Cadeau voor jou!
GRATIS Recepten E-book

Page content

Ontdek de Top 10 van Gezondste Groenten

gezondste-groenten

We weten allemaal dat groenten gezond zijn. Maar welke groenten zijn nu het aller gezondst? Groenten zijn eigenlijk altijd gezond, zo lang je maar voldoende varieert. Groenten zijn niet alleen een voedzame maaltijd, ze hebben ook een helende werking. Denk bijvoorbeeld aan de ui, die een zeer goede antibacteriële werking heeft.

Door gezond te eten bescherm je je lichaam tegen virussen en bacteriën. Daarnaast bevatten ze erg veel vezels, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen in het lichaam. Zo zijn er nog heel veel gezondheidsvoordelen van groenten! Daarom heb ik voor jou een top 10 met de gezondste groenten samengesteld, gebaseerd op de voedingswaarde.

1. Groenbladige groenten

Deze bevatten veel ijzer, kalium, calcium, magnesium, en vitamine B, E C en K.

Voorbeelden zijn boerenkool, spinazie, snijbiet, peterselie, en alle slasoorten.

2. Kruisbloemige groenten

Hier zit voornamelijk vitamine C, vitamine K, B11, ijzer en kalium in.

Voorbeelden zijn broccoli, bloemkool, spruitjes, groene kool en rode kool.

3. Wortelen

In wortel zit vooral vitamine A, B, C en K en veel vezels. Ook bevat het magnesium, kalium en foliumzuur

4. Tomaten

Tomaten zijn zeer gezond, omdat ze veel van het fytonutriënt lycopeen bevatten.

5. Peulvruchten

Een greep hieruit zijn: erwtjes, kikkererwten, bruine bonen, bonen, kidneybonen, sojabonen en linzen.
Peulvruchten bevatten heel veel vezels. Verder zitten er foliumzuur, magnesium, kalium, ijzer en calcium in.

6. Asperges

Er zit veel zink, foliumzuur, kalium en vezels in. Er zit vitamine A, C en K in en ook vrijwel alle vitaminen van het B-complex.

7. Alliumgroente

Tot de alliumgroenten behoren uien, knoflook, bieslook, sjalotjes en prei. Ze zijn allen zeer gezond en hebben antibacteriële en antivirale capaciteiten.

8. Zoete aardappel

In zoete aardappel zitten vooral veel carotenoïden, vitamine C, B, A en K, kalium, ijzer en vezels

9. Paprika’s

Paprika’s bevatten zeer veel kalium, mangaan, vitamine A, B, C en K.

10. Pompoen

In pompoen zit veel vitamine A, C, kalium en vezels.

Welke groenten kopen we het meest?

Tenslotte nog een lijstje van de groenten die we het meeste kopen:

  1. Sla (inclusief gemengd)
  2. Tomaat
  3. Komkommer
  4. Paprika
  5. Roerbak-/wok-/stoofgroenten (zoals prei)
  6. Champignon
  7. Sperziebonen
  8. Witlof
  9. Wortel
  10. Bloemkool

Welke groenten eet jij het liefst?

PS Doe mee met de Groente Challenge en ontvang elke dag een heerlijk recept per e-mail!

Gratis magazine t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Wij hebben ook een hekel aan spam
pompoen-recepten
Nicole Vrehen
Hallo allemaal! Ik ben Nicole Vrehen, voedingsconsulente. Ik heb een klein bedrijfje genaamd Food, Beauty & More. Ik doe dit samen met mijn moeder. Ik begeleid en leer mensen af te vallen met gezonde en verantwoorde voeding om zo op een leuke manier op gewicht te komen en ook te behouden. Investeer in jezelf en niet in al die dure producten en diëten. Laat je niet foppen door de marketing trucs en kies voor gezond. Mijn moeder is schoonheidsspecialiste en die zorgt dat we van buiten ook mooi zijn. Investeer in gezonde en verantwoorde voeding en zorg goed voor jezelf dat is mijn motto :-) Eet en leef gezond en Geniet !

Comment Section

3 reacties op “Ontdek de Top 10 van Gezondste Groenten


Door Lot op 2 mei 2014

Snijbonen, sla en tomaten zijn favoriet. Koolsoorten vind ik minder lekker maar eet ze wel regelmatig wel met wat sterkere sausen.
Zit er nog verschil in de hele bonen of alleen de peulvruchten ervan? Dat kon ik niet vinden in het overzicht.


Door Marlene op 13 mei 2014

Paprika’s staan bij mij op nummer 1, zowel rauw als gebakken in olie. Jammie 🙂


Door Rianne op 7 november 2015

Mijn favoriete groente…
Jeetje lastig. Ik denk dat dat de zoete aardappel is, die gebruik ik bijna dagelijks wel.
Ik probeer voornamelijk groenten te eten en maak daarom meestal een prutje, diverse groenten bakken/stoven in boter en dan nog lekkerder maken met kruiden. Meestal zit daar zoete aardappel in.
Andere stevige winterse groenten vind ik ook erg lekker: pastinaak, (regenboog) wortelen, schorseneren, spruitjes en alle kleuren bieten. Deze zijn ook ideaal voor een prutje of mijn andere favoriet ovenfriet. 😉
Minder favoriet zijn bladgroenten en paprika kan ik niet eten daar wordt ik helaas instant misselijk van.

Plaats een reactie


*