Page content

Cursus Koken zonder E-nummers

Wist je dat…

Jouw voeding vol zit met onnatuurlijke stoffen?
En dat deze schadelijke gevolgen kunnen hebben voor jouw gezondheid?


Datum:
1 februari 2015

Afzender: Miss Natural

Hallo, ik ben Eva van Zeeland van Miss Natural Lifestyle en ontdekte tijdens mijn opleiding orthomoleculaire geneeskunde de risico’s en nadelen van E-nummers. Voedingsmiddelen kunnen tijdens het bewaren hun eigenschappen verliezen. Denk hierbij aan verlies van kleur, geur, smaak, structuur en van de houdbaarheid. Om ervoor te zorgen dat deze eigenschappen blijven bewaard, worden hulpstoffen ofwel additieven toegevoegd aan een product. Hulpstoffen worden ook toegevoegd om een product aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld om het extra kleur of glans te geven.

Onze voeding ziet er door toevoegingen beter uit en we kunnen het langer bewaren. Maar dat zijn niet de enige effecten van deze ‘hulpstoffen’. Ze kunnen namelijk ook onze gezondheid schaden! Vaak worden wij als consument door fabrikanten voor het lapje gehouden en staan er op de verpakking kreten als ‘zonder toegevoegde E-nummers’ of ‘nu zonder smaakversterkers’. Vervolgens kijk je in de ingrediëntenlijst en zie je inderdaad dat er geen E-nummer te vinden is. Helaas is dat niet altijd waar. Ook al staat in de ingrediëntenlijst op de verpakking van een voedingsmiddel geen E-nummer, toch kunnen deze er wel degelijk in zitten. Een E-nummer heeft namelijk ook een ‘gewone naam’.

Klachten zoals hoofdpijn en maag-darmstoornissen

Ik vind dit een kwalijke zaak, omdat E-nummers allerlei klachten kunnen veroorzaken, zoals hoofdpijn, hyperactiviteit, slapeloosheid, astma, eczeem, netelroos, neusverkoudheid en maag-darmstoornissen. Omdat er zoveel verschillende benamingen zijn en in veel producten waarvan men het ook niet verwacht E-nummers worden gestopt, weten we niet hoeveel we ervan binnen krijgen. En omdat aan zoveel voedingsmiddelen verschillende E-nummers zijn toegevoegd, kun je E-nummers in allerlei denkbare combinaties binnenkrijgen. Het is mogelijk dat een E-nummer op zichzelf geen ongewenst effect heeft, maar samen met een andere stof wel.

Er is veel discussie over E-nummers

E-nummers zijn door de Europese Unie goedgekeurde hulpstoffen en voorzien van een nummer, ze moeten aan strenge eisen voldoen en worden uitgebreid getest door de EFSA (Europese autoriteit voor voedselveiligheid). Er is echter veel discussie over E-nummers. Wat is er van waar? Welke E-nummers zijn wel en welke zijn niet schadelijk? Er is ineens zoveel informatie over te vinden dat we door de bomen het bos niet meer zien. Zo zijn er mensen die vinden dat E-nummers ongevaarlijk zijn, omdat ze veilig zijn bevonden na onderzoek door de Europese voedselveiligheidsautoriteit (EFSA). Anderen zetten hun vraagtekens daarbij. Zo zijn er bepaalde E-nummers die in het verleden zijn toegestaan, maar later zijn verboden. Ook staat de veiligheid van bepaalde E-nummers ter discussie.

Dé oplossing: terug naar de basis

Koken zonder E-nummers hoeft niet moeilijk te zijn. Je gaat gewoon weer terug naar de basis! Zeg maar koken zoals je oma dat ook deed, zonder pakjes, zakjes en doosjes. Lekker zelf pastasaus, soep en wereldgerechten maken. Daar heb je echt geen E-nummers voor nodig en het leukste is nog wel dat zelfgemaakt 100 x lekkerder smaakt en bovendien ook nog eens goedkoper is dan al die kant-en-klare troep.

Je hoeft geen topkok te zijn om je lichaam te geven wat het nodig heeft!

Samen met mijn team heb ik voor jou de cursus ‘Koken zonder E-nummers’ ontwikkeld. Binnen 30 dagen leer je alles over schadelijke en niet-schadelijke E-nummers, de verschillende benamingen, waar je ze in kunt vinden en hoe je ze kunt vermijden. Zo wordt het boodschappen doen voor een E-nummervrij leven een stuk makkelijker!

En natuurlijk krijg je bij deze cursus een aantal heerlijke recepten die je bewijzen dat koken zonder E-nummers niet alleen gezonder, maar ook lekker en heel eenvoudig kan zijn. Echt, je hoeft geen topkok te zijn om je lichaam te geven wat het nodig heeft!

Tijdens de cursus krijg je antwoord op de volgende 12 vragen

 1. Wat zijn E-nummers?
 2. Welke E-nummers zijn er en hoe zijn ze in te delen?
 3. Waar zitten E-nummers in?
 4. Wat zijn goede E-nummers?
 5. Wat zijn slechte E-nummers?
 6. Wat zijn de schadelijke gevolgen van slechte E-nummers?
 7. Kun je teveel E-nummers binnenkrijgen?
 8. Zijn combinaties van E-nummers gevaarlijk?
 9. Hoe kun je eten zonder slechte E-nummers?
 10. Hoe kun je E-nummers op de verpakking herkennen?
 11. Welke tegenstrijdigheden en verwarring over E-nummers zijn waar?
 12. Welke ontwikkelingen zijn er rondom E-nummers?

Voor wie is ‘Koken zonder E-nummers’?

De cursus bestaat uit 12 delen en is bedoeld voor iedereen die bewuster wil leven en graag gezond en puur wil koken zonder pakjes, zakjes en ander voorbereidt en bewerkt voedsel. Voor iedereen die geld wil besparen door slim boodschappen doen en bovendien gezonder en lekkerder wil koken.

‘Koken zonder E-nummers’ is heel compleet;

 • In 30 dagen leer je alles over schadelijke en niet-schadelijke E-nummers, de verschillende benamingen, waar je ze in kunt vinden en hoe je ze kunt vermijden.
 • Je ontvangt een handige lijst met schadelijke en niet-schadelijke E-nummers.
 • Om de paar dagen ontvang je een e-mail met een link naar het nieuwe cursusdeel met motiverende tips en adviezen.
 • Je ontvangt bij elk cursusdeel informatie, recepten en praktische tips.
 • In de speciale besloten Facebook groep en het Forum van Miss Natural kun je contact maken met andere deelnemers, ervaringen delen én elkaar motiveren en vragen stellen.
 • Na 30 dagen zal je eenvoudig boodschappen kunnen doen en koken voor een E-nummervrij leven waarin je je fitter en energieker zult voelen!
 • Je krijgt toegang tot de speciale cursus omgeving van de cursus “Koken zonder E-nummers”.

De 5 voordelen van deze online cursus

 1. Een e-cursus is een online cursus met lessen die je per e-mail worden toegestuurd.
 2. Je kunt nieuwe kennis tot je nemen vanaf elke plek die jij maar wilt. Je hebt alleen een computer of tablet nodig.
 3. Elke week ontvang je per e-mail een bericht dat je nieuwe programma klaar staat. Zo blijft je aandacht er bij!
 4. De e-cursus is na bestelling direct te volgen en start direct.
 5. Je bespaart tijd! Je hoeft nergens naar toe te gaan en volgt de cursus vanuit je eigen vertrouwde omgeving.

Motivatie en inspiratie via besloten Facebook groep en het Miss Natural Forum

Tijdens het volgen van de cursus ‘Koken zonder E-nummers’ kun jij samen met andere deelnemers ervaren wat E-nummervrij eten met jou doet. Deelnemers aan de cursus “Koken zonder E-nummers” krijgen toegang tot de besloten Facebook groep van Miss Natural. Dit is de meest ideale manier om met elkaar in contact te komen, elkaar te motiveren en inspiratie op te doen voor bijvoorbeeld lekkere E-nummervrije recepten.

Speciale Bonus voor Snelle Beslissers!

Je ontvangt nu bij het “Koken zonder E-nummers” tijdelijk de volgende bonussen;

BONUS 1
E-book “De Veiligheid en schadelijkheid van E-nummers” t.w.v. €9,95

In het boek ‘De veiligheid en schadelijkheid van E-nummers’ zijn de schrijvers Yvonne van den Berg en Martine Botermans op onderzoek uitgegaan over wat er waar is van wat er wordt beweerd over E-nummers.

Het boek bevat informatie over de (on)schadelijkheid van E-nummers, gebaseerd op wetenschappelijke literatuur. De schrijvers willen met dit boek op een objectieve manier informeren over de gevolgen van E-nummers voor de gezondheid.

 

 

BONUS 2
E-book “Koken zonder E-nummers” t.w.v. €17,95

Aan het eind van de cursus ontvang je alle informatie in een mooi e-book t.w.v. €17,95 als naslagwerk.

Alle informatie uit de cursus kun je terug vinden in het “Koken zonder E-nummers” e-book. Dat is handig als je eens iets wilt opzoeken of een van de recepten zonder E-nummers wilt maken.

In het boek staan alle 12 cursusdelen, alle dagmenu’s en recepten zonder E-nummers. Heel handig om te hebben dus!

 

Is ‘Koken zonder E-nummers’ iets voor mij?

Beantwoord de volgende 5 vragen om hier achter te komen:

1. Wil je energieker zijn en je fit voelen?
2. Wil je (letterlijk en figuurlijk) beter in je vel zitten?
3. Wil je bewuster omgaan met voeding?
4. Ben je benieuwd naar een natuurlijke levensstijl?
5. Kun je wel wat motivatie gebruiken?

Indien je meer dan 2 vragen met JA beantwoord hebt en je wilt graag meer weten over E-nummers en natuurlijk eten, dan is de cursus “Koken zonder E-nummers” bedoeld voor jou!


Lees wat je koopt en in je mond stopt… start met “Koken zonder E-nummers”!

Je kunt vandaag al starten met de online cursus “Koken zonder E-nummers” en alles ontdekken over de gezondheidsrisico’s van het eten van E-nummers en de voordelen van koken zonder E-nummers. Ontvang gedurende 30 dagen nieuwe informatie, tips, adviezen en recepten zonder E-nummers.

Goed om te weten! Zodra je bent aangemeld start de cursus direct.

Jij doet toch ook mee!

Met natuurlijk een groet,

Eva van Zeeland

 

Wacht niet, doe ook mee, en start met ook “Koken zonder E-nummers”