datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Edelstenen voor je spirituele reis
30 november 2023 
3 min. leestijd

Edelstenen voor je spirituele reis

Het begin van je spirituele reis kan zoekend zijn. Er gebeurt van alles in je hoofd en om je heen. Edelstenen kunnen hierbij helpen, ze zorgen voor kalmte en kunnen een duwtje in de rug geven om achter bepaalde dingen te komen.

Maar welke stenen werken nu het beste voor je spirituele ontwaking? Ik neem mee.

1. Amethist

Misschien wel een van de populairste stenen die er zijn. Amethist zorgt voor innerlijke rust en helpt bij meditaties. Vooral in de fase waar jij je slechte gewoontes moet inzien en patronen moet herkennen staat Amethist aan je zijde.

2. Rozenkwarts

Wat ook een hele bekende, is Rozenkwarts. Rozenkwarts  staat bekend om zijn roze kleur, het word ook wel de steen van de liefde genoemd. De steen kan ervoor zorgen dat je met een liefdevolle blik naar dingen kijkt, waardoor je een andere kijk krijgt op de wereld.

3. Malachiet

Malachiet is een ongelofelijk krachtige steen en moet zorgvuldig gebruikt worden. Deze steen kan onderdrukkende gevoelens naar boven laten komen. Blokkades en negatieve gedachtes zullen makkelijker losgelaten kunnen worden.

4. Moldaviet

Het is een bedrijvende en inzichtgevende steen die spirituele groei stimuleert. De steen kan helpen om je chakra's te openen, wat een zeer krachtig effect heeft. Moldaviet is zeldzamer dan een diamant, maar wordt door sociaal media erg graag gewild waardoor het snel nep word gemaakt.

5. Azeztuliet

Geeft je inzicht in je eigen acties en maakt duidelijk voor je wat je motieven waren. Het geeft zicht hoe jij acties hebben bijgedragen in je leven. Hierdoor kan deze steen je helpen bij manifesteren. 

6. Bergkristal

Bergkristal hoort ook bij de bekendste stenen. Deze edelsteen zorgt voor het zuiveren van negatieve energieën en het versterkt je aura en je intuïtie.

7.  Mosagaat

Deze steen versterkt je verbinding met Moeder Natuur. De energie van deze steen brengt het lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke toestand. Ook trekt het succes, welvaart en voorspoed aan.

8. Granaat

Als laatste steen heb ik Granaat gekozen omdat deze steen perfect is voor crisissituaties en situaties waar het leven uitzichtloos lijkt. Deze steen biedt: doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit.  Niet te missen dus!

reading

Wat doet een edelsteen precies?

Edelstenen geven enige af, maar nemen ook energie op. Edelstenen werken op energetisch niveau, net als wij, wij bestaan ook uit energie. Stenen hebben mineralen in zich meestal 2 of 3, minerale zorgen ook voor de kleur van de steen. Een van de redenen van de werking van edelstenen heeft te maken met de dicht en helderheid van de steen. Heldere stenen zoals Bergkristal werken op de geest, hierdoor zul je situaties helderder en duidelijker zien. Stenen die doorschijnen, (zoals Rozenkwarts) horen bij het gevoel. Dichten stenen werken juist weer op het lichaam (Agaat).

Een andere reden voor de werking van de steen is de kleur.

  • Warme kleuren zoals geel, oranje en rood werken stimulerend en activerend.
  • Groen zorgt voor kalmte en rust. Veel stenen staan ook voor verbinding met Moeder Natuur.
  • Paars en blauw zorgen voor een harmoniseerde werking.

Hoe kan je edelstenen gebruiken bij je spirituele groei?

Nu heb ik je een heel lijstje met edelstenen gegeven, maar hoe kan je de stenen gebruiken? Verschillende manieren zijn er om edelstenen te gebruiken. Een daar van is met mediteren. Edelstenen maken de meditatie nog krachtiger. Leg de kristallen voor je neer of in je handen. Welke steen het beste is om te gebruiken bij jouw meditatie moet je kijken naar de betekenis en wat jou doel is voor je meditatie.

Edelstenen in je broekzak of tas houden werkt ook prima en is makkelijk om te doen. Er is nog een betere manier om stenen dicht bij je te houden, als sieraad. Een armbandje of ketting, deze ligt dan op je huid, zodat de steen direct verbinding maakt met je lichaam.

Edelstenen in je woning leggen staat niet alleen mooi, het zorgt ook voor goeie energie en sfeer in je huis!

Als laatste heb ik iets wat je misschien nog niet wist, energie van edelstenen kan je drinken! Edelstenen kan je in en flesje water stoppen, de steen zal afgeven aan het water en zo zou je letterlijk de energie drinken. Let wel goed op welke edelstenen wel en niet tegen water kunnen!

Waar moet je voor opletten?

Voor een consument is het moeilijk om te zien of een edelsteen nep of echt is. Toch zijn er een paar tips die je kunnen helpen.

1. Voel hoe zwaar de steen is, nep stenen zijn vaak lichter.

2. Sommige namaakstenen hebben een fellere of onnatuurlijke kleur. Echt edelstenen hebben een veel natuurlijke kleur. 

3. Echte edelstenen hebben vaak een certificaat. Die laten zien dat de steen echt is en niet uit een fabriek komt. Deze kan je vragen aan de werknemer van de winkel

4. Edelstenen zijn veel harder dan namaakstenen. Dit betekent dat ze minder snel krassen of beschadiging geven.

Hopelijk heb ik je een beetje geholpen met het zoeken naar de juiste edelstenen. Geniet van je spirituele groei en veel succes!

Wat zijn jouw favoriete edelstenen?


Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading