datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De kunst van vertragen
23 maart 2024 
2 min. leestijd

De kunst van vertragen

Twee weken na de bevalling van mijn dochter Indy ben ik begonnen met buikdansen. Ik had twee weken met mijn dochter in bed gelegen en voor ons laten zorgen. Eerst een week in het ziekenhuis, vanwege de keizersnede waarmee ze ter wereld kwam, daarna nog een week thuis in mijn eigen fijne bed. Ik was klaar om weer te bewegen, voelde ik toen ik in het hoekbad lag dat ik tijdens mijn zwangerschap gekocht had.

Lees ook: Eva is bevallen. Welkom lief meisje Indy!


Zacht als water

Het bad was al heerlijk tijdens mijn zwangerschap, maar ook nu kon ik wegzakken in het heerlijke warme water.

Ik genoot van de warmte om mijn lichaam en keek naar mijn slappe buik.

‘Ik ga buikdansen,’ dacht ik ineens! Ik ga buikdansen om weer in vorm te komen, maar ik voelde ook dat ik dat wilde om mijn zachte vrouwelijke kant te stimuleren.

Mijn zwangerschap had me geactiveerd. Terwijl mijn kleine meisje in me groeide, voelde ik een groot verlangen mijn eigen vrouwelijkheid te herontdekken. Buikdansen paste hier perfect bij voor mijn gevoel. Langzame, gecontroleerde bewegingen vanuit je centrum met sierlijke arm- en handbewegingen.

Master a dance

Op mijn bucketlist had ik ooit gezet: Master a Dance. Daarom nam ik niet alleen 3 lessen per week, ik schreef me ook in bij de Academy for Oriental and Modern Belly Dance, de beroepsopleiding tot professioneel buikdansers & lerares. Ik had al lang geleden geleerd dat je uren moet investeren in dat waar je goed in wilt worden. Ik dook er met mijn 'alles-of-niets' mentaliteit in! Tijdens de lessen kwam ik er al snel achter dat ik deze houding achter mij mocht laten. 

Lees ook: Liefde is … voor elkaar optreden: Buikdansen op mijn eigen bruiloft


Isis Wings

Een van de onderdelen van deze opleiding was Isis Wings, ook wel dansen met vleugels. Dit leerde mij om te vertragen, want ik zag al snel dat snelle bewegingen minder mooi zijn dan langzame, gecontroleerde bewegingen.

Snelheid was altijd onderdeel van mij. Als ik iets doe, dan gaat dit altijd met veel energie, snelheid en kracht. Buikdansen heeft mij echt geleerd te verzachten. Ik moest mijn bewegingen kleiner en subtieler maken, met meer gevoel. Een groot deel van mijn leven was ik verwijderd van mijn gevoel. Als iemand mij vroeg, wat voel je daarbij, kon ik dat lastig onder woorden brengen. Ik zat altijd in mijn hoofd en was de connectie met mijn lichaam verloren. Ik stond in de overlevingsstand. 

Vertragen

Vertragen is een van de lessen die ik je in mijn boek wil meegeven. Door te vertragen kun je beter voelen, waardoor je betere keuzes voor jezelf kunt maken. Uit de gejaagdheid komen, brengt je in verbinding met je hart. Ook je zenuwstelsel en hormonen komen hierdoor in balans waardoor alle processen in je lichaam soepeler gaan verlopen.

Wat leerde jij van vertragen, wat heeft het jou opgeleverd? 

Volg de geboorte van mijn boek

2024 is het jaar van mijn boek! Al langer ben ik zwanger van het idee, maar dit jaar gaat het er echt van komen. Ik volg de methode van Blog tot Boek van Irene van Gent om het verhaal van mijn leven te schrijven. Mijn doel is om dit in drie maanden te doen. Dit betekent dat mijn boek al in mei 2024 af kan zijn. Wil je mijn proces van blogs tot boek volgen, dan nodig ik je uit om mijn blogs te lezen. Drie maanden lang deel ik elke vrijdag om 20:00 uur een nieuw blog. Je vindt ze op deze pagina. Ik kunt mijn blogs ook wekelijks ontvangen per e-mail. Zo mis je geen enkel verhaal en breng ik je ook als eerste op de hoogte van de verschijning van mijn boek!

Boek Eva van Zeeland

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading