10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

De Boodschappencoach helpt je om gezond te kiezen
13 juni 2013 
2 min. leestijd

De Boodschappencoach helpt je om gezond te kiezen

Het kan jullie de afgelopen twee weken niet ontgaan zijn, zelfs RTL Boulevard wijdde er een item aan: het nieuwe boek(je) van Ralph Moorman is uit. Mag ik jullie voorstellen aan De Boodschappencoach?

De Boodschappencoach is een boekje dat gemakkelijk in je tas te stoppen is. Vanaf nu doe je boodschappen samen met je eigen boodschappencoach. Het helpt je juiste keuzes te maken en vertelt je onder andere over de gevaren van de moderne voeding, de tien ongezondste toevoegingen (zeker weten dat je een aantal uit deze top 10 zo op kunt noemen), hoe je de ingrediënten op het etiket kunt lezen en interpreteren, etc.

We worden voor de gek gehouden!

De consument wordt nogal eens voor de gek gehouden: vruchtensap met nauwelijks een spoor van fruit, producten met de term ‘light’ op de verpakking die vaak eerder slechter dan beter voor je zijn (denk aan: minder vet, maar extra toevoeging van suikers) en zo valt er nog veel meer te noemen. We eten tegenwoordig voedsel dat door de industrie in elkaar geknutseld is. In de meeste gevallen staan ze stijf van smaakversterkers, kleur- en geurstoffen, verborgen suikers en schadelijke vetten. Tijdens het productieproces zijn niet alleen vezels, vitaminen en mineralen verloren gegaan, maar worden vaak ook stoffen gevormd die schadelijk zijn als ze veel worden geconsumeerd. Daarnaast kunnen (vanuit het verpakkingsmateriaal) giftige chemicaliën in de voeding terecht komen. We moeten dus terug naar de basis: zo puur en onbewerkt mogelijk eten. Als echte Miss Naturals weten wij dit natuurlijk al lang! 

Naar de supermarkt met De Boodschappencoach

In ‘De Boodschappencoach‘ vind je lijsten met voedingsproducten die zijn ingedeeld bij de ‘Aanraders’ (groen of oranje) of de ‘Afraders’ (rood).

Bij elk van de 437 (!) gescreende producten staat korte en bondige informatie waarom je dit product juist wel of niet moet kopen en maken 5 verschillende symbolen duidelijk of het product insulineresistentie, glycatie of intoleranties bevordert of ongezonde vetten of schadelijke chemische stoffen bevat. Je kunt ook producten vinden via de index achterin het boek.

De categorieën in deze gids zijn onder meer: groente, fruit, vlees, soepen, sauzen, ontbijtgranen en broodbelegDe producten die worden genoemd zijn te koop bij Albert Heijn en/of Jumbo en daarnaast kan je ook onder andere namen bij andere supermarkten tegenkomen. Ook staan er enkele producten in die bij de biologische supermarktketen EkoPlaza te koop zijn.

Ondanks dat ik best veel over voeding weet, is mijn kennis weer helemaal ‘opgefrist’. Bij mij zit het boekje al in mijn tas en gaat dit een favoriet cadeautje worden! Wat ook prettig is, is dat het niet nodig is dat je Ralph’s eerdere boeken (‘De Hormoonfactor‘ en ‘Het Hormoonbalansdieet‘) per sé gelezen moet hebben.

Kan jij wel wat advies gebruiken bij het boodschappen doen, dan kan ik je dit boekje van harte aanbevelen!

Ken jij De Boodschappencoach al?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Nicole Vrehen
Door

Nicole Vrehen

op 18 Jun 2013

Voor mensen die geen tijd hebben op hun gemak door de winkel te lopenen etiketten te lezen is het een echte aanrader ! Ik vond het stukje over het plakvlees erg vies ....

Christel
Door

Christel

op 18 Jun 2013

Ha ha, ik ook Nicole! En soms staat het ook gewoon letterlijk op de verpakkingen bij AH dat het vlees is van geplakte stukjes....

Karin Matton
Door

Karin Matton

op 19 Jun 2013

Heb het boekje op mijn wensenlijstje staan, ben zeer benieuwd.

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.