Gratis magazine voor jou!
Miss Natural magazine inspireert en geeft praktische tips voor jouw natuurlijke levensstijl en groei!
Clean Start 21 dagen detox
detox-cursusDirect Toegang

Page content

17 Handige Detox Tips voor een schoner lichaam

article content

17 Handige Detox Tips voor een schoner lichaam

Een schoon lichaam is belangrijk voor een gezonde lichaam en geest. Regelmatig een detox volgen om giftige stoffen af te voeren en zo je lichaam te ‘resetten’, is dan ook zeker aan te raden. Maar ook in het dagelijks leven kun je je lichaam helpen zich van gifstoffen te ontdoen.

Of je nu natuurlijk gezond eet of niet (altijd), dat gif komt namelijk toch in je lichaam. Via uitlaatgassen bijvoorbeeld, of cosmetica producten, schoonmaakproducten en zelfs kleding. Daarom geef ik je 17 handige Detox tips voor een schoner lichaam, die je altijd kunt toepassen!

17 handige Detox tips voor een schoner lichaam

 1. Begin de dag met water en citroen.
 2. Drink veel water, minimaal 1,5 liter per dag. Dit helpt bij de afvoer van de giftige stoffen in je lichaam.
 3. Drink regelmatig verse groentesappen of groene smoothies.
 4. Kook zonder pakjes en zakjes en gebruik zoveel mogelijk verse ingrediënten.
 5. Drink minder of geen koffie (maximaal 2 kopjes per dag) en geen zwarte thee, maar kruidenthee zonder theïne.
 6. Eet vochtrijk fruit en (rauwe) groenten als tussendoortje.
 7. Ondersteun het detoxen met spirulina, chlorella of ‘ groene poeder’, verkrijgbaar bij de natuurwinkel.
 8. Eet geen suiker of producten die geraffineerde suikers bevatten.
 9. Eet niet iedere dag brood, maar kies ook eens voor soep, salades, vers fruit, quinoa of iets dergelijks.
 10. Eet je liever wel brood, kies dan voor brood zonder suiker, spelt- en/of zuurdesembrood.
 11. Gebruik liever geen koezuivel.
 12. Eet minder vlees en meer duurzame vis.
 13. Drink minder alcohol (of stop er helemaal mee).
 14. Ga regelmatig naar de sauna.
 15. Gun je lichaam en je geest regelmatig rust. Neem een middagdutje, ga mediteren, lees een boek… Als je maar even ontspant. Want ook stress zorgt voor gifstoffen in je lichaam!
 16. Zorg er niet alleen voor dat giftige stoffen je lichaam verlaten, maar ook dat er niet meer gif inkomt. Dit doe je niet alleen door natuurlijk te eten, maar ook door bijvoorbeeld over te stappen naar natuurlijke cosmetica en schoonmaakmiddelen, zonder chemische toevoegingen die ook via deze zaken in je lichaam komen.
 17. Volg minimaal een keer per jaar een Detox, zoals Clean Start 21 dagen detox.

Clean Start 21 dagen detox

Ben jij ook toe aan een reset van je lichaam? Aan een nieuwe, schone start voor je lichaam en geest? Meld je dan aan voor Clean Start 21 dagen detox van Miss Natural! Een detox zorg ervoor dat de giftige stoffen in je lichaam worden afgevoerd, voedingsstoffen beter worden opgenomen en je je energiek, stralend en fit voelt. Clean Start is meteen een goede start naar een gezondere natuurlijke levensstijl. Want veel informatie en tips kun je ook na je detox blijven gebruiken. Net als de heerlijke recepten natuurlijk!

De ideale Detox voor beginners! De detox zelf is toegankelijk voor iedereen en met name geschikt voor beginners, of je nu al een natuurlijke levensstijl volgt of niet. Wie al natuurlijk eet en leeft zal toch baat hebben bij de detox door de afwisseling van sap- en eetdagen, waardoor de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam sneller gebeurt dan gebruikelijk.

Maar de detox kan ook een eerste stap zijn in de richting naar een natuurlijke levensstijl, dankzij de vele tips en adviezen die je krijgt.

Wat is jouw tip voor een schoon lichaam?

Deel jouw mening

Comment Section

9 reacties op “17 Handige Detox Tips voor een schoner lichaam


Door Detox dieet op 13 april 2018

Ik zou ook wel eens zo een citroenkuur willen uitproberen, alhoewel ik al moeite heb met de 7 dagen detox kuur soms vol te houden. Hebben meer mensen hier ervaring mee?


Door Ilzutju op 22 mei 2014

Nog steeds geen reactie… Jammer! Help! Haha…


Door Eva van Zeeland op 23 mei 2014

Hoi Ilzutje, sorry voor de late reactie! Een citroensapkuur is prima als jij je daarbij prettig voelt, dit is alleen wel heftig en niet voor iedereen vol te houden. Je kunt er ook voor kiezen om 1 week geen suiker te eten, koffie te drinken of vlees en dierlijke producten te laten staan. Dat is ook een vorm van detoxen. Succes!


Door Ilzutju op 23 mei 2014

Dankje eva! Zo’n weekje is gelukkig geen uitzondering voor mij:). Binnenkort maar weer eens citroensappen denk ik!


Door Sanne op 22 mei 2014

Ik vind het wel interessant, heb je voor mij de namen van de gifstoffen die je opbouwt in je lichaam. Wil er graag meer over lezen, welke stoffen dit precies zijn en waar ze vandaan komen. Dan weet ik hoe ik ze zoveel mogelijk kan vermijden.


Door Eva van Zeeland op 23 mei 2014

Hoi Sanne, de gifstoffen in je lichaam komen o.a. van je voeding (bestrijdingsmiddelen, e-nummers, suiker, hormonen, etc.), je huidverzorgingsproducten (kies voor natuurlijke merken) en schoonmaakmiddelen. Probeer zo schoon mogelijk te leven 🙂


Door Ilzutju op 10 februari 2014

Leuk! Eigenlijk zijn bijna alle tips al onderdeel van mijn dagelijks leven:) dus leuk om deze bevestiging te lezen… Ik ben alleen zo benieuwd naar hoe gedacht wordt over een echte detoxkuur? Ik heb bijvoorbeeld een keer de citroensapkuur gedaan en voelde me er prettig bij. Ik heb het idee dat ik dan nog sterker ontgift naast de dagelijkse gezonde dingen die ik doe. Wat zijn andere goede manieren voor een detoxkuur?

Groetjes,
Ilse


Door nathalie op 21 mei 2014

Dat wil ik ook wel weten bovenstaande tips doe ik ook allemaal al, wat is een goede detox kuur om bv voor een weekje te doen?


Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

GRATIS MAGAZINE t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Je blijft op de hoogte en kunt je elk moment weer afmelden!