datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Tips voor een natuurlijk gezonde kerst
22 december 2013 
3 min. leestijd

Tips voor een natuurlijk gezonde kerst

Kerstmis is een tijd van overvloed, van feesten en diners. Daar moet je natuurlijk van genieten! Maar veel Miss Naturals genieten toch wat meer als er (ook) gezond wordt gegeten. Zeker wanneer je bepaalde klachten krijgt van de wat minder gezonde voedingsmiddelen, ben je vooral de dagen na kerst dankbaar voor een natuurlijk gezonde kerst. Daarom een aantal tips om het je wat makkelijker te maken tijdens de feestdagen, of je het nu thuis viert of bij iemand anders. Fijne feestdagen!

Verras anderen met een natuurlijk kerstdiner

Krijg je gasten te eten? Zeg van tevoren lekker niets en zet heerlijke dingen op tafel waarvan je niet meteen kunt zien dat er geen suiker, zuivel of brood in zit (wat jouw voorkeur ook heeft). Laat je visite lekker genieten van al dat lekkers en geniet zelf lekker mee. Achteraf kun je altijd nog zeggen dat ze dit jaar wel heel gezond hebben gegeten. Ik ben benieuwd naar hun reactie!

Inspiratie nodig voor een Natural Kerstmenu? Kijk dan hier.

Verzorg je eigen eigen eten

Ga je met een stel vrienden of met familie kerst vieren en kijk je op tegen al het eten wat je kan worden voorgeschoteld? Stel voor dat het kerstdiner in buffetvorm wordt gedaan en verzorg je eigen natuurlijke eten. Een lekkere salade met quinoa bijvoorbeeld, of een goed vullende soep. Wordt het toch een diner aan tafel, zonder buffet, dan kun je altijd vooraf vragen wat er klaargemaakt gaat worden. Je kunt suggesties geven voor het eten, maar ook voorstellen om een aantal gangen te vervangen met zelf meegebracht eten. Wanneer je aangeeft dat je lichamelijke klachten krijgt van bepaald voedsel, is dat vast geen probleem!

Zorg dat je verzadigd bent

Wanneer je ’s avonds naar een kerstdiner van familie of vrienden gaat en je wilt daar niet te veel of ongezond eten, zorg er dan voor dat je al enigszins verzadigd bent. Eet diezelfde dag thuis een gezond ontbijt en een gezonde lunch, met veel eiwitten en groenten, zodat je later geen trek krijgt in allerlei zoetigheden die toch wel op tafel zullen staan. Heb je een lunch bij iemand anders thuis? Richt je ook daar dan vooral op de groenten en zo min mogelijk op ‘lege koolhydraten’, zoals witte pasta en wit brood.

Compenseer

Drink over de gehele dag genomen extra veel water, zodat gifstoffen snel worden afgevoerd uit het lichaam. En eet vooral veel groenten en fruit, zodat je genoeg goede voedingstoffen binnenkrijgt. Oftewel: compenseer! Je kunt met deze dagen ook extra vitamines slikken of je dag beginnen met een lekker gezonde smoothie of groentesap, zodat je meteen een goede dosis vitamines in je lichaam krijgt!

Let op je alcoholconsumptie

Een wijntje is lekker, maar geniet met mate. Niet alleen omdat je de volgende dag geen kater wilt, maar ook omdat alcohol ervoor zorgt dat je remmen wat losser worden. Je eet of drinkt dan misschien sneller iets wat je normaal had laten staan. Bovendien zorgt alcohol ervoor dat je meer trek krijgt én dat je minder of onrustiger slaapt. En ook dat laatste draagt niet bij aan een gezond lichaam!

Neem je rust

Kan jij niet zo goed tegen de vele familiebezoeken en alle drukte tijdens de feestdagen? Zorg dan vooral ook voor je rust tussendoor. Dit helpt je stressniveau in balans te houden, waardoor je lichaam én geest minder snel moe worden. Doe dus een middagslaapje tussen de bezoeken door, of ga lekker even sporten of mediteren. Dat hoeft er tijdens de feestdagen echt niet bij in te schieten!

Blijf genieten!

Blijf vooral ook genieten van al het lekkers en de gezelligheid met de familie en vrienden om je heen. Wees niet te streng voor jezelf, maar houd het vooral leuk. So what?! als je een keertje wel een koekje met suiker neemt bij de koffie, of bij een ander iets eet wat je zelf nooit op tafel zou zetten. Geniet en bedenk dat er morgen weer een dag is!

Fijne feestdagen!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine