Page content

Cursus Optimaal Gezond met Suikers

Mag ik je iets vragen…

Heb jij lichamelijke klachten waar de huisarts de oorzaak niet van weet?
Weet jij dat je lichaam uitstekend in staat is om zijn eigen fouten
te helen, te reguleren en zich te beschermen tegen allerlei ziekteverwekkers?

Orthomoleculair arts

Datum: 1 februari 2015

Afzender: Geiske de Ruig

Hallo, mijn naam is Geiske de Ruig. Ik ben 51 jaar.

Op mijn 23e studeerde ik, jong en ambitieus als ik was, af als tandarts en ging vol goede moed aan de slag. Ik had immers één droom: een eigen tandartspraktijk beginnen en mijn leuke vak gaan uitoefenen.

Het werk was leuk, mijn praktijk draaide goed en gaf me veel voldoening en inkomen maar ik vond het fysiek best zwaar. Je moet weten dat ik als kind vaak ziek was en mijn hele leven veel slaap nodig had. Ik was ook in mijn tandartsen jaren vaak ziek en er waren op een gegeven moment winters bij waarbij ik minimaal twee of drie antibioticakuren nodig had omdat ik zo vaak verkouden was, wat zich uiteindelijk bij mij altijd ontwikkelde tot een chronische voorhoofdsholte- of bijholte ontsteking. En dat is als tandarts geen feest achter een mondlapje!

Nooit meer moe, geestelijk en lichamelijk sterker en Optimaal Gezond!
Ontdek hier de ‘doorbraak’ in geneeskunde!

Ik was zo ongelooflijk moe, had hoofdpijn en spierpijn én kon ook niet meer werken

Tot overmaat van ramp ging het in 1988, drie jaar nadat ik was afgestudeerd, helemaal mis. Wat begon met een onschuldig griepje in oktober mondde uit in chronisch moe worden, spierpijnen, hoofdpijn en niet meer in staat om enige activiteit te ontplooien. Na zes weken ziek zijn werd ik het spuugzat en ging ik via de huisarts naar verschillende ziekenhuizen om maar te hopen dat men daar een goede diagnose kon stellen want ik was zo ongelooflijk moe. Helaas kwam er nergens wat uit. Mijn internist kon niks vinden, mijn cardioloog zei dat alles goed was en mijn KNO-arts zei dat het tussen mijn oren zat en dat ik maar snel weer aan de slag moest! Ondertussen bleef ik ernstig ziek en was niet in staat om hele dagen op te zijn en sliep ook overdag enkele uren.

Door het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS of ME)
heb ik 15 jaar van mijn leven niet optimaal geleefd

Na een zoektocht van bijna een jaar werd uiteindelijk de diagnose gesteld: ik zou lijden aan het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS of ME). Helaas hadden ze daar in die jaren geen behandeling voor want niemand wist precies waar dit vandaan kwam en al helemaal niet hoe ik er weer vanaf kon komen.

Vanwege mijn CVS heb ik jarenlang slechts halve dagen in mijn tandartspraktijk kunnen werken en ’s middags lag ik uitgeput op de bank met opgezette klieren, spierpijnen en was geen stuiver meer waard. Je kunt je voorstellen dat ik hier ook niet vrolijk van werd en mijn leven is feitelijk ruim 15 jaar aan me voorbijgegaan, niet in staat om gezellig op vakanties te gaan (wat ook daar werd ik ziek) of om lekker uit te gaan en gewoon van het leven te genieten.

Orthomoleculaire geneeskunde veranderde mijn leven!

Nou ben ik nogal een doorbijter en tamelijk ambitieus en ik liet me niet uit het veld slaan. Ben me thuis in die jaren gaan verdiepen in orthomoleculaire geneeskunde omdat ik er van overtuigd was dat er meer is tussen hemel en aarde dan alleen maar reguliere geneeskunde. Ik vond het gewoon ongelooflijk interessant te lezen wat voeding, vitamines, mineralen, vetzuren, etcetera voor je lichaam konden doen.

De complementaire geneeskunde had definitief mijn belangstelling gekregen en ik besloot in 2002 de opleiding orthomoleculaire geneeskunde te gaan volgen. Met de kennis die ik daar op deed, begon ik voedingssupplementen te slikken, ging allerlei onderzoek bij mezelf doen (ontlastingonderzoek, bloedonderzoek, urineonderzoek) en ontrafelde langzamerhand de oorzaak van mijn ziekte.

Ik bleek heel veel voedselintoleranties te hebben
(o.a. voor gluten en zuivel)

En ik besloot mijn voedingsgewoontes drastisch veranderen. Ook was mijn leverontgifting niet sterk, daarom had ik ook zo vaak hoofdpijn en was ik moe, en ben ik andere voeding gaan eten voor mijn darm en mijn lever. Oude virus belastingen kon ik opruimen en door een aantal gerichte voedingssupplementen kreeg ik in de loop van de jaren steeds meer energie.

Het fantastische was dat ik na een aantal jaar gezond en bewust te eten zo fit werd dat ik weer in staat was om fulltime te werken. Ik had mijn tandartspraktijk al lang verkocht en ben mijn eigen praktijk begonnen voor Preventieve Geneeskunde. Mijn enthousiasme en kennis voor dit vak is nu zo groot dat ik inmiddels al meer dan vijf jaar les geef aan een orthomoleculaire opleiding, waar ik het onderdeel ontgiften voor mijn rekening neem (wat komt er op ons af vanuit het milieu, zware metalen, bestrijdingsmiddelen en wat kunnen wij daar met behulp van voeding en voedingssupplementen aan doen?).

Hoe zou je het vinden als er iets zou bestaan
dat jouw gezondheid significant zou verbeteren?

En je de volgende gezondheidsvoordelen zou ervaren;

    • Veel meer energie
    • Betere en diepere slaap
    • Lekkerder in je vel zitten
    • Betere darmwerking
    • Minder pijnklachten
    • Beter geheugen
    • Minder concentratieproblemen, beter multi tasken
    • Sneller herstel bij ziekte of wondgenezing
    • Minder hormonale problemen
    • Mooiere en stevigere huid, anti-aging
    • Betere stressgevoeligheid
    • Betere bloeddruk
    • Beter werkend immuunsysteem

Glycobiologie, dé wetenschap van de toekomst!

Sinds acht jaar ben ik geïnteresseerd in een hele nieuwe wetenschap, de Glycobiologie. Dit is een wetenschap die de medische wereld de komende 10-15 jaar zal gaan veranderen en beïnvloeden. En deze wetenschap heeft me gegrepen! Super interessant! Onze cellen blijken namelijk te communiceren met behulp van suikers…

Nu hoor ik je denken: Suikers? Die zijn toch niet goed voor mij?

En dat is nou juist het verwarrende want er zijn inderdaad slechte, maar ook goede suikers. En juist die laatste groep, de zogenaamde essentiële suikers, die komen wij tekort in onze voeding. Ik heb prachtige dingen zien gebeuren met mezelf maar ook met patiënten die ik behandel met deze suikers en honderden studies gelezen die gedaan zijn op het gebied van Glycobiologie en ben zo enthousiast geraakt over deze missing link in onze voeding dat ik daar een eigen opleidingsinstituut voor heb opgericht. Ik geef nu les aan artsen, therapeuten en patiënten om de nieuwe wetenschap over deze suikers bekend te krijgen.

De Missing Link

“Een van de meest belangrijke doorbraken in geneeskunde sinds de ontdekking van de antibiotica”.

Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) noemde deze belangrijke ontdekking, Glycobiologie, “één van de 10 wetenschappen die de wereld zal veranderen”. Glycobiologie is een nieuwe revolutionaire ontwikkeling in de geneeskunde. Met de kennis die daaruit voortkomt, kan iedereen zijn gezondheid vrij eenvoudig, significant verbeteren!

Echt! We komen Suikers te kort in onze voeding

Essentiele suikers

Wist je dat tekorten van deze suikers de oorzaak kunnen zijn van:

Auto immuun ziekten, blaasontstekingen, chronische ontstekingen, hormonale problemen, ADHD, agressiviteit, allergieën, astma, artritis, buikpijn, chagrijnig zijn, chronische bijholteontsteking, constipatie, concentratieproblemen, darmklachten, depressie, diabetes, eczeem, futloos, gedragsstoornissen, hoofdpijn, hoog cholesterol, hypoglycemie, kanker, leveraandoeningen, maagzweer, migraine, minder immuniteit, nierziekten, oververmoeidheid, osteoporose, reuma, schildklierproblemen, slapeloosheid, stemmingswisselingen, stofwisselingsproblemen, stress, spijsverteringsproblemen, vaak griep & verkoudheid, verstoppingen en zenuwziekte.

Deze lijst is onvolledig! Er hoort helaas nog veel meer bij…

In gezondNU; SUIKERS, Medicijn van de toekomst?

gezondNU februari

Wauw, wat ongelofelijk interessant!!!

Ik heb Eva van Zeeland van Miss Natural in 2011 ontmoet tijdens de opleiding orthomoleculaire geneeskunde, waar zij een van mijn studenten was.

Miss NaturalEva; “Toen Geiske die dag haar verhaal vertelde over de gezonde suikers en de optimale cel tot cel communicatie die ze teweeg brengen, kon ik alleen maar denken… Wauw, wat ongelofelijk interessant! Hier wil ik alles van weten én vooral… dit zou iedereen moeten weten!”

“Geiske zag mijn energie en enthousiasme en we hebben daarom samen besloten om voor jou een speciale cursus te ontwikkelen die gaat over deze slimme suikers! Deze nieuwe cursus “Optimaal Gezond mét Suikers” is een logisch vervolg op de cursus “40 dagen zonder Suiker waarin je alle gezondheidsvoordelen ervaart van leven zonder geraffineerde suiker en chemische zoetstoffen. Nu ga je de wetenschap van gezonde suikers ontdekken en kun je met de kennis die wij je bieden in de cursus jouw gezondheid vrij eenvoudig zelf significant verbeteren! Hoe geweldig is dat?!”

NIEUW! Optimaal Gezond mét Suikers!

Voel je ook Optimaal Gezond mét Suikers!

Door het aanpassen van mijn voedingsgewoontes en gebruik van voedingssupplementen en deze essentiële suikers ben ik van al mijn klachten af. Ik ben nooit meer moe en blaak van de energie, mijn huid ziet er beter uit nu ik 51 ben dan toen ik 41 was, mijn darmproblemen zijn volledig verdwenen, mijn haar is glanzend, ik ben nooit meer ziek en als ik ooit nog eens verkouden ben dan is dat nu binnen twee of drie dagen weer over, terwijl ik vroeger maandenlang met snotneuzen en verstopte holtes ontliep. Ben veel minder stressgevoelig geworden, slaap diep en voel me beter dan ik me ooit in mijn leven gevoeld heb. Krachtig en sterk. Uiteraard gun ik jou ook zo’n geweldig leven!

Wat ga je in deze 6-weken durende cursus ontdekken?

Deel 1 – Hoe werkt je lichaam?

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe een wond geneest? Hoe doen onze cellen dat? Je gaat ontdekken dat jouw cellen, naast vitamines, mineralen, essentiële vetzuren en aminozuren tenminste 8 essentiële suikers nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. En in ieder cursusdeel ontvang je van ons een smakelijk recept met alle essentiële suikers.

Deel 2 – Gezonde suikers

Welke goede suikers kennen we? We geven een opsomming van alle 8 essentiële suikers en hoe en waar deze suikers worden ingebouwd op onze cellen! Zonder goede suikers kunnen jouw cellen niet ‘praten’ met elkaar en dat is uiteraard essentieel voor een goede gezondheid!

Deel 3 – Natuurlijk genezen

In dit cursusdeel leggen wij je uitgebreider uit hoe onze cellen met elkaar praten en dat doen ze, net als wij, met het gebruik van hun eigen ‘alfabet’. Mis je hiervan één letter, dan zal het gesprek niet goed overkomen. Miscommunicatie dus!

Deel 4 – Tekorten in onze voeding

Je weet ongetwijfeld dat de voedingswaarden van groenten en fruit de afgelopen jaren enorm is afgenomen en dat kleine tekorten al kunnen leiden tot grote gezondheidsproblemen. In dit cursusdeel laten we je zien dat het met de essentiële suikers in ons groenten en fruit helaas niet anders is!

Deel 5 – Glycobiologie, een nieuwe wetenschap

Het is de wetenschap van de toekomst, menen wetenschappers! Glycobiologie, de nieuwe, baanbrekende wetenschap over (goede) suikers. Deze wetenschap gaat de geneeskunde de komende 10-15 jaar veranderen en wij laten jou alvast zien waar deze wetenschap zich mee bezig houdt en wat Glycobiologie voor jou en jouw gezondheid kan betekenen.

Deel 6 – Hoe en waar werken essentiële suikers

Waarom wordt de een wel ziek als hij een griepvirus oploopt en de ander niet? En waarom overlijdt iemand als hij de verkeerde bloedgroep toegediend krijgt! In dit cursusdeel leer je dat essentiële suikers de ‘spil’ zijn in dit verhaal en hoeveel impact één enkele suiker kan hebben op wel of niet ziek worden.

Deel 7 – De 8 essentiële suikers

Over welke essentiële suikers hebben we het nou eigenlijk? Waarschijnlijk ken je glucose al wel, maar in dit cursusdeel geven we jou een opsomming van alle 8 essentiële suikers en in welke voeding je deze suikers kunt terugvinden. Super interessant dus. Wat moet je eten om alle essentiële suikers binnen te krijgen?

Deel 8 – Gezonde darmfunctie

En dan komen we toch weer uit op onze darmen. Wat is nou precies een gezonde darm en wat hebben deze essentiële suikers daarmee te maken? Hoe ziet jouw ontlasting er eigenlijk uit en poep jij wel iedere dag? In dit cursusdeel geven we je 12 voedingstips voor een gezonde darmfunctie.

Deel 9 – Versterk je darmslijmvlies

Maar behalve je darmflora (de bacteriën in je darm) zijn je darmslijmvliezen misschien nog wel veel belangrijker voor je gezondheid! We leggen je uit waar gezonde darmslijmvliezen goed voor zijn en wat je moet eten om je darmslijmvlies zo sterk en gezond mogelijk te houden. En je raadt het al: ook hier spelen de essentiële suikers een belangrijke rol in!

Deel 10 – Voedselintolerantie

Wat is de relatie tussen essentiële suikers en voedselintoleranties? In dit cursusdeel leggen we jou er alles over uit.

Deel 11 – De gevolgen van tekorten

Heb jij voedingstekorten? En wil je die graag opheffen? Welke sapjes/smoothies met essentiële suikers kun je maken om je lever en jouw ontgifting te ondersteunen? Wees lief voor je lever! Je bloedsuikerspiegel, je huid, je haar, je energie zullen ervan opknappen!

Deel 12 – Aanvullen met suppletie

In dit laatste cursusdeel leren we jou welke suiker goed is voor het voorkomen van blaasontsteking en wat de effecten zijn op jouw gezondheid als je je lichaam gaat suppleren met voedingssupplementen waarin alle suikers aanwezig zijn. En dat laatste wil je niet missen! De wetenschap is baanbrekend, de nieuwe voedingssupplementen zijn dat ook!

Hoe zou je het vinden als je…

Nooit meer moe zou zijn en blaken van energie?
Een mooie, strakke huid zou hebben en glanzend haar?
Geen darmproblemen meer zou hebben?
Minder stressgevoelig, maar juist krachtig en sterk?

Deze 6-weken durende online cursus van Miss Natural is inclusief;

 • Kennis over een baanbrekende nieuwe wetenschap;
 • 2 x per week staat er een nieuw cursusdeel voor je klaar;
 • Je krijgt toegang tot de speciale cursus website;
 • Je ontvangt bij elk cursusdeel recepten, opdrachten en praktische tips;
 • In de speciale besloten Facebook groep en het Forum kun je contact maken met andere deelnemers, ervaringen delen én elkaar vragen stellen;
 • Aan het eind van de cursus ontvang je alle recepten in een mooi e-book t.w.v. €17,95 als naslagwerk;
 • Na 6 weken kun je met de kennis die wij je bieden in de cursus jouw gezondheid vrij eenvoudig zelf significant verbeteren!

Je ontvangt nu bij de cursus de volgende Bonus

BONUS E-book “Optimaal Gezond mét Suikers Receptenboek” t.w.v. €17,95

Aan het eind van de cursus ontvang je een mooi e-book t.w.v. €17,95 met daarin heel veel recepten met essentiële suikers.

Alle recepten uit de cursus kun je terug vinden in het “Optimaal Gezond mét Suikers” receptenboek. Dat is handig als je eens iets wilt opzoeken!

In het boek staan recepten, voedingsadviezen en alle producten met essentiële suikers. Heel handig om te hebben dus!

 

 

De totale waarde van deze cursus
INCLUSIEF DE BONUS PRODUCTEN
Bedraagt €96,95
Jouw Investering Is Nu Tijdelijk €67,-


Voel je ook Optimaal Gezond mét Suikers!

Orthomoleculair arts

Door het aanpassen van mijn voedingsgewoontes en gebruik van voedingssupplementen en deze essentiële suikers ben ik van al mijn klachten af. Ik ben nooit meer moe en blaak van de energie, mijn huid ziet er beter uit nu ik 51 ben dan toen ik 41 was, mijn darmproblemen zijn volledig verdwenen, mijn haar is glanzend, ik ben nooit meer ziek en als ik ooit nog eens verkouden ben dan is dat nu binnen twee of drie dagen weer over, terwijl ik vroeger maandenlang met snotneuzen en verstopte holtes ontliep. Ben veel minder stressgevoelig geworden, slaap diep en voel me beter dan ik me ooit in mijn leven gevoeld heb. Krachtig en sterk.

Uiteraard gun ik jou ook zo’n geweldig leven!

Met natuurlijk een groet,
Miss Natural Lifestyle

 

PS: Heb je een vraag of deze cursus? Stuur mij dan gerust een e-mail!

Wacht niet en ontdek hoe je jouw lichaam zelf kan helpen genezen!