datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Ik ben vandaag jarig en trakteer voeding voor de ziel... en Blauwe Bessen Taart!
18 november 2016 
7 min. leestijd

Ik ben vandaag jarig en trakteer voeding voor de ziel... en Blauwe Bessen Taart!

Vandaag ben ik jarig! Een nieuw levensjaar staat voor mij. Vorig jaar vloog ik op de dag van mijn verjaardag terug naar Nederland na de Miss Natural detox vakantie op Fuerteventura en werd ik verrast door mijn vader die mij vertelde aanwezig te zijn op onze trouwdag 15 januari 2016. Vandaag sta ik stil bij het bij het punt waar ik ben aangeland en zal ik je vertellen waar ik heen wil. Ik noem het voeding voor de ziel! En taart! Natuurlijk is er taart!

Tijd voor vernieuwing!

Zoals je begin deze maand al hebt kunnen lezen was ik al een tijdje op zoek naar ‘iets’ nieuws. Dit gevoel ontstond al tijdens mijn zwangerschap van Indy eind 2014. Blijkbaar als ik nieuw leven aan het creëren bent, krijg ik dan ook het gevoel om dit op meerdere gebieden in mijn leven te doen. Als ik terug denk aan de tijd dat ik zwanger was van Bob en Lex ben ik ook tijdens die zwangerschap gaan nadenken over een nieuwe richting. Ik besloot toen meer te willen weten over voeding en koos toen voor de opleiding orthomoleculaire geneeskunde. Die beslissing leidde uiteindelijk tot de verkoop van mijn bedrijf in de fitnessbranche en de oprichting van Miss Natural.

Zelfontwikkeling en mindset

Heel mijn leven ben ik al bezig geweest met zelfonderzoek en zelfontwikkeling. Ik las in mijn jeugd de Wereld van Sofie en later de Celestijnse Belofte en het Tiende Inzicht van James Redfield. Ook verslond ik boeken van Neal Donald Walsch, Roy Martina en Deepak Chopra. Uiteraard ben ik ook gefascineerd geraakt door The Secret, The Law of Attraction en pas deze principes zo goed als ik kan toe in mijn leven. Op zakelijk gebied inspireerde Jim Rohn, Brian Tracy, Zig Ziglar en Steven Covey mij. Mijn mindset is uiterst positief en ik ben een groot denker. Deze instelling heb ik niet alleen vanuit boeken, workshops, trainingen en seminars meegekregen, maar ook zeker vanuit mijn opvoeding.

meisje-hoge-hakkenRode lippenstift en hoge hakken

Mijn moeder is altijd een hardwerkende vrouw geweest die als alleenstaande moeder de financiële zorg droeg. Mooi opgemaakt met rode lippenstift in een rok met daaronder hoge hakken zag ik haar altijd de deur uitgaan. Met dit beeld in mijn hoofd was mijn antwoord op de vraag ‘Wat wil je later worden?’ ook standaard; zakenvrouw! Waarin wist ik nog niet vervolgde ik dan, maar ik wist zeker dat ik mijn eigen boontjes zou gaan doppen. Financieel onafhankelijk (van een man) zijn.

Door hard werken kan je alles bereiken was mijn filosofie. En dat is wat ik vanaf mijn 16e levensjaar heb gedaan. Ik vind werken ook leuk en ben altijd op zoek gegaan naar werk dan niet als werk voelde, maar echt mijn passie was. Waar ik voldoening uit kon halen, mijzelf kon ontwikkelen en verder kon doorgroeien.

Twijfelen aan mijn persoonlijkheid

In het bedrijfsleven liep ik regelmatig tegen belemmeringen aan die dan als ik er op terug kijk soms ook werden afgeschoven op mijn eigen functioneren. Dit is zelfs een keer zo ver gegaan dat ik begon te twijfelen aan mijn persoonlijkheid. Deze aanval was namelijk niet gericht op mijn zakelijk functioneren, maar in mijn omgang met mensen. Later bleek dat de betreffende directie een smerig spel met mij aan het spelen was om mij van mijn positie te krijgen. Dat ik daarom nu al bijna 10 jaar ondernemer ben is dan ook voor mij de beste keuze! Geen beperkingen, alle vrijheid voor creativiteit en ongelimiteerde groei.

Bewustwording over voeding

Bewustwording op het gebied van voeding is altijd mijn hoofdzakelijke missie geweest met Miss Natural. In de afgelopen vijf jaar is er heel veel veranderd. Zo was suikervrij eten toen Miss Natural in 2011 kwam met de cursus ’40 dagen zonder suiker’ vrijwel onbekend. Wij waren de eerste die in cursusvorm deelnemers op weg hielpen in een wereld vol verborgen suikers! Op dit moment heeft het Diabetes Fonds zelfs een suikerafkickkliniek in Amsterdam geopend, zijn veel fabrikanten zich bewust van het feit dat consumenten minder suiker willen en zijn er legio boeken over suikervrij eten. Toch is er ook veel verwarring! Zo kwam tijdens de Nationale Gezondheidstest als antwoord dat suiker prima past in een gezond voedingspatroon, adviseren ze zieke kinderen in het Rijnstate Ziekenhuis om junk food te eten en werden de meiden van Green Happiness volledig afgeslacht om hun levensstijl. Ik word hier heel erg moe van en ben er een beetje klaar mee om het zo maar even plat uit te drukken!

gezondheidstest

Want wat is nu waarheid?

Nog steeds vertoond het gros van de bevolking kuddegedrag als het gaat om wat waar en wat niet waar is. Zoals een mooie Loesje kreet;

Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid!

Ja, het moet bovenal eerst wetenschappelijk onderzocht zijn, want dan is het waarheid. Nou, niet dus! Wie betaald bepaalt! En als je niet oppast, soms ook wat er uit het onderzoek komt. Durf alles in twijfel te blijven trekken en je eigen mening te vormen en te vertrouwen op je buikgevoel, jouw intuïtie. Als iets niet goed voelt, dan is het meestal ook niet goed… voor jou!

wat-is-waarheid

Wij leven in een tijd van grote misleiding!

De waarheid is dat wij leven in een tijd van grote misleiding!  Tegenwoordig is bijna niets zoals het zich voordoet. Dat maakt het leven voor veel mensen bijzonder verwarrend. Lang niet alle mensen zijn onderweg met dezelfde missie of hetzelfde visioen. Laat je niet ontmoedigen als je plotseling zaken (bijv. Donald Trump als president) ziet die je choqueren. De waarheid is in een materialistisch tijdperk bepaald niet populair. Maar de waarheid is simpelweg voeding voor spirituele groei. En ik heb honger!!! Dus ik vervolg mijn weg om mijn innerlijke honger te stillen en op zoek te gaan naar mijn diepere waarheid.

De waarheid is voeding voor spirituele groei en ik heb honger!

Mannelijke energie voert de boventoon

Wij leven momenteel in een prestatie gerichte, op macht en materiële beluste wereld waarin hoofdzakelijk mannelijke energie de boventoon voert. In een wereld waarin mensen in eerste instantie materiële doelen najaren, zijn nu eenmaal meelopers nodig. In het tijdperk van de misleiding moet je leren om met wakkere zintuigen het echte van het onechte te onderscheiden. Dit gebeurt in een proces van diepe verstandhouding met jezelf en met de wereld. Het is een proces waarbij je steeds opnieuw geconfronteerd zult worden met je eigen grenzen.

nieuwe-vrouwelijkheid

Nieuwe vrouwelijkheid ontdekken

Vrijwel mijn hele leven ben ik naar buiten getreden met voornamelijk mannelijke energie. Ik ben wel vrouwelijk en ik zie er vrouwelijk uit, maar de manier waarop ik in het leven tot nu toe heb gestaan is voornamelijk mannelijk geweest. Ik ben extrovert, naar buiten gericht, ga op mijn doel af, zit veel in mijn hoofd, druk, snel, een doener en prestatiegericht. Mijn vrouwelijke kant heb ik daarbij verwaarloost. Doordat ik vorig jaar ben gaan buikdansen ben ik al meer in aanraking gekomen met mijn nieuwe vrouwelijke kant. Vrouwelijkheid wordt versterkt door diepgang, liefde, stilte en vrijheid; mannelijkheid heeft hoogtepunten, succes en erkenning nodig. Beide dienen in balans te zijn.

Voeding voor de ziel

Voor mijzelf ben ik dus deze nieuwe weg naar vrouwelijke bewustwording ingeslagen o.a. met het Miss Natural Godinnen Weekend en zal ik in mijn nieuwe levensjaar mijn ontdekkingen en inzichten met jullie gaan delen. Van voeding voor het lichaam gaat Miss Natural naar voeding voor de ziel! Ik ben erg benieuwd wat en wie ik op mijn reis allemaal ga tegenkomen.

Gelukkig ben ik hierin niet alleen! Vele vrouwen zijn mij al voorgegaan en met z’n allen zullen we bijdragen aan het collectief vrouwelijk bewustzijn dat de wereld uiteindelijk in balans zal brengen en ten positieve zal gaan veranderen. Waar mijn reis zal uitkomen? Daarvan heb ik nu nog geen idee! Nieuwe vrouwelijkheid is een persoonlijke reis waarin iedereen haar eigen invulling aan mag geven.

Ga je mee op reis?

Handtekening-Miss-Natural

WACHT! En dan natuurlijk nog taart! Blauwe Bessentaart

Ik deel het recept uit ‘Suikervrije Feestdagen’. Dit is hét receptenboek van december! Met wel 50 suikervrije recepten zit je natuurlijk gebakken met pakjesavond, Kerst en tijdens de jaarwisseling.  Je kunt hier een preview van het receptenboek bekijken.

Ingrediënten

 • recept-blauwe-bessentaart250 gram speltmeel
 • 100 gram amandelmeel
 • 175 gram blauwe bessen
 • 75 gram biologische roomboter
 • 175 ml plantaardige melk
 • 150 ml honing
 • 15 gram wijnsteenbakpoeder
 • 1 vanillestokje
 • 3 biologische eieren
 • 1 eetlepel limoensap
 • snufje zout

Zo maak je de Blauwe Bessentaart

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
 2. Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met roomboter.
 3. Laat de roomboter smelten.
 4. Klop de eieren los in een ruime beslagkom en voeg de gesmolten roomboter, honing, plantaardige melk, inhoud vanillestokje en het limoensap toe.
 5. Meng in een andere kom het speltmeel, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en het zout. Giet het eimengsel er bij en roer tot alles goed is gemengd. Schep nu het beslag in de springvorm en strijk glad.
 6. Verdeel nu de blauwe bessen over het beslag en druk ze een klein beetje aan.
 7. Schuif de taart in de oven en bak in 45 minuten goudbruin.

Geniet er samen van!

Het receptenboek is vandaag te bestellen met €5,- korting voor €17,95 en zal je per post ontvangen. Ook leuk als cadeautje voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerst!

Kalender met Suikervrije Feestdagen Receptenboek

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Anita cox
Door

Anita cox

op 18 Nov 2016

Eva, van harte gefeliciteerd. Mooi wat je allemaal doet en groeit met de jaren. Een mooie dag vandaag

Madeleine
Door

Madeleine

op 18 Nov 2016

Gefeliciteerd,jij schetst een ontwikkeling die ik spiritueel ook heb doorgemaakt,ik ben alleen wat ouder;) Heb een fabulous feminin jaar en geniet!

Marie
Door

Marie

op 18 Nov 2016

Heb je het boek De grootmoeders spreken van Sharon McErlane al gelezen? Dat gaat ook over die scheve balans van mannelijke en vrouwelijke energie op aarde. Een heel goed boek, dat iedereen zou moeten lezen.

Mado Remkes
Door

Mado Remkes

op 18 Nov 2016

Gefeliciteerd Eva, fijne dag vandaag!

thaisa
Door

thaisa

op 18 Nov 2016

hoe fantastisch! ik ben helemaal voor! voeding voor het lichaam super belangrijk ! maar van voeding alleen gaan we niet gelukkiger worden. ik volg je mee :)

miranda
Door

miranda

op 18 Nov 2016

Van harte gefeliciteerd.Goed geschreven stuk.Blijf vooral doorgaan,je bent een voorbeeld,sterk,mooi,grappig,stoer,slim.Ik geniet telkens weer van je site,onderwerpen,recepten.Mooie dag verder.

Marlene
Door

Marlene

op 18 Nov 2016

Van Harte Gefeliciteerd met je Verjaardag en een mooi nieuw levensjaar toegewenst. Dank je wel voor je inspirerende blogs :)

Louise
Door

Louise

op 18 Nov 2016

Hoi Eva. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en veel succes gewenst .fijne liefdevolle dag .

Willie
Door

Willie

op 18 Nov 2016

Lieve EVA, van harte gefeliciteerd met je nieuwe levensjaar, altijd leuk om je mails te lezen, vooral deze met het recept voor blauwe bessentaart. Heel veel succes met alles wat je doet en de plannen die je hebt. Fijne dag met iedereen die je lief is, warme groet van Willie..

Mira
Door

Mira

op 09 May 2017

Way to go Chuck either we stand for something or we fall for nothing. I believe in tolerance but not over Gods word. No matter what context is used in the opooistpns claims the living word of God is the truth. Again way to go.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading