Ook op kantoor kun je gezond lunchen!
Natuurlijke levensstijl
Eva van Zeeland
Natuurlijke levensstijl
06/11/2013
3 min
11

Ook op kantoor kun je gezond lunchen!

06/11/2013
3 min
11

Een gezonde en natuurlijke lunch op het werk? Het kan! Het zit ‘m allemaal in de voorbereiding. Want waarom zou je genoegen meenemen met nauwelijks vers te noemen, ongezonde producten uit de kantine op kantoor? Of, als jouw bedrijf geen kantine heeft, elke dag diezelfde boterhammen met kaas die je thuis even snel hebt klaargemaakt? Ga ook voor een gezonde lunch! Met deze tips kom je ook de werkdagen gezond en natuurlijk door!

Natuurlijk en gezond lunchen

Wie een natuurlijke levensstijl aanhangt eet graag zo puur en bewust mogelijk. Thuis gaat dat prima, je hebt tenslotte alle ingrediënten bij de hand en kunt er best wel wat tijd voor uittrekken om een lekkere natuurlijke maaltijd op tafel te zetten. Maar hoe zit dat met de lunch die je meeneemt naar je werk? Dat vereist nogal wat extra inspiratie, maar vooral: voorbereidingen. No worries, Miss Natural helpt je om ook op het werk gezond en natuurlijk te eten.

Voorbereiden is het devies

Gezond lunchen, vooral op het werk, draait het allemaal om de juiste voorbereidingen. Ja, dat kost misschien wat extra tijd, maar geloof me: als je een paar weken verder bent gaat het al een stuk sneller en is het voorbereiden van je werklunch gewoon onderdeel van je dagelijkse routine. En vergeet niet dat de tijd die je in het bereiden van je lunch steekt een goede investering is in jouw gezondheid. En in veel gevallen is het ook nog eens voordelig voor je portemonnee!

Een kast vol met bakjes

De eerste stap? Shoppen! Als je zelf je lunch en tussendoortjes mee gaat nemen naar je werk zul je een aantal bewaarbakjes moeten aanschaffen voor al jouw lekkernijen. Ruim dus een keukenkastje uit en vul het met bakjes, potjes en schaaltjes in allerlei soorten en maten. Nog handiger is als er een aantal diepvries proof zijn, zodat je jouw maaltijden nog heerlijk van tevoren klaar kunt maken en je dus niet elke avond in de keuken hoeft te staan. Heb je geen koelkast op het werk, dan zijn er ook bewaarbakjes verkrijgbaar die je eten koel houden. Bekijk hier handige lunchtrommels!

Tsja tsja tja… Wat zullen we eten?

En dan is het tijd om je bakjes te vullen. Maar wat neem je mee naar je werk? Dit hoeft echt niet veel af te wijken van wat je thuis ook eet. Zelf eet ik geen brood (op af en toe een sneetje spelt- of desembrood na) en lunch ik meestal met soep, salade of eieren. Ook op het werk is dit mogelijk, al is het voor de soep natuurlijk wel een vereiste dat je de mogelijkheid hebt om deze op te warmen. Tenzij je een heel goede thermoskan hebt. Bekijk hier verantwoorde drinkbekers! 

5 x een gezonde lunch

Een aantal lekkere en gezonde lunchideeën om je te inspireren:

 1. Zelfgemaakte soep. Deze kun je in porties verdelen en invriezen. Haal de soep er de dag van tevoren uit om er de volgende dag op je werk van te kunnen genieten.
 2. Salade met tonijn. Meng veldsla met stukjes komkommer, wat wortelrasp en rode uienringen en doe deze in een bewaarbakje. Maak in een apart bakje een dressing van olijfolie, balsamico azijn, wat gemalen peper en zeezout. Neem de twee bakjes en een blikje tonijn mee naar je werk en meng het daar door elkaar. Smullen maar!
 3. Quinoa. Met quinoa kun je allen kanten op: in een salade, een omelet of als roerbak bijvoorbeeld. Bij een roerbak meng je de gekookte quinoa met groenten naar keuze, wat ui en knoflook. Ook lekker om koud te eten!
 4. Couscoussalade. Ideaal de dag van tevoren klaar te maken, met de dressing er al doorheen. Dat scheelt weer een bakje! Maak couscous klaar en meng het bijvoorbeeld met rozijnen, , komkommer en peterselie en een dressing van olijfolie met wat gemberpoeder. Ook lekker door de couscous: komkommer, tomaat, olijven, blokjes geitenkaas en een dressing van wijnazijn en olijfolie.
 5. Spitskoolsalade. Ook lekker: meng spitskool met paprika, (zilver)uitjes en pijnboompitjes en maak apart een dressing van olijfolie, azijn, dragon en mosterd.

Tussendoortjes op het werk

Ook tussen de maaltijden door is het natuurlijk belangrijk om gezond te blijven eten. Enkele tips:

 • Fruit(salade)
 • Rauwkost
 • Een smoothie of verse groentensap
 • Een notenmix
 • Speltkoekjes
 • Tussendoortjes van verantwoorde merken, als Beatz of Justnuts

Wat is jouw tip voor een gezonde werklunch?

Reacties
Categorieën