Vragen en antwoorden voor De Start

Staat een dieet mijn hardlopen (3x in de week ca. 8 tot 12 km) niet in de weg. Kan ik diëten en sporten?


Het is niet zozeer een dieet, je kunt zoveel eten als je wilt, maar je laat de geraffineerde suikers staan. Daarom kan dit juist heel goed wanneer je sport. Zonder geraffineerde suiker eten helpt je juist om je sportresultaten te verbeteren.

Ik reageer niet goed op granen, heeft het dan zin om me aan te melden ?


Hai Patricia! Ook als je geen granen kunt verdragen, kun je geraffineerde suikervrij eten. Ik eet zelf grotendeels glutenvrij en tarwevrij en dat gaat goed. Natuurlijk moet je dan voor jezelf je aanpassingen die je al doet ook in deze cursus doorvoeren, maar ik vind het goed te doen!

Is het verstandig om te beginnen terwijl je borstvoeding geeft?


Qua voedingsstoffen eet je eigenlijk alleen vrij van geraffineerde suikers. Je eet dus nog wel de goede koolhydraten, en vetten en eiwitten, dus wat dat betreft is het een gezonde gewoonte en kan je dit doen tijdens borstvoeding en zwangerschap. Het is wel een verandering van levensstijl, dus het kost wel even wat tijd, maar als je daar niet tegenop ziet (omdat je soms extra vermoeid kunt zijn wanneer je borstvoeding geeft) dan kun je dat gewoon doen!

Ik ben bezig met een opleiding tot gewichtsconsulent en dus al redelijk bekend met de stof, zouden er toch nog nieuwe feiten in staan?


Ik heb zelf een opleiding tot gewichtsconsulent gedaan en ik moet zeggen dat ik niets aan de stof heb gehad toen ik suikervrij ging eten. Niet alleen is er enorm veel extra informatie beschikbaar, ook geeft de cursus veel praktische tips om suikervrij te kunnen leven (hoe doe je dat, waarom moet je op letten, waar zit het in, etc) Dit zit helaas niet in een standaard studie tot gewichtsconsulent. Succes met je weg naar gezond eten!

Is suikervrij eten wel betaalbaar?


Suikervrij eten kan zo goedkoop of duur als je het zelf wilt maken. Natuurlijk hebben biologische winkels meer keuze op het gebied van suikervrij voorgemaakte producten, maar veel cursisten zijn er erg handig in geworden om goedkope producten te vinden in de gewone supermarkt. Ook heb je hier zelf een grote rol in: eet je elke dag vlees met groenten buiten het seizoen en kant-en-klaar zonder suiker en een suikervrije chocoladereep, dan ben je duurder uit dan wanneer je zoekt naar groenten in het seizoen, veel dingen zelf maakt (wat niet per se meer tijd kost), af en toe vegetarisch eet met af en toe wat zelfgemaakte popcorn. Zo heb je in elke productgroep goedkope en dure alternatieven.

Kan het voor mijn dochtertje van 1,5 geen kwaad als ze ineens stopt met suiker eten? Ik wil liever niet dat zij heftige ontwenningsverschijnselen krijgt.


Ik weet niet hoe gewend je dochter is aan suiker, maar je kunt het bij haar geleidelijk afbouwen. Steeds een beetje minder siroop. Minder koekjes/snoep of zelfgebakken.

Ik moet glutenvrij en lactosevrij eten. Nu wil ik ook graag geheel suikervrij eten, maar ik vraag me af of ik wel aan de cursus mee kan doen. Of ik wel iets aan de recepten heb. Nu is het ook nog zo dat aan bijna alle glutenvrije producten suiker is toegevoegd om het nog enige smaak te geven. Maakt het al met al best lastig.


Natuurlijk zijn veel recepten op basis van meel of spaghetti. Alhoewel je natuurlijk glutenvrije pasta, rijstnoodles en recepten met rijst en aardappels kunt gebruiken. Ik heb zelf een tijd glutenvrij (en suikervrij en zuivelvrij) en dat doe ik nu nog steeds zo veel mogelijk. Juist omdat de glutenvrije producten niet altijd heel gezond zijn, kan het leuk zijn om meer informatie over suikervrij leven te krijgen. Wellicht kun je niet iets met alle tips en recepten, maar het zal je zeker inzicht geven welke producten je beter kunt kiezen en uiteindelijk zal het leiden tot een gezonder en natuurlijker eetpatroon.

Ik heb geen hoofdpijn, alleen ben ik ontzettend moe, ben na een dag werken helemaal op. Nu had ik veel buikpijn, sinds vorig jaar december, ben ik er achtergekomen dat ik niet goed tegen tarwe en melk kan. Nu eet ik dat tegenwoordig zo min mogelijk, maar toch blijf ik erg moe. Zou de cursus wat voor mij zijn?


Wat vervelend dat je zo moe bent! Vermoeidheid is de nummer één reden waarom mensen de cursus beginnen en eigenlijk voelen ze zich allemaal beter na de 40 dagen. Het suikervrij eten is goed te combineren met zuivelvrij en tarwevrij (dit doe ik zelf ook). Dus ik denk dat de cursus zeker wel wat voor jou zal zijn!

Ik heb het boek ‘eet jezelf gezond, slank en gelukkig’ van Amber Albarda gelezen. Hierin heb ik veel kennis opgedaan over gezonde voeding. Echter kan ik het snoepen in de avond niet laten. Zou deze cursus een goede aanvulling zijn op het boek of zullen er veel herhalingen in zijn?


Het boek van Amber is inderdaad een geweldig boek met veel goede gezonde informatie Dus wat betreft de gevolgen van suiker denk ik dat je al heel wat weet! Deze cursus is eigenlijk juist bedoeld om het praktisch te maken, zodat je een suikervrije levensstijl op lange termijn kunt doorzetten. Ook zijn er al heel veel comments door vorige cursisten geplaatst vol met tips die zij gevonden hebben. Dus wellicht kan het je net het duwtje in de rug geven!

Wordt er ook rekening gehouden met e-nummers in dit “dieet”?


Door suikervrij te eten moet je veel sauzen e.d. zelf klaar maken met natuurlijke ingrediënten (toch veel lekkerder!) Je kookt dus weinig met pakjes en zakjes. Op deze manier mijdt je ook al veel e-nummers. Dus dat is ideaal!

Wat is het goede moment om te beginnen? Wij hebben een beste drukke sociale leven en elke week of weekend hebben wij wat: diner met vrienden, feestje, verjaardag, familiedag, weekendje weg… 40 dagen zonder “bijzondere momenten” bestaan niet in onze agenda, hoe kan ik het best aanpakken?


Eigenlijk maakt het niet zozeer uit wanneer je begint (juist omdat je altijd wat hebt). Natuurlijk als je volgende week een weekendje weg gaat, zou ik daarna pas beginnen, maar gedurende de cursus leer je niet alleen thuis hoe je volledig suikervrij kan eten, doordat je leert in welke producten suiker zit en in welke niet, kun je ook in restaurants en onderweg betere keuzes maken. Die zijn dan misschien niet helemaal suikervrij, maar wel zo min mogelijk. Op verjaardagen etc. geldt hetzelfde. Succes!

Ik ben enthousiast geworden om suikervrij te gaan eten en drinken, en zou graag de cursus gaan volgen maar ik twijfel nog. Mijn twijfel wordt gevoed door mijn werk, ik werk onregelmatig en MOET tijdens mijn avond en nachtdiensten mee-eten met de groep om het goede voorbeeld te geven.


Ik kan me voorstellen dat je nog twijfelt. Je kunt natuurlijk privé alles helemaal suikervrij doen, en dan op werk zoveel mogelijk je best doen. Bijvoorbeeld door altijd volkoren te kiezen en toetjes (als je die hebt) laten staan. Kan dat? Daarnaast kun je kijken of de kok alles zelf maakt, of dat hij veel pakjes en zakjes gebruikt. Dan heb je ook weer meer kans op suiker. Ik weet niet in hoeverre je kunt overleggen met de kok dat je bijvoorbeeld zelf volkoren pasta of zilvervliesrijst meeneemt en dat hij dat voor jou speciaal kookt. Dat is niet zoveel moeite, een speciale saus voor jou maken is meer moeite, dus wellicht is dat een idee?

Als je graag suikervrij wilt leven en je zit met je werk, kun je wel met behulp van de cursus leren welke keuzes je kunt maken om toch gezonder te eten. Je zult wellicht geen 100% suikervrij halen, maar wel 90% en dat is ook al een enorme afname!

Is het ook mogelijk alleen het e-book te bestellen van “40 dagen zonder suiker”?


Helaas is dit niet mogelijk! De kracht van 40 dagen zonder suiker is dat je stap voor stap een nieuwe gezonde levensstijl aanneemt gedurende 40 dagen.

Ik ben best geïnteresseerd in de cursus.. maar ik ben allergisch voor bijna alle fruitsoorten.. wordt hier ook rekening mee gehouden?


Lastig dat je allergisch bent voor bijna alle fruitsoorten! Uiteraard wordt fruit aanbevolen als een gezond en natuurlijk en ook gemakkelijk tussendoortje. Buiten dat kun je de meeste recepten wel maken die bij de cursus worden aangeboden, en bij enkele die wel fruit bevatten kun je het weglaten, of vervangen door fruit dat je wel mag hebben.

Sophie
Door

Sophie

op 01 Aug 2015

Ik heb al eerder geprobeerd te stoppen met suiker. dit is mij niet gelukt. Ook heb ik een dochtertje van 5 die ik al beetje verpest heb :( . Ik wil het graag proberen maar ik ben een slechte eter, vooral groenten zijn een probleem. Ik krijg het gewoon niet weggegeten zonder over mn nek te gaan. Ik lust maar een beperkt aantal groenten. wel lukt het me om bijv dmv wokken en pastasauzen groenten naar binnen te krijgen. Is deze cursus dan iets voor mij?

Diana
Door

Diana

op 16 Oct 2013

Hallo,Gisteravond laat heb ik mij aangemeld en ik kom net pas uit mijn werk. in mijn mail staat nu een boodschappenlijstje. Nu kan ik dit morgen halen en vrijdag starten met de 40 dagen. Dit kan toch wel? Ik red het anders echt niet met de tijd. alvast bedankt groet, Diana

annette
Door

annette

op 02 Aug 2013

Hallo ,Ik neem aan dat je aardappelen mag eten??Wordt hiermee bedoeld de bataat?? En hoeveel?En de griekse yoghurt , is dat die met 10% procent vet??annette

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 07 Aug 2013

Hoi Annette, aardappelen zij ok hoor en Griekse yoghurt al helemaal, lekker met vol vet :)

julia
Door

julia

op 01 Aug 2013

Het gaat prima, ik kan heel goed zonder snoep en koek. Doe mijn best om verborgen suikers op te zoeken maar ik begrijp nog steeds niet wanneer er staat kolidraten waarvan suikers zoveel procent, of dat geraffineerde suiker is, Zelf denk ik van niet en kan ik dat gewoon eten. Bij ons is een vegetarische winkerl geopend en zij verkopen veel biologische producten waar geen suiker in zit. Ik heb gisteren een lekkere reep chocolade gekocht, wel duur maar als ik er maar 1 blokje per dag van eet, dan is het niet zo duur als vroeger toen ik een hele reep at. Hoe zit het met die kolidraten waarvan suikers enz?

Marielle
Door

Marielle

op 05 Jun 2013

Vraag: mag ik u wat vragen??? Kunt u mijn mailen??vr. gr.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 07 Jun 2013

Natuurlijk! Stuur je vraag gerust naar service@missnatural.nl

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 05 Jun 2013

Ja, hoor! Stuur je vraag naar service@missnatural.nl

Mieke van der Sleen
Door

Mieke van der Sleen

op 30 May 2013

Wat houden de opdrachten precies in en ik heb geen e-reader. Zijn hier ook gewone boeken van ?

Barbara Hunting
Door

Barbara Hunting

op 12 May 2013

Zit al twee weken te wachten op curcus. Krijg dan een mailtje sorry er is iets mis gegaan. Alsnog kom heb ik niets ontvangen. Veel gedoe met wachtwoord en gebruikersnaam. Daarna wil ik de bestanden downloaden maar ook dit gaat niet omdat de bestanden beschadigd zijn internet geeft ook telkens aan er is een probleem opgetreden als ik deze wil downloaden. Ik heb een curcus betaald maar geen waar voor mijn geld gekregen. Vind het echt schandalig ik ga hier ook een instantie voor inschakelen want ik voel me behoorlijk bedrogen.

Miep
Door

Miep

op 05 May 2013

Ik heb me op 30 april aangemeld voor Optimaal Gezond met Suikers en 40 dagen zonder Brood. Van de cursus 40 dagen zonder Brood heb ik nog helemaal niks ontvangen en van de cursus Optimaal Gezond met Suikers heb ik al 2x een email gehad dat ik een deel kan bekijken, maar zodra ik probeer in te loggen krijg ik de melding dat ik helaas nog geen toegang heb. Helpppp want ik wil graag starten.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 05 May 2013

Hoi Miep, dat is vervelend. Kan je een bericht sturen naar service@missnatural.nl dan lossen wij het voor je op!

Anita
Door

Anita

op 26 Apr 2013

Vraag: ik ben nu aangemeld maar wil eigenlijk iets later ,over 2 weken na de vakantie beginnen met dag 1 kan dat?

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 01 May 2013

Later starten kan niet, waarom zou je ook wachten. Een perfect moment om te starten met een nieuwe levensstijl is er eigenlijk niet ;)

mary
Door

mary

op 05 Apr 2013

goede morgen, Heb problemen om deel 12 te downloaden, krijg melding dat de teksten copy right bevatten. wat moet ik doen

Charlotte Siebelt
Door

Charlotte Siebelt

op 13 Mar 2013

Beste Sharon en Eva,Zondermeer hebben jullie mijn interesse gewekt. Echter, ik eet geen vlees, vis en eieren. Ook is mijn BMI te laag. Mijn vraag: Is de cursus 40 dagen zonder suiker dan wel voor mij geschikt?In afwachting.Met vriendelijke groet,Charlotte Siebelt

Reactie plaatsen