datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Summer Detox ervaring van Karin, Wendy, Herma, Maaike, Kolinda en Wilma
20 augustus 2021 
13 min. leestijd

Summer Detox ervaring van Karin, Wendy, Herma, Maaike, Kolinda en Wilma

Al eerder kon je de detox ervaring lezen van Linda, Lisette, Andrea, Jet en Maryam. Vandaag vertellen vijf andere deelnemers aan de Summer Detox wat zij vonden van de 10 dagen detox kuur. Ze deden allemaal mee om verschillende redenen. Zo kon Karin wat extra motivatie gebruiken om haar laatste zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Kolinda had veel stress ervaren en kon wel een boost gebruiken. Wendy wilde nieuwe ideeën om gezonder te eten en Wilma was eerst suikervrij gaan eten en zag de detox als de perfecte aanvulling om haar nieuwe levensstijl vol te blijven houden.


Met meer eten 3 kilo kwijtraken!

Zes maanden na de bevalling van mijn derde kon ik wel wat extra motivatie gebruiken om nog wat zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Maar de work-outs en coaching gaven uiteindelijk de doorslag om met de Summer Detox aan de slag te gaan. Ik heb het volgehouden! Dit kwam vooral omdat ik vaak meer at dan normaal? Beetje vreemd, maar blijkbaar kun je met meer eten ook 3 kilo kwijtraken! De dagelijkse work-outs hebben ertoe geleid dat ik weer meer ben ga sporten en vaker de fiets pak. De coaching opdrachten heb ik niet allemaal tot op de letter gevolgd, maar ik heb zeker 80% uitgevoerd en dat voelt goed, ben best trots op mezelf!

detox-ervaringDe afbouwdagen voelde voor mij niet als afbouwen, zoals ik al zei soms at ik meer dan normaal. De sapdagen vielen me erg mee, het kauwen op sap was eigenlijk best geinig. Het opbouwen voelde oké, het was prettig weer wat meer structuur in de mond te hebben. De gegrilde aubergine met granaatappel vond ik echt super dat had ik niet verwacht. Zelfs mijn man was enthousiast en hij houdt normaal helemaal niet van aubergine! De gerechten met framboos vielen een beetje zurig op de maag dat was wat minder.

Na de detox ga ik zeker minder koffie drinken, blijkbaar ben ik minder verslaafd dan ik dacht, want ik heb totaal geen afkick verschijnselen gehad. Ik ben wel een beetje verslaafd geraakt aan de macapoeder, echt heel lekker in een smoothie. De opdrachten waren leuk en soms spannend, iemand vragen om positieve dingen over jouw te noemen is toch spannender dan ik dacht. De meest inspirerend vond ik om meer te lachen, want ik ben vaak te serieus ook met de kids en dat werkt niet altijd even goed. Het “weglachen”kan enorm helpen te relativeren.

Lichamelijk ben ik 3 kilo kwijt en dat voelt goed, ik mag nog wel wat strakker en dat ga ik ook zeker halen, dit was een goede aanzet en motivatie.
Geestelijk heb ik gemerkt dat ik nog net zoveel discipline heb als voor dat ik kinderen kreeg en dat ik echt meer tijd voor mezelf mag opeisen want anders heeft niemand wat aan me. Maar het belangrijkste is dat ik niet meer ga afwachten, actie levert reactie en die is “vaak” ook nog positief!

Ik heb ook zeker meer zelfvertrouwen na de detox. Momenteel ben ik op zoek naar een andere baan, maar volgende week heb ik een tweede gesprek, ze moeten mij gewoon hebben, want ik ben de beste kandidaat. Mijn bikini heb ik nog niet aangehad, maar ik ben al 3 keer wezen zwemmen in badpak en ik maak me niet druk, ik zie er goed uit! Ik vond het een hele fijne ervaring, voor mij kwam het precies op het juiste moment. De 10 dagen is goed vol te houden, de variatie in recepten maakt het gevarieerd en niet saai om geen vlees, vis en kip te eten!

Karin, 35 jaar uit Krimpen aan den IJssel

Ik voel mij vrouwelijker en kleed mij ook vrouwelijker

Ik zat niet lekker in mijn vel, veel stress ervaren de afgelopen tijd, kortom ik had even een boost nodig. En ook wat kilo’s kwijt, zou erg fijn zijn. Ik heb de detoxperiode heel goed volgehouden. Ondanks dat het best veel werk was om alles voor te bereiden, werd ik elke dag enthousiaster. Helaas werd ik tijdens de detox nog geopereerd (dagopname), maar ik heb trouw mijn eigen eten meegenomen naar het ziekenhuis. Dat ging prima.

Kolinda-39-MoordrechtDe afbouwdagen was even wennen, zeker omdat ik in het begin veel hoofdpijn had. De sapdagen waren goed te doen en ook de opbouwdagen gingen gemakkelijk. De gegrilde aubegine, de quinoaburgers en de spinazie kikkererwten beignets waren echt super lekker! De rode kool wortel smoothie vond ik echt vies en heb ik niet op kunnen drinken. Voor de detox at ik al suikervrij, e-nummer vrij en glutenvrij en dat blijf ik ook doen. Tijdens de detox kwam ik er wel achter dat ik meer moet variëren. De smoothies ga ik dan ook veel meer maken.

Ik heb alleen meegedaan aan workout nummer 1. Op dag 2 werd ik geopereerd aan mijn borst. Daarna heb ik niet mee kunnen doen. Maar ik ga ze zeker nog inhalen. De opdrachten vond ik leuk en nuttig. Ik heb nog steeds bezig met mijn moodboard. Dit vind ik dan ook de meest inspirerende en ook het vragen aan mensen wat ze mooi aan je vinden.

Ondanks dat ik na mijn operatie een wondinfectie erbij kreeg en helaas aan de antibiotica moest, voel ik me goed. Ik zit letterlijk lekker in mijn vel (bijna 3 kilo afgevallen), ik heb meer energie en meer zelfvertrouwen. Ik voel me nu ook fijn in mijn lichaam. Ik voel me gezond, fit en blij. Ik heb zeker meer zelfvertrouwen en zit stukken beter in mijn vel. Opvallend is dat ik me ook veel vrouwelijker voel en me ook vrouwelijker kleed. Ik ga standaard een detoxdag in de week inplannen. Verder ben ik superblij met Miss Natural, het inspireert mij enorm en ik vind dat jullie heel goed bezig zijn. Ga zo door!

Kolinda, 39 jaar uit Moordrecht

Na de detox ben ik van mijn opgeblazen pijnlijke buik af

Ik deed mee omdat ik mij energieker wilde voelen. De meeste sappen en gerechten vond ik echt heerlijk. Na de detox maak ik nu nog per dag of een sap of een lunch voor mezelf. Mijn gezin heeft ook meegeproefd. Ik heb geen honger of hoofdpijn gehad. De sapdagen waren ook goed te doen. Ik vond hetzelfde sap van 12 uur om 15 uur herhalen niet fijn. Te weinig afwisseling op die sapdagen. De op en afbouwdagen waren een cadeautje voor mezelf. Zoveel lekkere groenten en fruit! De soepen waren zalig. Ik eet nu nog steeds geen suiker en zo weinig mogelijk vlees. Ik at al zo veel mogelijk biologisch.

De workouts heb ik niet allemaal gedaan. Op de sapdagen kostte inspanning me best veel energie. Die heb ik over geslagen. Na de detox ben ik van mijn opgeblazen pijnlijke buik af. Daarnaast ben ik afgevallen en voel me minder opgejaagd doordat ik geen suikers eet. Geestelijk ben ik mij meer bewust van wat rotzooi voor mijn lijf is. Ik maak bewustere keuzes wat ik eet. Ik heb zeker meer zelfvertrouwen na de Summer Detox en wil in de toekomst nog eens een detox doen.

Ik heb met deze detox een flinke stap gezet in het aanpassen van mijn levensstijl. Dank je wel daarvoor!

Maaike, 36 jaar uit Zwolle

Rust in mijn buik en vrij van emotie eten

Wendy-39-ZevenaarVoornaamste reden om de Summer Detox te doen was voor mij om nieuwe ideeën op te doen om gezonder te kunnen eten. Minder suiker en rommel zoals snoep tot me te nemen. Om te zien wat het qua energie met me doet. Ging me niet om afvallen want ik weeg 59,6 kg met een lengte van 1.68 cm. De detox ging erg goed. Alleen op dag 6 had ik hongergevoel. Dag 8 was ook moeilijk omdat ik beetje gammel werd. Ik vond de afbouwdagen, sapdagen en opbouwdagen goed afgestemd.

Ook na de detox ga ik minder suiker en brood eten en meer fruit, smoothies en soepjes van groenten en havermout en soya producten. Van de opdrachten vond ik het moodboard maken en de 3 uiterlijke en 3 innerlijke kenmerken fantastisch om te doen. Na de detoxperiode voel ik mij helder in mijn hoofd en lichamelijk een lichter gevoel, rust in mijn buik en vrij van emotie eten.

Wendy, 39 jaar uit Zevenaar

Door suikervrij eten én de detox ben ik 10 kilo afgevallen

Ik deed mee om beter in mijn vel zitten, meer zelfvertrouwen krijgen en nog een paar kilo afvallen. Een aantal maanden geleden was ik al gestopt met het eten van geraffineerde suikers, dit beviel zo goed en gaf zoveel voordelen dat ik heel graag blijvend mijn leefstijl wilde veranderen, toen ik van de detox hoorde leek mij het nu een passend moment om daar aan mee te doen.

Eigenlijk was de detox prima vol te houden, dat komt denk ik ook omdat het een hele bewuste eigen keuze was. Knop om en gaan! En ik heb een hele lieve man die achter mij stond en aanbood om de maaltijden voor de rest van het gezin te verzorgen. Dat was echt heel fijn! Ik denk dat het juist door de op en af bouwdagen ook goed vol te houden is. Langzaam aan over gaan naar sapdagen vond ik echt ideaal.

Wilma-37-LuttenHet opbouwen vind ik nu wel wat lastig (na de 10 dagen detox) ben een beetje bang om weer terug te vallen in oude gewoontes. De Banaan, Havermout, Amandel Smoothie vond ik echt heerlijk. En ook de rode Smoothie Bowl Framboos granaatappel was erg lekker. De quinoa burgers waren ook om van te smullen en de couscous salade! De kinderen vonden ook heel veel recepten uit de detox lekker dus dan is het al makkelijker om ze vaker te gaan gebruiken. Avocado vinden ze zo niet erg lekker maar je kunt hem prima in een smoothie verwerken.

Ik heb niet alle workouts gedaan, domweg omdat ik er de tijd niet voor kon vrijmaken ’s ochtends. Dit had natuurlijk wel gekund als ik nog eerder was opgestaan s`ochtends. Ik ben wel weer gaan hardlopen. Het meest inspirerend vond ik de verwonder opdracht, pas hem nog alle dagen toe! Je ergeren en boos maken kost heel veel energie en je hebt eigenlijk alleen je zelf ermee.

Ik voel me super na de detoxperiode, Ik merk wel degelijk verschil zowel lichamelijk als geestelijk. Lichamelijk: mooiere huid en door het suikervrij eten en de detox ben ik 10 kilo afgevallen daar wordt je toch blij van! Ook het hardlopen gaat een stuk makkelijker. Geestelijk: Trots, meer zelfvertrouwen, véél meer energie! Ik ben best trots op mezelf dat ik het heb volgehouden en dat geeft natuurlijk ook weer meer zelfvertrouwen!

Ben heel blij dat ik je via het internet heb gevonden Eva! Ten eerste maakte het het suikervrij eten een stuk makkelijker en ook de detox was heel goed te doen met jou als coach.
Ik heb mijn leefstijl aangepast en ga echt nooit meer op dieet. Super bedankt!

Wilma, 37 jaar uit Lutten

Mijn spieren voelen weer soepel en mijn lichamelijke klachten zijn verdwenen

Ik ben in mei enkele kilo’s gegroeid omdat ik twee weken vakantie had waarbij ik me niet heb gehouden aan het paleo voedingspatroon die ik me de laatste tijd eigen had gemaakt. Eind juni vieren we het afscheidsfeest van mijn partner voor zijn pensioen waarvoor ik al een mooie jurk had gekocht. Ik wil die dag stralen en vond het erg jammer van die kilo’s extra die ik er nu bij had, dus het was mijn streven om dat te corrigeren vóór het feest. Bovendien had ik door te weinig beweging én andere voeding last van mijn spieren en gewrichten. Het detox programma gaf mij de gelegenheid beide doelpunten te behalen.

Ik heb het heel goed vol gehouden, bovendien was mijn partner heel veel weg, dus hoefde ik alleen voor mijzelf te koken en voelde ik me niet schuldig als hij geen vlees en ander eten zou krijgen. Het zou wel moeilijker voor mij zijn geweest als ik daarnaast voor hem het gewone eten had moeten klaar maken. Ik had verwacht dat het afzien zou worden met honger en dissygevoel door glucosedips. Dat was de reden dat ik wat geschoven heb met dagen zodat ik niet tijdens mijn werkdagen de sapdagen had. Achteraf was dat niet nodig geweest, want ik heb helemaal geen dips of honger gehad.

Ik had ook de Alka greens en thee bij het pakket, daardoor werd denk mijn ontlasting groen en dunner, ik had echt het gevoel tijdens de afbouwdagen al veel afvalstoffen kwijt te raken. Daar kwam bij dat ik verrast was dat ik me zo fit voelde en niet de verwachte dips kreeg, ook niet het snaaigevoel dat je s’ avonds dikwijls overvalt als je overdag niet voldoende voeding binnen krijgt. Het voedingspatroon bied dus meer dan genoeg voedingsstoffen.

Herma-59-BeilenDe sapdagen waren heel goed te doen, ik moest zelfs mijn best doen om alles binnen te krijgen. De detoxsappen gebruikte ik ook al vóór het programma, maar niet in die grote hoeveelheden. Het meest opgelucht was ik dat we s’ avonds toch iets warms konden nuttigen in de vorm van de soepen, dat gaf mij toch het gevoel een diner te hebben en het was voedzaam genoeg.

Het opvallende vond ik dat ik helemaal geen behoefte had om te snacken omdat ik genoeg had aan de rest. De soepen vond ik heerlijk en zal die als lunch vaker gebruiken als ik moet werken, dit is mij in de winterperiode ook goed bevallen, dan heb je ook wat meer afwisseling met de salades. Het voordeel van soep vind ik dat je het in grote hoeveelheden kan klaarmaken en in éénpersoons porties kunt invriezen.

De workouts, dat was wel een dingetje, ik ben het al jaren van plan om meer te bewegen, maar de uitvoering liet te wensen over. Ik hou niet van de sportschool, door een fysiek ongemak kan ik niet alle sporten beoefenen, maar de workouts waren ook voor mij heel goed te doen. Ze nemen niet te veel tijd in beslag, je kan het doen wanneer het uitkomt in het dagprogramma en je hebt geen risico contributie voor een sportschool of andere vereniging te betalen die je er niet uithaalt. Op werkdagen vind ik het s’ morgens wel lastig, maar als ik de andere dagen wel beweeg is dat al veel meer dan ik tot nu toe deed. De oefeningen weet je na enkele keren wel, dus heb je per definitie geen ondersteuning nodig, alleen merk ik dat ik zonder de video’s sneller stop als ik ga verzuren, door de begeleiding houd ik het langer vol en vermijd ik niet de minder aangename oefeningen. En het voelt prima, mijn spieren worden weer soepeler en ik ben weer over de spreekwoordelijke drempel heen.

Ik voel me weer “gereset”, de negatieve gevolgen van mijn vorige vakantie zijn weer gecorrigeerd, mijn spieren voelen weer soepel waardoor mijn lichamelijke klachten die daaruit voorkwamen weer zijn verdwenen. Mentaal heb ik een enorme oppepper gekregen omdat ik weer in beweging ben gekomen, doorgaan is makkelijker dan opnieuw beginnen. Ik ben drie kilo af gevallen, dus de overbodige kilo’s ben ik gelukkig weer kwijt en ik voel me fit. Ik weet nu ook dat ik eerder kan ingrijpen als dit weer dreigt te gebeuren door b.v. weer een sapdag in te plannen. Als ik terug ben van vakantie ga ik deze detox gewoon weer herhalen, ik weet nu wat het inhoud en wat het met mij doet.

Herma, 59 jaar uit Beilen

Bedankt voor het delen van jouw detox ervaring

Heel erg bedankt voor het delen van jullie ervaring. Dit is voor ons heel erg waardevol omdat we zo de Summer Detox kunnen verbeteren en anderen kunnen inspireren. Als dank ontvangen jullie allemaal een cadeauvoucher t.w.v. €25,- om te besteden in de Miss Natural shop!

Maak kans op een ALKA ontzuringspakket!

Onder alle evaluatie inzendingen van de Summer Detox verloot ik namelijk een ALKA ontzuringspakket t.w.v. €145,70 zo kun je ook na jouw detox nog verder gaan met ontzuren! 

in het ALKA pakket zit:

🍀 Alka Greens 30 zakjes

🍀 Alka Thee 50 zakjes

🍀 Alka Tabs magnesium 90 tabs

🍀 Alka Druppels 55 ml

Daarbij krijg je mijn twee receptenboeken Summer Food en Suikervrije Fruitijsjes cadeau!


Zuren afvoeren en genieten met Alka® Thee Kruiden zijn de kracht uit de natuur! Ieder kruid bevat energierijke elementen die de bouwstenen vormen van ons lichaam. Met een selectie van maar liefst 52 soorten kruiden bevat Alka® Thee het gehele spectrum aan elementen die zorgen voor een optimale ontzuring van het lichaam. 

Ontzurende kracht van Alka® Druppels Alka® Druppels is een basisch mineralenconcentraat dat is ontwikkeld om overtollige zure afvalstoffen in het lichaam te neutraliseren door de basische buffers (bicarbonaten) in het bloed te verhogen. Zure afvalstoffen leiden op termijn tot langdurige verzuring waardoor tal van problemen kunnen ontstaan. 

Dagelijks ontzuren met Alka® Tabs Alka® Tabs zijn tabletjes met een gepatenteerde verhouding natrium- en kaliumbicarbonaat waarmee u op gemakkelijke wijze uw lichaam dagelijks kunt ontzuren. Door een unieke maagsapresistente coating lossen de tabletjes gedoseerd op in de darmen. 

Alka® Greens, uw dagelijkse complete aanvulling! Dagelijks een glas met Alka® Greens beschermt het lichaam tegen verzuring. 

Start jouw Summer Detox

Je kunt nog de hele zomer starten met de Summer Detox. Met als resultaat een frisse start van de zomer met meer energie, wat overtollige kilootjes minder en een flinke dosis zelfvertrouwen er bij!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading