment Section

0 reacties op “Recept: Risotto met Pompoen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

GRATIS MAGAZINE t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Je blijft op de hoogte en kunt je elk moment weer afmelden!