datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Vruchtbaarheidsproblemen en toe aan een luisterend oor?
10 november 2019 
4 min. leestijd

Vruchtbaarheidsproblemen en toe aan een luisterend oor?

Deze week wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor onze vruchtbaarheid. Ik ben heel blij dat hier aandacht aan besteed wordt want 1 op de 6 stellen krijgt te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Bij 30% van de stellen ligt de oorzaak bij de vrouw, voor 30% bij de man en voor 30% licht de oorzaak bij beide. Bij 10% van de stellen blijft de oorzaak onbekend. Dus vruchtbaarheid gaat niet alleen vrouwen aan maar ook mannen.

Terug kijken naar mijn eigen jeugd

Als ik terug kijk zijn mijn vruchtbaarheidsproblemen al vroeg begonnen alleen wist ik het toen nog niet. Toen ik begon met menstrueren barste dit in alle hevigheid los. Ik weet nog goed dat ik iedere maand mega veel buikpijn had. Doordat ik hierdoor moeilijk kon functioneren ben ik hier meerdere keren mee naar de huisarts geweest. Zijn oplossing was de pil en een paracetamol want menstruatie klachten horen er nu eenmaal bij.

Stoppen met hormonen

Na jaren de pil en de prikpil gebruikt te hebben om mijn klachten onder controle te houden was mijn buik aardig rustig. Maar toen kwam het. Mijn eierstokken begonnen te klapperen en ik wilde graag een kindje. Door mijn verleden vond ik dit best spannend. Hoe zou het gaan, zou ik wel zwanger kunnen raken, komt de hevige pijn weer terug? Allemaal vragen die in me opkwamen. De menstruatie kwam niet heel hevig terug dus daar was ik in de eerste instantie best blij mee. Maar zwanger worden lukte ook niet. Dit baarde me zorgen en al snel ging ik hiermee naar de huisarts (inmiddels was dit een andere). Zoals de meeste van jullie wel weten moet je eerst een jaar zelf proberen voordat je een doorverwijzing krijgt naar het ziekenhuis. Het voelde niet goed, maar ja wat kon ik doen dit zijn de regels. Dus na dat het jaar van zelf proberen erop zat, stond ik dus weer bij de huisarts op de stoep. Deze keer deed hij wel een aantal onderzoeken. Mijn man bleek niet genoeg zwemmers te hebben waardoor we (voor mijn gevoel eindelijk) doorverwezen werden naar het ziekenhuis.

De ziekenhuisbezoeken

Ik was zo blij met de verwijzing want nu kon er wat gedaan worden dacht ik. Maar helaas na nog wat onderzoeken moesten we weer drie maanden zelf proberen en daarna zou mijn man opnieuw getest worden. Toen deze uitslag goed was stond niets een zwangerschap in de weg en moesten we weer een half jaar zelf proberen. Ik vertelde nog dat mijn menstruatie maar heel minimaal was en dat ik dit vreemd vond, maar dit werd niet als een probleem gezien. Dit vond ik erg dubbel. Deels wat ik opgelucht, maar aan de andere kant voelde het toch niet goed. Pff wat voelde ik me ellendig zeg. Ik had er totaal geen geloof meer in. Maar goed als er niets aan de hand is moet het toch goed komen was het idee van mijn man. Maar helaas stonden we na een half jaar weer in het ziekenhuis. In de tussentijd heb ik een miskraam gekregen naar 6 weken wat me op dat moment nog erg hoog zat, maar gelukkig stond dit verder onderzoek niet in de weg. Dit keer werd er een fertiloscopie gepland om zeker te weten of mijn eileiders doorgankelijk waren. Dit bleek het geval, maar er bleken ook plekjes endometriose in mijn buikholte te zitten. Nou ik zag mijn kinderwens letterlijk aan me voorbij gaan. In het verleden had ik wel eens wat gelezen over endometriose en vruchtbaarheidsproblemen en ik ging van het ergste uit. Gelukkig viel het allemaal mee en bleek ik vlak voor de operatie zwanger te zijn. Dit wonder is inmiddels al bijna vier.

Van wanhoop naar coach

Tijdens de weg die ik bewandeld heb om zwanger te raken heb ik me vaak ellendig en onbegrepen gevoeld. Mensen uit mijn omgeving begrepen me niet, mijn man en ik begrepen elkaar vaak niet, en ik kreeg veel lichamelijke klachten door de stress. Ik heb hierbij hulp gezocht, maar dat was een lange weg met veel teleurstellingen. Dit heeft mij doen besluiten om mijn eigen praktijk te starten. Ik wil mensen bieden wat ik zelf gemist heb.

Kinderwens begeleiding

brenda ten have

Zonder te oordelen heb ik een luisterend oor voor vrouwen, stellen en mannen die bij mij in de praktijk komen. We bespreken waar ze tegen aanlopen tijdens of na je vruchtbaarheidsbehandeling. We kijken wat ze anders willen zodat ze anders met hun verdriet, frustratie en boosheid om kunnen gaan. Mensen komen vaak met vragen over hoe ze om kunnen gaan met hun omgeving, met onbegrip, zwangerschappen, etc. Daarnaast komt vaak aanbod dat mensen twijfelen over het stoppen of doorgaan van een behandeling en de consequenties die daar aan hangen. Voor sommige mensen is alleen een luistert oor genoeg. Bij stellen gaan het vaak over grenzen en communicatie binnen de relatie. Mannen vinden het soms prettig om te onderzoeken waar hun grenzen liggen zodat ze dit daarna met hun vrouw kunnen bespreken of ze begrijpen hun vrouw niet en willen daar graag over in gesprek. Wanneer er behoefte aan is geef ik huiswerkopdrachten mee of dingen om over na te denken voor de volgende afspraak zodat er thuis ook gewerkt kan worden aan de doelen die we samen hebben opgesteld. Daarnaast geef ik ook workshops. Tijdens een workshop gaan we actief aan de slag met opdrachten en is en ruimte om ervaringen met elkaar te delen.

Een paar tips wil ik jullie meegeven:

1. Luister naar je gevoel als je niet goed weet welke keuze je moet maken.
2. Neem af en toe pauze om op adem te komen.
3. Blijf praten met je partner ook is dat soms moeilijk.
4. Accepteer dat jij en je partner soms op verschillende manieren met jullie situatie om gaan.
5. Vertel je omgeving wat je van ze nodig hebt, zodat ze je kunnen steunen.

Omdat ik vruchtbaarheid iets belangrijks vind ben ik ook met iets nieuws bezig. Namelijk een opleiding tot menstruatie voorlichter. Samen met een aantal vrouwen met hetzelfde doel gaan we onder andere naar scholen om te praten over menstruatie. Want wanneer je menstruatie klachten hebt kan dit een voorteken zijn van vruchtbaarheidsproblemen. Daarom vind ik het belangrijk dat dit al vroeg aan meisjes verteld worden zodat zij zelf weten wat wel een geen normale menstruatie klachten zijn en wat ze kunnen doen om klachten te verminderen.

Heb je een vraag of wil je weten wat ik voor je kan betekenen, neem dan gerust contact met me op via 06-41494913 of info@kinderwensbegeleiding.nl

Lieve groet,

Brenda ten Have – Straatman
Kinderwens begeleiding

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading