datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Superfood: Aloë Vera
30 november 2012 
2 min. leestijd

Superfood: Aloë Vera

Superfood nummer 8 is Aloë Vera, bij velen waarschijnlijk bekend als ingrediënt van crèmes en schoonheidsproducten. Toch is Aloë Vera ook eetbaar en het heeft een geneeskrachtige werking, door de vele vitaminen en mineralen die de plant bevat.

Wil jij alle dagen mooi, soepel en lenig zijn? En wil je een immuunsysteem en zenuwstelsel dat alle dagen goed werkt, dan is Aloë Vera de superfood voor jou!

Aloë Vera voor strijdkracht en beauty

Aloë Vera is volgens de overlevering een gift van de oude Egyptenaren, zij waren de eerste die de krachtige werking van dit superfood ontdekten. Volgens velen had Cleopatra haar gave, jonge huid te danken omdat ze haar huid regelmatig insmeerde met Aloë Vera.
Daarna werd het door een Joodse sekte overgenomen en zij zijn de plant gaan cultiveren. Zij deden dit aan de rand van de Dode Zee, waardoor de Aloë Vera vol zat met Dode Zeezoutextracten. Deze groepering gebruikte Aloë Vera als hun belangrijkste superfood. Zij werden volgens de overlevering gemiddeld 125 jaar oud, terwijl de gemiddelde leeftijd in die tijd zo’n 39 jaar was.
Ook de Grieken namen de wijsheid van Aloë Vera over van de Egyptenaren. Zo zorgde Alexander de Grote er altijd voor dat zijn legers altijd Aloë Vera bij zich hadden op hun militaire missies, om wonden mee te genezen en het immuunsysteem sterk te houden.

Waarom Aloë Vera gebruiken?

Aloë Vera bevat vitamine A, C en E, mineralen als zwavel, calcium, magnesium, zink, selenium en chromium. Daarnaast bevat ze antioxidanten, vezels, aminozuren, enzymen, sterolen, ligninen en polysacchariden.

De plant…

  1. helpt bij een moeilijke stoelgang, prikkelbare darm, colitis en zweren.
  2. vermindert ontstekingen, helpt bij een sneller herstel na bestralingen, stabiliseert kankercellen, hart- en vaatziekten en diabetes.
  3. houdt de nieren schoon omdat het helpt het de bloedsuikerspiegel in balans te houden en de lever, het spijsverteringssysteem en de huid te verbeteren.
  4. helpt de lever meer glutathione te maken. Glutathione is een antioxidant dat van groot belang is bij het maken van witte bloedcellen. Hoge hoeveelheden van glutathione gecombineerd met een hoge inname van B6, B9 en B12 kan helpen hoge homocysteïne waarden te verlagen.
  5. hydrateert.
  6. zorgt voor een immuunsysteem dat alle dagen goed werkt.
  7. helpt bij een groot aantal huidziekten waaronder: acne, psoriasis, brandwonden, eczeem, huid allergieën, huidkanker, wonden, zonnebrand en nog veel meer huidproblemen. Volgens David Wolfe is het wel belangrijk om de Aloë Vera in dit geval een aantal uur per dag op de wond of aandoening te houden. Dit moet beter helpen dan de gel of crème er op smeren.

Hoe koop je Aloë Vera?

David Wolfe geeft aan dat je het beste biologische, verse Aloë Vera kunt kopen. En als je die kunt vinden, dan moet je kiezen voor bladeren die vol met gel zitten en geen witte spikkels bevatten.

Hoe gebruik je Aloë Vera?

Stel je hebt een vers blad Aloë Vera. Wat doe je er dan mee? Allereerst moet je het ‘fileren’, ofwel je moet de gel uit het blad halen. Dit moet redelijk gemakkelijk gaan. Als de gel dan uit het blad is, kun je dit direct eten of je gebruikt het in een smoothie. De dunnere gel die achterblijft op het blad, kun je gebruiken om op je huid te smeren.

Gebruik jij al Aloë Vera?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marjon
Door

Marjon

op 10 Dec 2012

Nooit geweten! Maar waar kan je dit dan kopen en waar kan ik lekkere recepten hiervoor vinden of is het eerder als bijproduct in een salade of smoothie?

Henk
Door

Henk

op 26 Jan 2014

Waar kun je stekjes kopen om ze zelf te kweken voor eigen gebruik? Is dat zowiezo wel mogelijk?

edwin rozendaal
Door

edwin rozendaal

op 26 May 2015

Mocht je de plant alle dagen wellen gebruiken moet je er best veel hebben. Als je stukken van het blad snijd, verliest het stuk eronder zijn kracht.

Sabine
Door

Sabine

op 28 Feb 2016

Ben er ook super gek op en gebruik het iedere dag. Op Facebook is een site met lekkere recepten: Koken met Aloe Vera, erg gaaf dit!

Ralf
Door

Ralf

op 16 Dec 2012

Op de vraag "Gebruik jij al Aloë Vera?" kan ik alleen maar antwoorden: Ja natuurlijk!Geweldig artikel. Fijn dat weer eens te lezen! Ik ben zelf ook bezig om weer eens artikel over de aloë vera gel, de werking ervan en de vele toepassingen te schrijven.

Amanda
Door

Amanda

op 02 Jan 2013

Aloë Vera is een geweldige plant. Ik gebruik het in mijn smoothies en op mijn huid als maskertje in combinatie met honing en yoghurt. Daarnaast is het ook een geweldige 'healer', bij zonnebrand verkoelt het geweldig! Wees er wel voorzichtig mee als je het direct uit de plant eet, het gele sap dat opwelt uit het blad kan irriterend en laxerend werken voor de maag!

Sandra
Door

Sandra

op 23 Nov 2016

Hoi Amanda, Waar koop jij de aloe vera plant? en wat is de latijnse naam. Ik begreep dat er ook NIET eetbare soorten zijn. Dank voor je antwoord. Met vriendelijke groet, Sandra

Hoe super zijn Superfoods? | Alles over eten
Door

Hoe super zijn Superfoods? | Alles over eten

op 18 Jul 2013

[...] het grootste effect. En dat kan natuurlijk niet als je in Nederland woont. Ditzelfde geldt voor Aloë Vera, wat ook moeilijk vers verkrijgbaar is in [...]

Martin van Duijn
Door

Martin van Duijn

op 04 May 2014

Aloe vera doet heel veel voor de mens. Er is veel kwaliteitsverschil en ook veel onwetendheid over aloë. Ik koop het rechtstreeks bij de groothandel. Origineel, onverhit en onverdund.

sigrid
Door

sigrid

op 25 Jun 2015

Wat is de juiste vorm van aloë vera die ik moet kopen en waar kan dat.gewoon in het tuincentrum of moet ik daarvoor naar een speciale winkel.Gr sigrid

Ralf
Door

Ralf

op 25 Jun 2015

Beste Sigrid, Ik haal het altijd op: shop.natuurlijkaloevera.nl Je betaalt iets meer dan bij de tuinen, maar het is geen onverdund spul.

Frank
Door

Frank

op 14 Aug 2015

Mocht je ooit je vakantie vieren op de Canarische eilanden dan koop producten van Tabaiba. Beter en zuiverder is er niet.

Linda
Door

Linda

op 20 Apr 2022

Net terug uit Curaçao! Op de aloë Vera plantage was ik als een kind in een snoepwinkel. De pure producten (waaronder body gel van 95% aloë Vera en een drankje van 100%!) zijn o.a. online te koop onder de naam curaloe. Kijk eens op de website van de etos-drogist in Assen of die van curaloe zelf: https://www.curaloe-shop.com/collections/body-line met distributiecentrum in Nederland.Er zijn ongeveer 360 aloë Vera planten, waarvan maar een heel kleine aantal de genoemde gezondheidsvoordelen bieden. Aloe barbadensis is de bekendste.

Marco
Door

Marco

op 25 Nov 2015

Er zijn veel verschillende merken aloe vera drank. Niet allemaal zijn ze even zuiver en bepaald de concentratie pure aloe vera in combinatie met de zuiverheid (bladgel) de kwaliteit. Sommige aloe vera dranken bezitten nog " stukjes" en/of er worden smaken toegevoegd. Het is dus ook heel persoonlijk wat je lekker vind. Ik kan wel adviseren voor de werking goed naar de kwaliteit te kijken en het percentage aloe vera. Meestal is er een relatie met de prijs. Hoe meer water (aqua) is toegevoegd hoe goedkoper de drank. Voor onze dranken kijk gerust op http://www.schoonheidswinkel.nl/

i ALOE VERA
Door

i ALOE VERA

op 28 Nov 2015

In Nederland koop je 100% pure aloe vera gel van de allerbeste kwaliteit bij Forever Living. Een zeer groot aanbod van diverse aloe vera producten voor mens en dier. Makkelijk online bestellen en de volgende dag in huis! http://i-aloe-vera.flp.com/shop.jsf

Sabine
Door

Sabine

op 28 Feb 2016

Ik heb een afwijking. Als natuurgeneeskundig therapeute, na 20 jaar een ouwe rot in het vak, ga ik altijd onderzoeken en zelf uitproberen wat ik adviseer aan mijn cliënten. Wat Marco boven ook zegt, er is veel kaf onder het koren en ik heb er een half jaar aan gespendeerd om het beste van het beste te vinden. Dierproefvrij, vrij van gifstoffen, puur uit de plant, houdbaar gemaakt met fruitzuren en natuurlijke stoffen, met de hand geoogst en gefileerd, niet gedroogd, vermalen en weer met water aangelengd (jaja, dat bestaat ook en is idd 100% Aloe) Fair trade (vind ik ook enorm belangrijk, boeren worden bovengemiddeld betaald.) Nooit geweten dat je het kunt drinken en eten, wauw! Ik leer je graag het verschil zien met de Jodium-test. Succes :-)

Harjit Singh
Door

Harjit Singh

op 03 Mar 2016

Hoi Sabine, Wij zijn een Aloë Vera kwekerij. Wij zijn benieuwd naar wat de Jodium-test inhoud. Doe jij ook wat met de Aloë Vera binnen je bedrijf? Hoe kunnen wij een 100% pure Aloë kweken.

Agnes
Door

Agnes

op 12 Mar 2016

Oei, er worden in dit artikel wel een aantal medische claims gemaakt, die wetenschappelijk NIET bewezen zijn. Het is algemeen bekend dat aloë vera een heilzame werking heeft op diverse huidproblemen, de spijsvertering ondersteunt en de stoelgang aanzienlijk verbetert, maar dat is puur opgemaakt door ervaringen van gebruikers. Ga daarom nooit zelf dokteren met aloe vera producten, maar bezoek altijd een arts bij de opgesomde klachten in dit artikel. Ik ben een consulente van aloe vera producten en beschrijf deze op mijn Facebookpagina, ik kan echter niet achter dit artikel staan voor wat betreft de opgesomde medische claims, waarbij de aloe vera plant zou helpen.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading