datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

10 Natuurlijke tips tegen hoofdpijn
22 maart 2012 
3 min. leestijd

10 Natuurlijke tips tegen hoofdpijn

Afspraken, deadlines en sociale verplichtingen, het zijn zaken waar we ons gestrest door kunnen voelen en die niet zelden leiden tot hoofdpijn. Hoofdpijn is een klacht waarvoor men snel overgaat tot medicatie. Uit onderzoek blijkt dat 87% van de Nederlanders wel eens paracetamol en ibuprofen gebruikt en hier regelmatig te gemakkelijk mee omgaat.

Net als ik, voelt niet iedereen zich prettig bij het innemen van medicatie. Daarom vandaag 10 tips waarmee je op natuurlijke wijze hoofdpijn kan voorkomen en verhelpen.

Verstoord evenwicht van mineraalzouten

In de 19e eeuw kwam homeopathisch arts Dr. Schüssler tot de conclusie dat een verstoord evenwicht van de mineraalzouten tot bepaalde klachten of ziekte kan leiden. Volgens de door Dr. Schüssler ontwikkelde therapie zijn er twaalf mineraalzouten die ons lichaam, en daarmee ook onze conditie en geest, in balans houden. Deze twaalf mineraalzouten hebben ieder een eigen werking. Mineraalzout nr. 7 van VSM Schüssler helpt bij hoofdpijn en andere klachten voortkomend uit een tekort aan Magnesium phosphoricum, dus is dit één van de natuurlijke tips tegen hoofdpijn.

De tien natuurlijke tips tegen hoofdpijn

  1. Drink voldoende water. Uitdroging is een van de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn.
  2. Beperk het gebruik van koffie, zwarte thee en andere cafeïnehoudende dranken.
  3. Goede ventilatie in huis en op kantoor is essentieel. Hoofdpijn kan ook heel goed veroorzaakt worden door zuurstoftekort.
  4. Zorg voor een goede houding als je achter een pc of voor de tv zit. Als je veel achter de pc werkt kunnen de spieren in je nek en schouders al snel vast gaan zitten, wat tot hoofdpijn kan leiden.
  5. Voldoende nachtrust en ontspanning kan hoofdpijn voorkomen. 8 uur slaap per nacht wordt aanbevolen.
  6. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en frisse lucht.
  7. Neem een natuurlijke pijnstiller. Bijvoorbeeld mineraalzout nummer 7 van VSM Schüssler welke helpt bij kramp en pijn.
  8. Vermijd een te veel aan stress, hoofdpijn kan een teken zijn dat je teveel van jezelf vraagt. Neem wat tijd voor jezelf en doe iets ontspannends.
  9. Als je ogen langzaam achteruit gaan, heb je dat vaak niet in de gaten. Je kunt last krijgen van hoofdpijn doordat je onbewust constant je zichtveld aan het scherpstellen bent. Laat je ogen daarom regelmatig testen.
  10. Eet en leef regelmatig, sla het ontbijt nooit over. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag.

Wat zijn mineraalzouten?

Mineraalzouten zijn voedingsstoffen die zich overal in je lichaam bevinden. Ze zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van alle processen in je lichaam. Je krijgt de mineraalzouten binnen via je voeding. Als je gezond en gevarieerd eet, kan er dus nooit een tekort ontstaan, zou je denken.

Toch is dat niet zo. Bepaalde omstandigheden, zoals (te) hard werken, intensief sporten, stress of slaapgebrek kunnen ervoor zorgen dat je celstofwisseling verstoord raakt. Van de twaalf mineraalzouten van VSM Schüssler helpt nr. 7 bij kramp en pijn en geeft het mensen daardoor meer innerlijke rust en een beter overzicht2.

Hoofdpijn door te kort aan magnesium

Hoe gebruik je Schüssler zouten?

VSM Schüssler nummer 7 geeft snel verbetering van de klachten als het op de volgende manier ingenomen wordt; Los 10 tabletjes nummer 7 op in heet water en drink deze oplossing met kleine slokjes zo heet mogelijk op. Het lichaam krijgt een prikkel om de klacht natuurlijk aan te pakken. De mineralenstofwisseling komt weer in balans en de hoofdpijn verdwijnt. Na het minder worden van de klachten, volg je de aanwijzing op de verpakking.  De prijs van VSM Schüssler is € 8,95 per 200 tabletten.

VSM: we halen onze kracht uit de natuur

Schüssler is onderdeel van het VSM-assortiment. VSM is de grootste aanbieder van natuurlijke geneesmiddelen en gezondheidsproducten in Nederland en heeft daarom voor veel vragen op het gebied van gezondheid en welzijn een passend advies. Al meer dan 100 jaar brengt VSM vanuit deze passie een grote diversiteit aan middelen op de markt. Deze middelen vinden allen hun oorsprong in de natuur. VSM biedt je een natuurlijke manier om beter in je vel te zitten en wil bijdragen aan een goed leven in evenwicht met alles wat ons omringt. De VSM Advieslijn is vanaf maart 2012 dagelijks geopend voor vragen via www.vsm.nl.

2Homeopathische geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicaties, dat wordt toegepast volgens de therapie van dr. Schüssler. Lees voor gebruik de bijsluiter.

[1]Bron: Onderzoek ‘Paracetamol en ibuprofen vaak verkeerd gebruikt’ uitgevoerd door TNS NIPO onder 1000 consumenten namens centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD).

Heb jij weleens hoofdpijn?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Anke Boon
Door

Anke Boon

op 22 Mar 2012

Goeie Tips!! Ik kan er nog aan toevoegen: Als je hoofdpijn vanuit je nek begint, probeer dan eens de aanzetpunten van je nekspieren op je hoofd lichtjes te masseren. (Deze vind je onderaan je schedel, achter je oren en bij je kaken) Door een verkeerde houding staan juist die punten vaak onder grote spanning. Door rechtop te zitten en met je vingertoppen onderaan je schedel die spieraanzetten rustig en niet te hard te masseren geef je ze verlichting en zorg je voor een betere doorstroming van je bloed.

Jenny
Door

Jenny

op 23 Mar 2012

Ik heb elke maand migraine, hormonaal dus en geen stress, al maakt dat het wel erger. Ik kan dan echt niet zonder pijnmedicatie maar zou dat wel graag willen. Zouden deze zouten daar ook goed voor kunnen zijn?

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 30 Mar 2012

De celzouten volgens het recept van Dr. Schüssler worden verwreven en niet geschud (schudden is de homeopatische bereiding). Ze worden via het mondslijmvlies rechtstreeks in de cellen opgenomen. Vandaar ook de naam "cel"zouten. Ze smaken ook niet zout: hoe groter je tekort, hoe zoeter ze smaken.... Schüssler ontdekte dat de huishouding IN de cellen op orde moet zijn om mineralen uit bijvoorbeeld je voeding goed op te kunnen nemen. Na zijn dood zijn er nog 15 celzouten ontdekt. Ik ben dus een heel grote fan van de celzouten (heb geen ervaring met die van VSM) en grijp hier altijd als eerste naar. Of het nou een loopneus is of energietekort of malaise door het verzetten van de klok....

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 30 Mar 2012

Hoi Liesbeth, bedankt voor je reactie en waardevolle aanvulling!

Linda
Door

Linda

op 19 Aug 2013

Hallo, bij mij helpt bij beginnende migraine/reeds heftige hoofdpijn 1-2 espresso met een grote scheut citroensap! Ooit heb ik dit op een forum gelezen, het schijnt de aderen in je hoofd te verruimen waardoor spanningen verdwijnen. Het smaakt afgrijselijk en werkt niet altijd, maar op sommige dagen, als ik de dag al lang opgegeven heb, verdwijnt mijn pijn dan als sneeuw voor de zon en ben ik als nieuw! Zou het altijd eens proberen, kan in ieder geval geen kwaad en als het helpt spring je een gat in de lucht. ;)

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 21 Aug 2013

Bedankt voor je tip Linda!

henk-De-Boer
Door

henk-De-Boer

op 13 Dec 2013

Ik vind dit niet werken!

Jan de Slager
Door

Jan de Slager

op 13 Dec 2013

Het werk voor mij alleen met vlees

Pietje Puk
Door

Pietje Puk

op 13 Oct 2014

De werking van deze mineraalzouten is nooit bewezen. "Ik heb gemerkt dat..." en "Mijn ervaring is..." en dergelijke is géén bewijs. Om de effectiviteit van een middel vast te stellen worden niet voor niets dubbelblinde, gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde onderzoeken gedaan. Omdat mensen nu eenmaal snel resultaten zien die ze wíllen zien, ook als ze er niet zijn of in beperkte mate zijn. Ook als ze zelf denken objectief te zijn.

shulamith
Door

shulamith

op 11 Feb 2016

bij hoofdpijn drink ik een kop sterke koffie en masseer dan mijn hoofd met lavendel en pepermunt essentiele olien

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine