Drink jij wel eens colloïdaal zilver en wil je, dat het zilverwater ook daadwerkelijk in je systeem terecht komt? En wanneer is zilverwater ook echt colloïdaal zilver? Naar aanleiding van het eerdere artikel dat wij publiceerden over colloïdaal zilver kregen wij een aantal vragen. In dit artikel antwoord op deze vragen over dit natuurlijke geneesmiddel.
Wat is Colloïdaal Zilver?
Per definitie betekent colloïdaal zilver: Zilverdeeltjes zwevend in water, of anders gezegd: Zilver atomen zwevend in water.
Een zilverwater is alleen colloïdaal als er sprake is van zilver atomen, want zilver ionen zweven niet in water maar zijn opgelost in water. Het is heel fijn als je een product aanschaft op basis van duidelijke informatie zodat je weet, wat je koopt en waarom je het koopt. Vandaag de dag kan men als consument door de bomen het bos niet meer zien als het gaat over de aankoop van colloïdaal zilverwater. In dit artikel gaan we dan ook wat dieper en ietwat technischer in op de verschillende ‘soorten’ colloïdaal zilverwater.
Zilverwater, colloïdaal zilverwater en Nano zilver
Zilverwater, colloïdaal zilverwater en Nano zilver zijn allemaal termen waarmee eigenlijk wordt bedoeld: colloïdaal zilver. Maar hoe weet je of het aangekochte water wel is wat je denkt dat het is, of heeft het helemaal niets met colloïdaal zilver te maken?
Vele aanbieders van ‘zilverwater producten’, doen hun uiterste best om hun product onder te brengen in de categorie colloïdaal zilver, maar vaak heeft het in werkelijkheid niets te maken met echt en puur colloïdaal zilver.
Er zijn in Nederland 4 soorten zilverwater op de markt en allen, proberen deze dus als colloïdaal zilver te categoriseren:
- Product A: Ionisch zilver, bevat alleen maar ionen (of dit alleen zilver ionen zijn is nog maar de vraag)
- Product B: Ionisch zilver met een laag gehalte colloïdaal zilver, bevat ionen (of dit alleen zilver ionen zijn is nog maar de vraag) en een laag gehalte zilver atomen.
- Product C: Colloïdaal zilver met een laag gehalte ionisch zilver, bevat zilver atomen en een laag gehalte ionen.
- Product D: Colloïdaal zilver, bevat alleen maar zilver atomen.
Vaak denkt men dat ionisch zilverwater de zelfde functie heeft als colloïdaal zilver omdat, in de maag het zilver (ionisch zilver of colloïdaal zilver) omgezet zal worden tot zilverchloride. Dit zilverchloride zou dan onder invloed van het aanwezige ammoniak is ons lichaam weer omgezet worden in ‘vrije’ zilver ionen.
De bovengenoemde zilverchloride stelling is feitelijk onjuist…
Zilverchloride is een stof die nagenoeg niet oplosbaar is en ons lichaam wil zilverchloride, zo snel mogelijk afvoeren omdat het toxisch is voor het lichaam. Als ionisch zilver in contact komt met ons maagzuur dan zal het ionisch zilver, direct en geheel worden omgezet in zilverchloride en niet meer kunnen worden omgezet tot ‘vrije’ zilver ionen omdat er in ons lichaam een grote hoeveelheid ZOUT, bevind. Het aanwezige zout in ons lichaam zorgt er dus voor dat het onmogelijk is om onder invloed van ammoniak, het zilverchloride weer om te zetten in zilver ionen!
In tegenstelling tot een ionisch zilverwater, is echt colloïdaal zilverwater bestand tegen maagzuur omdat echt colloïdaal zilver alleen maar zilver atomen bevat. Zilver atomen reageren NIET met maagzuur en blijven in originele vorm en zullen ons lichaam binnenkomen in originele atomische vorm en niet als het toxische zilverchloride.
Zitten er zilver atomen in het water
Dat de atomen de atomen blijven onder invloed van het maagzuur is gelukkig en heel simpel met het blote oog te verifiëren middels het Tyndall-effect. Het Tyndall-effect houdt in dat je door middel van een laserstraal de colloïdale deeltjes (atomen) kan zien in je zilverwater. We gebruiken het Tyndall-effect om aan te tonen dat er zilver atomen in het water zitten.
Omdat de colloïdale deeltjes licht weerkaatsen zal de laserstraal ook in het zilverwater zichtbaar zijn. Als je de laserstraal in gewoon water schijnt, dan zal je de laserstraal niet waarnemen omdat er geen colloïdale deeltjes (atomen) inzitten om het licht te weerkaatsen. Indien het Tyndall-effect niet meer waarneembaar is, dan zijn de zilver atomen gereduceerd tot zilver ionen.
Er is een proef gedaan waarin er kunstmatig maagzuur is gemaakt en vervolgens heeft men dat vermengd met puur colloïdaal zilver, om te zien of het Tyndall-effect nog waarneembaar is. Indien het Tyndall-effect nog duidelijk waarneembaar is na 40 minuten, dan blijkt er dus onomstotelijk bewezen dat ons maagzuur totaal geen invloed heeft op colloïdaal zilver en colloïdaal zilver volledig in originele vorm wordt opgenomen in het lichaam.
Uit deze proef is gebleken dat het Tyndall-effect nog in volle glorie aanwezig is, en blijft, terwijl het colloïdale zilverwater in contact is geweest met ons zeer sterke maagzuur. De licht weerkaatsing van de laserstraal door de colloïdale deeltjes, is nog net zo intens als bij het begin van de proef en dat betekent dat een puur colloïdaal product (in tegenstelling tot een ionisch product), niet word omgezet tot zilver ionen en/of zilverchloride in de maag.
Dat je voor atomisch colloïdaal zilver moet gaan, is inmiddels wel duidelijk.
Wanneer je erop wilt kunnen vertrouwen dat je inderdaad goede kwaliteit zilverwater in huis haalt, dan is deze Colloidaal-zilver een aanrader.
Het Tyndall-effect:
A: Colloïdaal zilver 15 ppm, in originele vorm.
B: Colloïdaal zilver 15 ppm, 30 ml, verdund in water.
C: Colloïdaal zilver 15 ppm, 30 ml, verdund in maagzuur.
Ondanks dat foto B, een sterk verdunde suspensie is, zien we nog duidelijk het Tyndall-effect.
Ondanks dat foto C, een sterk verdunde suspensie in maagzuur is ( de zuurgraad is minder dan pH 2), zien we na 40 minuten nog steeds het Tyndall-effect. De atomen blijven dus geheel in originele vorm.
Wil je meer weten over Colloïdaal zilver?
Neem dan contact op met Puurcolloidaal.nl onderdeel van Naturema Nederland
Tel : 06 39194256
E-mail: info@puurcolloidaal.nl
Waarvoor gebruik jij Colloidaal zilver?
Dit is een gesponsord artikel en exclusief geschreven voor Miss Natural
Ria
op 19 Oct 2017Avent
op 06 Jan 2018Wil
op 07 Jan 2018Wil
op 27 Jan 2018Marianne
op 16 Dec 2018Baske
op 15 Jan 2019