10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Nieuw redactielid Steffie stelt zichzelf aan jou voor
03 februari 2012 
2 min. leestijd

Nieuw redactielid Steffie stelt zichzelf aan jou voor

Steffie schrijft als Miss NaturalSteffie ken ik al 30 jaar, zij is een van mijn beste vriendinnen die mij als geen ander kent en waar ik later als we stokoud zijn mee op de biologische bejaardenboerderij gaan wonen. En dan is zij vanaf vandaag ook redactielid van Miss Natural. Heel leuk, welkom!

Steffie stelt zichzelf aan jou voor

Al vanaf jongs af aan ben ik erg geïnteresseerd in eten en voeding. Mijn moeder kan heerlijk koken en is een groot voorstander van vers en zelfgemaakt. Ik stond altijd mee te kijken terwijl ze stond te koken en bakken. Omdat ik van huis uit gewend ben dat alles vers bereid is houd ik ook echt niet van kant-en-klaar voer, het smaakt altijd te zout, te zoet en nep. Vaak lijkt het niet eens op de smaak die het pretendeert te zijn!

Niet iedereen had dezelfde eetgewoontes meegekregen

In mijn pubertijd at ik geen vlees meer en zoveel mogelijk biologisch. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik op kamers ging en heel veel mensen blijkbaar heel andere eetgewoonten hadden mee gekregen. Ik zal nooit vergeten dat mijn huisgenootje spagetti had gemaakt met een pakje dat aangemaakt moest worden met melk, ik had echt nog nooit zoiets smerigs gegeten!

Ik kreeg chronische darmproblemen

Helaas bleek mijn levenstijl als student onbetaalbaar en het ongezonde studentenleven was ook erg leuk. En dus kwam gezond eten en leven op de achtergrond. Daar betaalde ik wel een prijs voor. Ik kreeg chronische problemen met mijn darmen, de dokter hield het op een spastische darm. Soms ondernam ik wel een poging om een dieet te volgen om er vanaf te komen maar na een paar weken was ik het altijd weer zat. Dan vond ik het niet leuk dat ik niks meer mocht eten en drinken en namen al mijn ongezonde gewoonten het weer over.

Langzaamaan ging ik steeds gezonder leven

Maar een paar jaar geleden was ik het echt zat en besloot het roer om te gooien. Dat ging niet van de ene dag op de andere, langzaamaan ging ik steeds gezonder leven. Ik ging weer sporten, ik stopte met roken, ik stopte met drinken, ging zoveel mogelijk biologisch eten, ging suikervrij eten, ging letten op e-nummers. Ook nam ik mijn schoonmaakmiddelen, wasmiddel en cosmetica onder de loep.

En ik begon me ook steeds beter te voelen!

Ik kreeg meer energie, een beter humeur, mijn huid zag er veel beter uit, mijn eczeem verdween nagenoeg. Omdat ik graag meer wilde weten en ook anderen wilde gaan helpen heb ik de opleiding Gewichtsconsulent gevolgd en studeer ik momenteel door zodat ik ook kinderen kan gaan begeleiden. Door mijn werk als schoolfotograaf zie ik dagelijks hoe onze jeugd dikker en dikker wordt.

De eetgewoontes op middelbare scholen zijn schrikbarend

Ze slepen energydrinks met pallets tegelijk naar binnen en verslinden om 10 uur ’s ochtends al zakken chips en pizzabroodjes. De meeste rotzooi is overigens gewoon in de schoolkantine te koop. Ook thuis zie ik vaak vriendinnetjes van mijn dochters op bezoek komen die niks lusten en niks willen proeven. Ze krijgen altijd dezelfde kant-en-klaar smaken voorgeschoteld en lusten niks anders meer. Echt eten, met liefde klaar gemaakt, lijkt voor veel kinderen iets wat ze niet meer kennen helaas. Ik hoop dat ik kinderen en hun ouders het belang van gezond eten en bewegen kan laten inzien. En vooral dat puur eten, zonder toevoegingen lekker is! En dat sporten leuker is om samen te doen dan op de bank hangen!

En ik leer zelf ook elke keer weer bij natuurlijk. Ik hoop hier alles wat ik te weten kom over een gezonde natuurlijke leefstijl met jullie te kunnen delen!

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 03 Feb 2012

Leuk dat we gaan samenwerken! Komt het er eindelijk van ; )

Steffie Emmerson
Door

Steffie Emmerson

op 04 Feb 2012

Ik heb er ook veel zin in!

Mayke
Door

Mayke

op 04 Feb 2012

Gefeliciteerd met je nieuwe job en samenwerking met Eva. Eva gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst, erg leuk stuk om te lezen,Succes!

Sharon Numan
Door

Sharon Numan

op 04 Feb 2012

Leuk!

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.