datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Tijd om te spelen!

Ik heb mij niet lang kind gevoeld. Dit komt denk ik mede door mijn lengte; ik ben 178 cm en was uitgegroeid toen ik 12 jaar was. Vaak werd ik ook ouder geschat dan mijn leeftijd. Bovendien was ik enig kind en veel onder volwassenen. Ook was ik heel erg verlegen, dus gek doen of opvallen deed ik niet overal. Wel bij mijn beste vriendinnen!

Met Petra maakte ik radio: De Eef en Peet Show! Met een kleine bandrecorder met mini cassette namen we onze talkshow op, uiteraard afgewisseld met muziek. We maakten flauwe grappen en gebruikten gekke stemmetjes. In een deuk lagen we dan!

Met mijn andere beste vriendin deed ik verkleedsessies met modeshow en korte sketches. Bij haar op zolder lagen oude kleren van haar moeder die we mochten gebruiken en daarbij maakten we ons dan ook op. Onze ouders riepen we dan van beneden dat we klaar waren voor ons optreden om zo onze entree te maken.

Wat deed jij graag toen je jong was?

Wat deed jij graag toen je jong was? Vaak blijkt dat wat je graag deed rond je zevende levensjaar ook als passie terug te zien is in jouw huidige beroep of interesse. Zo ben ik nu het meest in mijn element als talk show host en vind ik het nog steeds geweldig om mezelf te verkleden en op te treden voor publiek.

Het idee dat vroege interesses en activiteiten een rol kunnen spelen in het ontwikkelen van volwassen passies en carrières, is goed gedocumenteerd in de psychologie en pedagogie.

Een aantal onderzoekers en schrijvers hebben dit idee besproken:

  • Ken Robinson: een bekende spreker en schrijver over onderwijs en creativiteit, benadrukt in zijn boek "The Element: How Finding Your Passion Changes Everything" dat veel mensen hun ware passies ontdekken door terug te kijken naar wat ze graag deden als kind.
  • Dr. Howard Gardner: bekend van de theorie van meervoudige intelligenties, suggereert dat kinderen verschillende vormen van intelligentie vertonen door hun spel en interesses, en dat deze intelligenties vaak een rol spelen in hun latere carrièrekeuzes.
  • Mihaly Csikszentmihalyi: de psycholoog achter het concept van "flow", heeft ook geschreven over hoe activiteiten die kinderen op jonge leeftijd absorberen en hen in een staat van flow brengen, vaak gerelateerd zijn aan hun volwassen passies.

Is dit bij jou nu niet het geval en heb je het gevoel ‘vast’ te zitten? Dan raad ik je aan om weer in verbinding te komen met je innerlijk kind, je ziel.

De beste manier om jezelf weer te verbinden met je ziel is door te gaan spelen! Ga iets luchtigs doen: lanterfanteren, fantaseren, slenteren, springen, lachen en dansen. Jouw ziel wil spelen, altijd!  

passie

Waar is jouw innerlijk kind gebleven?

Doe vandaag iets anders, iets geks. Spring op en neer op de bank of je bed, mocht jij dat vroeger van je moeder? Huppel, maak een handstand of radslag. Voel alle energie weer door je hele lichaam stromen. Buikpijn van het lachen, tranen rollend over je wangen van plezier. Dat is diepe verbinding met je ziel. Onbezonnen, bevrijdend en klaar om te voelen dat je leeft.


Uit je hoofd, kom uit je hoofd!  


Rol van de berg, spring van steen tot steen over de rivier en klap zo vaak in je handen dat ze gaan gloeien. Val dan neer op je rug in het gras en kijk naar de wolken met je armen en benen gespreid. Voel je nu dat je leeft?

Laat je innerlijke kind naar voren komen en laat je meeslepen in de wereld van onbezorgd plezier en creativiteit. Het is niet alleen een manier om je te verbinden met jezelf, maar ook een bron van inspiratie en energie. Het gaat niet om de techniek of perfectie, maar om de vreugde en het avontuur dat het met zich meebrengt.

Creëer je eigen wereld

Denk terug aan de momenten waarop je als kind je eigen wereld creëerde. Misschien bouwde je hutten van dekens en kussens, waarin je urenlang avonturen beleefde als een ontdekkingsreiziger op een onbekend eiland. Of misschien stond je in de woonkamer met een denkbeeldige microfoon, zingend en dansend alsof je op een groot podium stond, het publiek wild enthousiast. Diezelfde creativiteit en durf om te dromen, die zit nog steeds in je.

Neem vandaag de tijd om weer contact te maken met die kant van jezelf. Ga tekenen of schilderen zonder je druk te maken over het resultaat. Zet je favoriete muziek op en dans alsof niemand kijkt. Schrijf een verhaal of een gedicht, simpelweg voor het plezier van het creëren. Laat je verbeelding de vrije loop, net zoals je dat als kind deed.

Wat is mijn passie?

En als je je passie nog niet hebt gevonden, kijk dan naar de activiteiten die je als kind het meest vreugde brachten. Misschien ligt daar wel een hint naar wat je nu gelukkig kan maken. Was je altijd in de weer met dieren? Misschien zou vrijwilligerswerk bij een dierenasiel iets voor je zijn. Of was je uren bezig met legpuzzels? Misschien ligt je passie in het oplossen van complexe problemen, in welk geval een carrière in technologie of wetenschap een goede match zou kunnen zijn.

Het belangrijkste is om te onthouden dat het nooit te laat is om te spelen. Het is nooit te laat om opnieuw te ontdekken wat je vreugde brengt en je passie aan te wakkeren. Het leven hoeft niet altijd serieus te zijn! Sterker nog, door te spelen en plezier te hebben, kun je nieuwe perspectieven vinden, stress verminderen en je creatieve energie aanwakkeren.

Dus ga erop uit, probeer nieuwe dingen, en laat je niet weerhouden door de gedachte dat je te oud bent om te spelen. Het is precies die speelsheid en openheid die je kan helpen om je ware passie te vinden en te omarmen. Spring, dans, lach, en voel je vrij. Je innerlijke kind zal je de weg wijzen. 

Wat deed jij als kind het allerliefste? 

Boek Eva van Zeeland

Volg de geboorte van mijn boek

2024 is het jaar van mijn boek! Al langer ben ik zwanger van het idee, maar dit jaar gaat het er echt van komen. Ik volg de methode van Blog tot Boek van Irene van Gent om het verhaal van mijn leven te schrijven. Wil je mijn proces van blogs tot boek volgen, dan nodig ik je uit om mijn blogs te lezen. Drie maanden lang deel ik elke vrijdag om 20:00 uur een nieuw blog. Je vindt ze op deze pagina. Je kunt mijn blogs ook wekelijks ontvangen per e-mail. Zo mis je geen enkel verhaal en breng ik je ook als eerste op de hoogte van de verschijning van mijn boek!

Boek Eva van Zeeland


Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading