datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Op fast fashion dieet, met Kilo Kilo vintage!
09 december 2021 
2 min. leestijd

Op fast fashion dieet, met Kilo Kilo vintage!

Als ik door de winkelstraten loop van grote steden zie ik overal om me heen ontzettend veel grote modeketens die helemaal vol liggen met goedkope kleding. Kleding die voor even leuk is en vaak na een aantal keer dragen wordt weggegooid. Dit is natuurlijk niet goed. Kleding wat wordt weggegooid komt bij het restafval en wordt verbrandt. Bij verbranden van oude kleding komt onder andere CO2 vrij en andere afvalstoffen waar onze moeder natuur niet zo blij mee is. Plus de hele productie keten van de mode industrie is vervuild. Katoen word ontzettend agressief bespoten op de akkers, en de stoffen worden met ontzettend chemische middelen behandeld. Ze gebruiken in de productie landen ook vaak steenkool als energiebron wat erg schadelijk is voor het milieu. Om nog maar te zwijgen over de missende milieu wetgevingen in die landen.  Kortom mens en milieu worden niet bespaard door de grote modeketens. En het word tijd dat wij bewuster gaan winkelen en zo onze stem uitdragen!

Vintage mode als tool om de fast fashion industrie tegen te gaan!

Ik was daarom ook zeer enthousiast toen ik hoorde van het Kilo Kilo concept.  Een soort van Fast Fashion dieet. En dat is tegenwoordig zeker niet het moeilijkste dieet. Het wordt je namelijk steeds makkelijker gemaakt om aan duurzame hippe vintages items te komen.   

Nu we ons bewustzijn aan het verhogen zijn kijken we ook anders naar kleding, vintage is terug van weggeweest. Gelukkig neemt het algemene bewustzijn voor duurzaamheid ieder jaar toe.  Ik zie om me heen een verandering in de houding van mensen ten aanzien van het dragen en gebruiken van tweedehands goederen. In feite is het kopen, doorverkopen en verhuren van vintage mode misschien wel de meest krachtige kans om te verduurzamen. Vintage is nu dan misschien hip maar het is vooral zo veel meer. Het is duurzaam, uniek en het gaat de fast fashion industrie tegen. 

Vintage mode shoppen op de leukste locaties!

Bij www.kilokilovintage.nl  maken ze er een sport van het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken om hun kledingkast te verduurzamen. Er worden namelijk feestelijke events op de leukste locaties door het hele land georganiseerd. Wekelijks zijn ze te vinden in een club, festival, skatepark of hippe camping. Tickets kosten maar 2 euro en je krijgt een tijdslot van 90 minuten waarin je dansend op de beste tunes veilig kunt shoppen.

Daarnaast  werken ze graag samen met kunstenaars, skaters en artiesten waardoor niet alleen de vintage, maar ook de vibe erg chill is. Dit maakt het naast een duurzaam ook een cultureel uitje.

Offline winkelen bij Kilo Kilo in Maarssen

Het wordt je dus door de jaren heen steeds makkelijker gemaakt om een beetje de planeet te helpen door fast fashion te laten voor wat het is.  Kilo Kilo Vintage maakt het je graag makkelijk om ook jouw kledingkast te verduurzamen. Want heb je een nieuw vintage item echt "nodig" dan kun je naast de wekelijkse events een aantal van de best geselecteerde items online vinden in de webshop of je items scoren in de hoofdstad van de duurzaamste gemeente van Nederland, hartje Utrecht of hun vintage Mahal van 700m2 aan vintage items in Maarssen bezoeken

Over de schrijver
Mijn naam is Catherina Carvalho, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, kinesiologie en kindervoedingscoach. Mijn missie is om jou te helpen transformeren naar de beste versie van jezelf! Met gezonde voeding, suppletie, accupressuur middels Touch for Health en leefstijladviezen je zelfhelend vermogen activeren en je innerlijke kracht (terug) te vinden. Online via Zoom of offline in mijn praktijk aan huis. Bekijk mijn tarieven en mogelijkheden op www.catherinacarvalho.nl en voor jou kinderen op www.gezondmetkids.nl. Ik werk tevens met EMB bloedtest voor zowel volwassenen als kinderen. Met deze energetische bloedtest kan ik intoleranties, tekorten en onbalansen in je lichaam opsporen en kunnen we die samen gericht aanpakken. www.catherinacarvalho.nl www.gezondmetkids.nl info@catherinacarvalho.nl
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading