datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Carolien werkt in een Gezondheidswinkel
30 oktober 2012 
3 min. leestijd

Carolien werkt in een Gezondheidswinkel

Werken in een natuurwinkelWat ontzettend leuk dat ik mag gaan schrijven voor Miss Natural. Ik zal beginnen met mijzelf voor te stellen en uiteindelijk overgaan naar waar mijn passie voor een gezonde levensstijl is begonnen. Mijn naam is Carolien Dubbeld en ik ben 32 jaar oud. Ik heb samen met mijn man Dave twee ontzettend lieve kinderen; Glenn van 5 jaar oud en Jill van 3 jaar oud.

Ik ben graag samen met mijn kinderen bezig met het maken van leuke, lekkere en gezonde snacks, taartjes en andere lekkernijen. Samen gaan we dan op onderzoek uit naar alternatieven en leuke producten. Ook samen mandela’s inkleuren met daarbij een pot verse muntthee met zelfgemaakte rauwe chocolaatjes is een van ons favoriete bezigheden.

Orthomoleculair voedingsspecialist

Ik ben nu ruim 3 jaar werkzaam in een Gezondheidswinkel waar ik elke dag nieuwe dingen leer. Tevens ben ik gestart met de opleiding tot Orthomoleculair voedingsspecialist en hoop ik in de toekomst een eigen praktijk te kunnen starten. Ik ben op mijn 15e begonnen in een reformhuis en kwam zo in aanraking met echte voeding en voedingssupplementen als aanvulling. Ontzettend interessant. In die tijd was mijn lieve moeder net gestart met haar eigen praktijk als natuurgeneeskundige. Het gezin werd dan ook gevoed met kennis en pure voeding.

Chemische geneesmiddelen

Op de winkelvloer voelde ik me erg thuis, ergens is het daar denk ik toch wel begonnen. Op mijn 17e ben ik fulltime gaan werken in een supermarkt. Er was geen ruimte voor een fulltimer in de reformwinkel helaas. Toch kon ik in de supermarkt mooi werken en leren tegelijk. En op die manier ontstond er een zoektocht naar mijzelf en mijn doel voor de toekomst. Ik ben daar gestart met de opleiding tot Drogist. Daar ging ik met gemak doorheen. We hebben toen een mooie counter met geneesmiddelen laten plaatsen. Daarna heb ik het een en ander gedaan van management tot boekhouding maar kwam telkens tot de conclusie dat mijn interesses toch lagen bij alles wat met “goede gezondheid” te maken had.  Ik las veel boeken, zat veel achter het internet, ging mee met mijn moeder naar cursussen en seminars en zorgde op die manier ervoor dat mijn kennis zich ging uitbreiden. Op een gegeven moment was ik het zat in de supermarkt. Ik wilde mijn kennis kunnen uiten en meer adviezen kunnen geven. De verkoop van de chemische geneesmiddelen gingen me tegenstaan.

Voor goed advies naar de gezondheidswinkel

Tevens ga je voor een goed advies niet naar een supermarkt, maar wel naar een Gezondheidswinkel. Daar wilde ik gaan werken. Ik ben daar nu met heel veel plezier werkzaam. We volgen veel cursussen en leren elke dag nieuwe informatie bij over ziekten, allergieën, kruiden, voeding, cosmetica en voedingssupplementen bij. Ook de uitbreiding in de winkel met superfoods heeft mij nog enthousiaster gemaakt. Goede voeding is de basis voor een mooi en vitaal leven. Toch heb ik nog een opleiding tot Medisch Secretaresse gedaan om eens te kijken hoe ik dat zou vinden. Echt wel heel erg leuk maar tijdens de vakken anatomie, fysiologie en pathologie wilde ik toch altijd meer weten  over de effecten van bepaalde voedingsstoffen voor ons lichaam waar de leraar mij niet een duidelijk antwoord op kon geven. Voor mij dus een goed teken dat ik nog een extra opleiding moest gaan doen om daar  een antwoord op te kunnen krijgen.

Alleen het allerbeste voor mijn gezin

Sinds de geboorte van mijn kinderen ben ik gefocust op de gezondheid van ons gezin. Van mezelf, mijn man die daar toch anders naar kijkt, maar vooral van mijn kids. Ik zie het als mijn taak als moeder om mijn kinderen alleen maar het allerbeste te geven. En wat is het allerbeste? Elke dag ben ik op zoek naar nieuwe bevindingen en ga ik op zoek naar antwoorden over het “allerbeste”. Ook tijdens mijn opleiding doe ik leuke en interessante informatie op. Ik hoop andere mensen om me heen enthousiast te kunnen maken en te inspireren om eens een kijkje te nemen in hun eigen kasten en te leren wat echte voeding is en met je doet. Ik zal me best doen om zoveel mogelijk met jullie te kunnen delen over mijn bevindingen, meningen en ervaringen en hoop dan ook leuke leerzame reacties terug te mogen ontvangen.

Kom jij wel eens in een Gezondheidswinkel?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 30 Oct 2012

Mooi levensverhaal en welkom bij het redactieteam!

Anneke Zoon
Door

Anneke Zoon

op 03 Nov 2012

Carolien, Je hebt mij in ieder geval al geïnspireerd. Veel succes en hopelijk kunnen we snel weer een gezond recept uit gaan proberen.

Jelena
Door

Jelena

op 10 Nov 2012

Lieve Carolien,heel goed en leuk geschreven en leuke fotos!!! groetjes Jelena en Geert.

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine