datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Interview Amber Albarda over het nieuwe boek Gezond Genieten
12 maart 2013 
4 min. leestijd

Interview Amber Albarda over het nieuwe boek Gezond Genieten

Gezond Genieten van Amber AlbardaVorige week donderdag had Eva de Beijer een ontmoeting met Amber Albarda in Utrecht, auteur van het succesvolle boek Eet jezelf mooi, slank & gelukkig en het gelijknamige kookboek. Heel leuk om Amber nu eens eindelijk live te spreken over haar natural lifestyle, haar gezinsleven en uiteraard haar nieuwste boek Gezond Genieten dat 18 maart zal verschijnen.

Amber woont in Londen en was 2 dagen voor interviews in Nederland, waar zij overigens weer terug wil komen wonen om meer activiteiten op te pakken, waaronder het geven van workshops.

Zo begon Amber Albarda met schrijven

Amber is een succesvolle zakenvrouw, die van adjunct directeur van het glossy tijdschrift Miljonair een omslag maakte in haar leven omdat zij ziek werd. Na een week hard en onregelmatig werken, eten en leven met veel stress kwam ze elke avond doodmoe thuis om in het weekend op de bank te ploffen en vervolgens s’maandags weer doodmoe aan het werk te beginnen. Zij nam een sabbatical en ging naar Argentinië waar zij doctoren leerde kennen, die gespecialiseerd waren in immuunziekten.

Dit moet iedereen weten!

Al snel werd duidelijk dat zij moest leren om anders te gaan eten en leven en werd haar gevraagd elke minuut van de dag op te schrijven wat zij deed, at en dronk. Zo kreeg zij een nieuwe kijk op haar leven en ging zich daar meer en meer in verdiepen en voelde zich elke week gezonder en vitaler. “Wauw, dit moet iedereen weten”, dacht Amber hardop en om haar ‘ontdekking’ te delen besloot zij voedingscoach te worden. Het enthousiasme in haar maakte dat ze haar nieuwe levensstijl en kennis naar een groot publiek wilde brengen en begon aan haar 1e boek, dat begin 2010 uit kwam: Eet jezelf mooi slank en gelukkig. Daarna kwam haar 2e boek als vanzelf… “Amber we willen graag recepten van je hebben”, vroegen haar lezers. Haar 3e boek is een praktisch vragenboekje waarin Amber veel gestelde vragen van lezers beantwoordt.

Gezond Geniet met het hele gezin

Ondertussen heeft Amber ook nog 2 kinderen op de wereld gezet, een dochtertje (nu 2 jaar) en een zoontje (nu 5 maanden). Wat haar meer aan huis bond en zij haar 4e boek thuis tussen de workshops, de opvoeding en haar gezinsleven door heeft geschreven. Dit nieuwste boek komt op 18 maart 2013 uit en heet Gezond Genieten. Het gezin staat hierin centraal en daarbij moet het vooral niet te duidelijk om gezond eten gaan, maar vooral om lekker eten en koken met weinig ingrediënten.

Interview met Amber Albarda over haar boek Gezond Genieten

Maak kans op het boek Gezond Genieten!

Amber is helaas niet aanwezig bij de Miss Natural Awards 2013, wat zij overigens erg jammer vindt! Wel heeft ze beloofd om volgend jaar zeker er bij te zijn.

Daarnaast heeft ze ook nog een verrassing voor Miss Natural leden, die aanwezig zijn op de Awards uitreiking op zaterdag 20 april. Want zit je die dag in de zaal dan maak je kans op haar nieuwe boek Gezond Genieten! Wil je dat moment niet missen? Je kunt hier tickets reserveren voor de Miss Natural Awards.

Ook leuk om even te melden is dat Amber met Eva gaat kijken of zij later dit jaar samen nog een workshop kunnen organiseren voor Miss Natural leden.

Jouw vragen aan Amber Albarda

Via de Miss Natural Facebookpagina kon je jouw vraag achterlaten voor Amber Albarda. Eva heeft jullie vragen gesteld en de antwoorden kun je terug horen en zien in het interview.

Vraag van Marjolein:

Ik maak regelmatig lange tochten op mijn racefiets. Vaak wordt dan aangeraden om energiedrank te drinken en om onderweg toch vooral je glucoselevel aan te vullen met snelle suikers. Maar dat valt moeilijk te verenigen met een Food-IQ-verantwoord eetpatroon. Heb je tips wat ik het beste kan eten en drinken?

Amber Albarda beantwoordt:
Dit is per persoon verschillend, maar neem vooral geen energiedrank maar probeer eens kokoswater en neem een banaan mee, wat dadels abrikozen en noten bijvoorbeeld.

Vraag van Hetty:
Wat is een voor een goed alternatief voor suikervrije vla?

Amber Albarda beantwoordt:
Gebruik geitenyoghurt of griekse yoghurt met vers fruit en eventueel een vanillestokje.

Vraag van Melissa:
Ik ben een onwijze kruidenthee drinkster. Nu vroeg ik me af hoe het zit met groene thee, dit wordt enerzijds wel vaak aangeraden vanwege de antioxidanten en anderzijds bevat het theïne en dat is niet zo gezond voor je…….. What to do?

Amber Albarda beantwoordt:
Geen probleem zolang je geen liters drinkt. Neem verse groene thee en bereid het niet te heet.

Vraag van Saskia:
Ik heb je vorige 2 boeken ook, ik eet heel gezond, ik beweeg goed maar val niet af. Ik zou graag willen weten hoe dit kan? Het is wel zo dat ik in de overgang ben.

Amber Albarda beantwoordt:
Er moet gekeken worden wat je precies eet, als je een tekort aan vetzuur hebt gebruik dan goede vetten. Als het hormonaal is adviseer ik je naar een arts te gaan.

Interview met Amber Albarda door Eva de BeijerVraag van Simone:
Leuk ben bij een workshop van je geweest en heb ook de 2 boeken. Afgelopen 1,5 jaar eet ik zoveel mogelijk op die manier. Alleen heb ik geen idee waar ik het beste in kan bakken; kokosolie, ghee, olijfolie? Of alle drie prima? Nu gebruik ik voornamelijk koolzaadolie. Is dat wat?

Amber Albarda beantwoordt:
Extra vergine olijfolie gebruik je in salades, de iets lichtere olie gebruik je om in te bakken en gebruik ook gerust roomboter, wel de goede zoals grasboter en koolzaadolie kun je heet mee bakken.

Vraag van Birgitta:
1. Wat is je lievelingsboek en kok? 2. En ken je de Bento? 3. En wat is het leukste wat je hebt meegemaakt in je carrière?

Amber Albarda beantwoordt:
1. Mijn lievelingsboeken zijn kookboeken, elke week lees ik er wel een, mijn keuken staat er vol mee. Mijn lievelingskok is Otto Lenghi, hij maakt heerlijke recepten maar erg bewerkelijk.

2. De Bento ken ik maar is in onze cultuur te bewerkelijk.

3. Het leukste wat ik heb meegemaakt in mijn carrière zijn de mails die ik krijg naar aanleiding van mijn boeken, de mensen die er zo enthousiast over zijn en hoe ik ze geholpen heb met hun nieuwe levensstijl.

Ben jij benieuwd naar het nieuwe boek Gezond Genieten van Amber Albarda
en heb je haar andere boeken al in de kast staan?

Dit verslag is geschreven door Brigitta van Kins;
Bij deze bedank ik Eva en Amber dat ik bij het interview mocht zijn en er een verslag over mocht maken, het was super!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Saskia
Door

Saskia

op 12 Mar 2013

Hallo,Eva Wat super dat mijn vraag aan Amber is gesteld alleen kon ik het antwoord niet helemaal goed horen.Ik hoor dat ze het over hormonen heeft maar wat er daarna komt is onduidelijk.Jammer,maar misschien komt het dat ik het via de ipad heb geluisterd.Tijdens het intervieuw kun je jou wel duidelijker horen dan Amber.Nogmaals super dat mijn vraag is gesteld en morgen probeer ik het nog een keer.Welterusten

nathalie
Door

nathalie

op 18 Mar 2013

Leuk interview! alleen erg jammer dat Amber heel erg zacht praat en zowat niet te verstaan is. Ook op de achtergrond hoor je veel gepraat. En een HD camera kan ook geen kwaad.

Simone
Door

Simone

op 21 Mar 2013

Hi Eva, Bedankt dat je mijn vraag hebt gesteld; fijn! Helaas kon ik het interview niet verstaan, vanwege achtergrondgeluiden. Daardoor ben ik na 5 minuten noodgedwongen afgehaakt. Gelukkig heb je de vragen ook uitgewerkt, want ik was heel benieuwd naar de antwoorden op alle vragen. Dank je voor de tijd en energie die je hierin hebt gestoken! En complimenten voor jouw mooie en informatieve site :-) Groeten, Simone

Stefanie
Door

Stefanie

op 03 Sep 2013

Wat jammer dat het geluid zo slecht is!

Bonno
Door

Bonno

op 02 Jan 2014

Ja, Stefanie jij hebt helemaal gelijk. Naar precies dit boek was ik op zoek. Heel fijn.

Johanna
Door

Johanna

op 31 Mar 2014

jammer niet te verstaan (op een goeie pc op de hoogste geluidsstand)

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading