Vragen en antwoorden over Ingrediënten

Ik zie net dat ik rijstmelk moet gebruiken voor de havermout. Mag dat ook gewone halfvolle of magere melk zijn?


Ja hoor! Mag zelfs volle melk! (omdat volle melk de minst bewerkte vorm van melk is). Maar experimenteren met rijstmelk is ook leuk. Ik gebruik graag rijstmelk omdat het nooit ‘aankoekt’ tijdens het maken van pap. Hoef ik niet zo schoon te boenen.

Wat wordt verstaan onder vanille. Waar kan ik dat kopen?


Dat is vanillepoeder en kun je kopen in de supermarkt. In de supermarkt ligt het bij de kruiden en heet het vanillestokjes. (er ziten 2-3 zwarte stokjes in een zakje). ZO’n stokje snijdt je in de lengte doormidden en dan kun je het poeder eruit schrapen. Als je het teveel gedoe vindt, kun je altijd kiezen voor vanille essence, dit is vloeibaar in een klein flesje bij de bak en taart spullen.

In de bakrecepten zie ik vaak wijnsteenbakpoeder staan, kan ik daarvoor ook baking soda, oftewel zuiveringszout gebruiken?


Het gaat erom dat er iets in zit zodat het rijst. Wijnsteenbakpoeder is wel het meest natuurlijk, maar uiteraard kun je ook bakpoeder gebruiken. Baking soda rijst vaak minder goed.

Kan ik de stevia in de bakrecepten ook vervangen?


Je kunt het andere zoetmiddel dat wordt gebruikt iets meer gebruiken, dan kan het baksel zonder stevia.

Mag melkzuur nou wel of niet?


Melkzuur is een e-nummer, verder niet iets met suikervrij eten te maken

Wat is agar agar?


Agar-Agar is een vegetarisch geleermiddel, dit in tegenstelling tot gelatine dat wordt gewonnen uit dierlijk slachtafval.
m. van wijngaarden
Door

m. van wijngaarden

op 01 Apr 2016

Ik heb een potje wijnsteenbakpoeder gemengd met een grote hoeveelheid gewone bakpoeder. Is dat goed voor de gezondheid

Lisanne
Door

Lisanne

op 29 Sep 2014

Je kunt ook zakjes vanillepoeder kopen! Is nog makkelijker en lekker ook. Een paar jaar geleden heb ik lang gezocht en uiteindelijk kwam ik uit op een zakje van 100 gram, waar ik super lang mee deed. Nu bied ik het aan in mijn shop, het is ideaal! Je kunt ook je havermout mengen met amandelmelk overigens.

Wils
Door

Wils

op 10 Jan 2013

Hoi Eva, Hoe zit het met Gerstemout of gerstemoutstroop? Hoe zit het met alcohol? En lactose, als het niet in melk zit? Dus als ingrediënt in iets anders dan melk. Valt dit alles hierboven onder suikervrij? groetjes, Wils

Reactie plaatsen