datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Manifesteren, waar begin je?
12 december 2023 
4 min. leestijd

Manifesteren, waar begin je?

Het word ook wel de wet van aantrekkingskracht genoemd, in het engels: law of attraction (LOA). Manifesteren wordt steeds bekender onder de mensen. De uitleg die ik het meeste hoor is: als je iets hard genoeg wilt, komt het vanzelf uit.

Dat komt wel in de buurt maar is eigenlijk de helft van wat het echt betekend. Dus wat houdt het echt in? Ik neem je mee!

Wat betekend manifesteren echt?

Manifesteren is dat waar je aandacht aan geeft ook groeit. Wij mensen zijn eigenlijk de hele dag door aan het manifesteren omdat we de hele dag aandacht geven aan dingen en gedachtes.

Manifesteren is niet zomaar gedaan, een nieuwe baan komt niet zomaar aanvaren. Het is een persoonlijke groeiproces en gaat moeite kosten. Je moet namelijk ook je slechte gedachtes aangaan, dat kan voor sommige mensen moeilijk zijn. Een paar snelle voorbeelden om je een beeld te creëren wat je kan manifesteren zijn: Een baan die je al lang  wild, een huis waar je al jaren van droomt, of een bepaalde levensstijl die je wilt of waar je vanaf wilt. Het klinkt misschien als magie maar het is iets heel natuurlijks. Doordat je, je dromen en doelen centraal zet in je leven, staat je wens niet langer in de achtergrond maar is het nu de focus van je gedachten. Zo wordt het pad wat je moet bewandelen om je droomleven te creëren opeens heel duidelijk. Onbewust weet je precies welke keuzes en handelingen je moet maken om jouw wens werkelijkheid te laten worden.

Waar begin je?

Als eerste moet je weten dat alles energie geeft. Echt alles. Jij, ik, de bank waar je op zit, de bomen in het bos, dieren, je eten, het water in de zee, waar je ook naar toe kijkt dat heeft en geeft energie. Alles heeft ook een trillingsfrequentie, jij ook, je gedachtes en je emoties. Als je manifesteert (ergens naar verlangt), is het belangrijk dat je kijkt naar wat voor trillingsfrequentie (energie) je uitzendt.

Wat je uitzendt is wat je krijgt. Als jij denkt dat wat je wilt onmogelijk is, zul je dat ook niet krijgen. Verdriet, onzekerheid, angst en woede hebben een lage frequentie, tevredenheid, zelfvertrouwen en trots hebben een hoge frequentie. Als je alleen maar moppert over dingen dan zul je dat ook blijven aantrekken. Kijk naar wat je het meeste uitstraalt, leer jezelf kennen.

Heb helder wat je wilt wensen en heb hier bijpassende gevoelens bij. Je gedachtes spelen hier een belangrijke rol in want je voelt wat je denkt. Weest bewust wat je gedachtes zijn en verander die als nodig is naar wat je wenst. Dat is nodig om verandering te krijgen.

Wat wil je manifesteren?

Stel je voor, je wilt een andere baan. Welke gevoelens passen hierbij? Ben je er trots op dat je een nieuwe baan heb gevonden en wil je vol met energie er naartoe gaan? Of krijg je juist negatieve gevoelens, onzekerheid, dat het je te veel tijd gaat kosten om te zoeken of dat je bang ben dat de baan die je voor ogen heb niet aan kan? De laatste twee negatieve gevoelens hebben een lage trillingsfrequentie wat ervoor zorgt dat het gevoel wat je naar het universum stuurt, het moeilijker gaat maken om je manifestatie waar te maken.

Maar wat kan je manifesteren?

Manifesteren gaat om een realiteit te creëren die je zelf wilt ervaren. Je kan dingen manifesteren zoals:

- Materiële dingen (geld, nieuwe promotie, huis of auto)

- Levenshouding (innerlijke kalmte, liefde, vrede hebben met dingen + acceptatie)

- Relaties (een partner, vriendschap of versterken van een familieband)

- Zelfzorg (zelfliefde, innerlijke balans en geordende levensstijl)

Kijk wel uit met wat je precies manifesteert.

Manifesteren dat een specifiek persoon verliefd op je wordt gaat niet lukken. Natuurlijk verdien je liefde en een partner maar je kan niet "dwingen" dat iemand verliefd op je wordt. Liefde bewandeld zijn eigen pad. Je kan wel manifesteren dat er liefde op je pad gaat komen en dat je open staat voor liefde. De persoon die voor jou voorbestemd is komt vanzelf.


Heb je dingen nodig om te manifesteren en wat kan helpen?

Je hebt niet perse dingen nodig om te manifesteren. Uiteindelijk draait het allemaal om jouw gedachtes, toch zijn er een paar dingen die kunnen helpen.

Opschrijven wat jouw verlangens zijn kan erg helpen om jou manifestaties de waarheid te maken. Maak het zo concreet mogelijk, zorg ervoor dat alle details erin staan. Herhaal je manifestatie een paar keer, alsof je het erin wilt stampen. Schrijf het wel met de hand! Als je typt is maar 1 hersendeel actief. Als je schrijft ben je fysiek en psychisch bezig waardoor je beide hersenhelften gebruikt. Hiermee zorg je ervoor dat neurologische verbindingen worden geactiveerd en dat stimuleert creativiteit in je hersenen. Wat je opschrijft, onthoudt je beter.

Een ander ding wat je schrijvend kan doen is het beschrijven van een 2.0 versie van jezelf.  Een nieuwe versie beschrijven van jezelf kan angsten verminderen, karaktereigenschappen los maken die al in je zitten en je zelfvertrouwen geven.

Stel je voor hoe jouw "perfecte" zelf eruit ziet. Zo wordt het visueel en manifesteer je het sneller. Onthoud wel, dat je al mooi bent hoe je bent en een "perfecte" jij niet bestaat. Iedereen maakt fouten, daar leren en groeien we van!

Misschien wel de belangrijkste tip: mediteren! Mediteren is een van de krachtigste dingen om verlangens te manifesteren. Mediteren helpt positief denken en positieve gedachtes trekken positieve gebeurtenissen aan.

Zoek een lekker plekje, kom tot rust en visualiseer jouw manifestatie in je gedachtes.

Wat voor dingen wil jij manifesteren?  Hieronder heb ik nog een paar boeken opgeschreven die ik je aanraadt!

Boeken die ik je aanraadt!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading