datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Vision board maken en terugblikken op mijn afgelopen jaar
18 november 2015 
6 min. leestijd

Vision board maken en terugblikken op mijn afgelopen jaar

Vandaag ben ik 40 jaar geworden en zoals ik dat altijd doe op de dagen voor mijn verjaardag, dan kijk ik terug naar wat het jaar mij gebracht heeft. Of beter gezegd wat ik van mijn jaar gemaakt heb! Ik geloof namelijk nog steeds in een maakbaar leven. Ook al las ik onlangs in het magazine Flow dat dit ook kan leiden tot grote teleurstellingen en zelfs depressie.

Dromen en verlangens

Want wat als al die wensen, dromen en verlangens die je nu hebt helemaal niet gerealiseerd worden? Dat is dan best teleurstellend als je dacht op je 40e ‘het’ allemaal wel voor elkaar te hebben.

Ik vond dit zeker wel interessant om te lezen en ga nu wat luchtiger om met al mijn doelen en ben ik dankbaar voor alles en iedereen in mijn leven. Zo woon ik ook nog niet in mijn gewenste woonboerderij voor Miss Natural zoals ik schreef toen ik 38 jaar werd. Voor alles is een tijd!

Terugkijken op het afgelopen levensjaar

Nu heb ik ook zeker niets te klagen en had zelfs een heel bijzonder jaar waarin ik er in januari achter kwam dat ik al 17 weken zwanger was en ten huwelijk werd gevraagd in Rome door mijn allereerste vriendje. Of zoals de vrouw die voor mij in juni 2013 tarotkaarten legde; “De man van je leven, volgens mij ken je die al” en “Ik zie een zusje voor Bob en Lex, er wacht nog een meisje op je”. Dat meisje was Indy en werd op 15 juni geboren na een zwangerschap van 42 weken en 3 dagen. Wat een cadeau! En trouwen gaan we op 15 januari 2016. Precies 2 jaar nadat ik tegen de man van mijn leven toegaf dat mijn hoofd en hart het niet met elkaar eens waren, maar dat ik verliefd ben en bij hem wil zijn. En ik riep altijd; “Hoe dan ook, ik ga trouwen op mijn 40e!”.

Vision board maken voor het nieuwe  jaar

In december 2014 maakte ik een vision board met daarop alles dat ik voor het nieuwe jaar 2015 in mijn leven wenste. Een vision board maak je door plaatjes en teksten die je aanspreken uit tijdschriften te knippen en die op een groot vel te plakken. Vervolgens hang je jouw vision board op een plek waar je er dagelijks naar kunt kijken. Bij mij hangt deze naast mijn bed. Bekijk je bord elke dag en voel daarbij ook de emoties die je zal ervaren als je datgene bereikt wat je graag zou willen. Een vision board maak je niet alleen met bezittingen, maar ook met hoe je je wilt voelen of waar je naar toe wilt gaan. Wat ik in december nog niet wist is dat een aantal van mijn wensen die ik op het bord had geplakt al aan het manifesteren waren. Zo had ik op mijn bord een baby geplakt, ik bleek achteraf dus al zwanger, ook een stel dat ging trouwen en een aantal mooie vakantieplekken.

10 weken werken 1 week vakantie

Een van mijn doelen voor mijn nieuwe levensjaar was 10 weken werken 1 week vakantie. Dit idee kreeg ik van Marian Palsgraaf van Just Be You die dit ook als haar doel had gesteld. Alleen maar hard werken moet je namelijk belonen met een periode van rust en wij zijn er allebei achtergekomen dat onze bedrijven juist in die week van rust groeien. Of zoals Albert Sonnevelt mij eens vertelde; “Zorgeloosheid trekt succes aan”.  Dus alsmaar als een dolle je een slag in de ronte werken heeft geen zin. Ook niet, of eigenlijk juist niet, in een periode van (financiële) stress. En met een week vakantie hoef je ook niet naar Verweggistan, je kunt ook rundumhausen blijven. Of kijken of je bij familie of vrienden terecht kan in een andere stad. Doe aan woningruil of maak een andere deal, zoals ik dat vaak doe!

Work from anywhere

Omdat ik mijn werk vooral vanuit huis doe, vind ik het wel fijn om van omgeving te veranderen. Ook dan kan ik gewoon doorwerken aan mijn bedrijf, dat is dan weer het voordeel van een internetonderneming, work from anywhere!  In 2015 heb ik aardig aan dit doel voldaan met een citytrip naar Rome, een familievakantie in Griekenland, vier weken op de bank tijdens mijn zwangerschap, een week met het nieuwe gezin naar Zeeland, een detox week op Ibiza en terwijl ik dit schrijf de detox week op Fuerteventura. Allemaal oplaadmomenten en nieuwe ervaringen.

Tijd voor ‘iets’ nieuws

In de periode op de bank tijdens mijn zwangerschap bedacht ik ook dat ik weer graag met ‘iets’ anders zou willen bezig zijn. Dat had ik ook na mijn eerste zwangerschap van mijn jongens. Toen besloot ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde te gaan doen. Wat dat ‘iets’ nu moest zijn bedacht ik twee weken na de bevalling… buikdansen zou het worden! Op mijn doelenlijst van 2014 stond namelijk – master a dance – een dans helemaal beheersen. In januari van dit jaar had ik mijzelf al bijna opgegeven voor sambadansen, maar toen bleek ik dus zwanger. Voor wie het niet wist, een stiekeme droom van mij was om van zo’n grote, brede trap af te komen in een zaterdagavond show van Ron Brandsteder of Andre van Duin. En op een blauwe maandag, rond mijn 22e, heb ik dan ook auditie gedaan bij de Dansacademie in Tilburg. Helaas zei Barry Stevens, die toen echt in de jury zat, niet tegen mij; vooral doorgaan!

Buikdansen, mijn nieuwe passie!

Het werd dus buikdansen. Om een dans goed te kunnen beheersen, moet je er veel uren instoppen. Malcolm Gladwell (auteur van de boeken The Tipping Point en Blink) zei dat het 10.000 uren duurt voor je een vaardigheid echt beheerst. Als je dat aantal uren bereikt dan merk je het verschil aanzienlijk. Laat je niet ontmoedigen door dit grote getal. Maar het is wel zo dat hoe meer uren je oefent, hoe beter je prestatie zal zijn. Met deze gedachten volg ik nu 4 uur buikdansles in de week bij Ana Danst en ben ik eind augustus gestart met de opleiding tot professioneel buikdanseres. Deze opleiding duurt ruim 3 jaar en daarmee denk ik mijn doel wel te bereiken. Buikdansen is enorm leuk en voor elke leeftijd! In de maandag ochtend les doet zelfs een vrouw mee van tachtig. Buikdansen is heel erg vrouwelijk en je krijgt door middel van isolatietechnieken controle over alle spieren in je lichaam. Ik vind het heerlijk om te dansen en na mijn zwangerschap komt mijn buik zo ook weer in vorm!

Wat ik verder ga doen het nieuwe jaar?

Naast dat ik in januari ga trouwen, zou het mooi zijn als ik mijn huis in België zou verkopen. Verder de balans behouden tussen werk en ontspannen. Regelmatig naar de sauna, uit eten, koffie drinken met vriendinnen, dansen op een feestje, veel lachen, bloemen in huis halen, koken voor vrienden, spelen met mijn kinderen, hardlopen en boeken lezen.

Vandaag vlieg ik samen met Indy terug vanuit Fuerteventura naar huis. Ik kan niet wachten om mijn jongens weer te knuffelen en naast mijn lieverd in bed te kruipen.

Heb jij al eens een vision board gemaakt en blik je ook terug als je jarig bent?

Handtekening-Miss-Natural

Eva 39 jaar; geen verhaal, ik stond op de Margriet Winter Fair

Eva 38 jaar; Het is jouw feest creëer je eigen werkelijkheid

Eva 37 jaar; Word de verbeterde versie van jezelf

Eva 36 jaar; Hang jij je eigen slingers op?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marlene
Door

Marlene

op 18 Nov 2015

Happy Birthday, sweet... 40 :) Ik wens je een heel mooi nieuw levensjaar met prachtige momenten toe. Ik ben afgelopen vrijdag 57 geworden, maar heb nog nooit een vision board gemaakt (wel een mood board, dat was makkelijker ;), maar ga het zeker doen! Een fijne dag gewenst!

Saskia
Door

Saskia

op 18 Nov 2015

Happy Birthday!!! Wat een goed idee een vision board en wat mooi dat je meeste wensen ook uit zijn gekomen !! Geniet van deze mooie dag !!

Maria Joosten
Door

Maria Joosten

op 18 Nov 2015

Eva van Harte Gefeliciteerd en geniet van deze bijzondere dag

Louise
Door

Louise

op 18 Nov 2015

Hoi Eva Heel gefeliciteerd met je 40 verjaardag en geniet van alle mooie dingen die het leven je schenkt. Lieve groetjes van Louise.

Greta
Door

Greta

op 18 Nov 2015

Zeer veel geluk wensen met je verjaardag maakt er iets moois van; Greta

Maudy
Door

Maudy

op 18 Nov 2015

Hoi Eva, van Harte en een heel mooi nieuw levensjaar toegewenst !!

Beer
Door

Beer

op 18 Nov 2015

Hoi Eva, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Weet je toevallig ook in welke Flow je dat artikel over doelen stellen had gelezen? Groetjes!

samanth
Door

samanth

op 20 Nov 2015

Gelukkige verjaardag Maar er een mooie dag van Groetjes samantha

johan goudsesaboos
Door

johan goudsesaboos

op 23 Nov 2015

van harte gefeliciteerd met je verjaardag eva. geniet ervan. groet, johan

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading