datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Holisme is Lief voor Jezelf zijn
02 januari 2022 
2 min. leestijd

Holisme is Lief voor Jezelf zijn

Holistisch kijken en leven is populairder dan ooit en duikt steeds vaker op. Maar wat houdt holisme in en wat kan je ermee? Vaak worden we bewuster na een ingrijpende levensgebeurtenis. Dit kan bijvoorbeeld een overlijden van een geliefde, een chronische ziekte, depressie of een burn-out zijn. Als je er mentaal of lichamelijke doorheen zit, word je teruggeworpen op jezelf. Als je hoofd en lichaam niet meer wil, dan kan je niet anders dan naar jezelf luisteren om jezelf te kunnen helen. 

Wat is holisme? 

Holisme bestaat uit vijf niveaus die nauw in contact staan met elkaar en in balans moeten zijn. Deze bestaan uit het fysieke, emotionele, mentale, energetische en spirituele niveau. Holisme komt van het woord holos, wat staat voor geheel. Ben je mentaal uit balans, dan gaan de andere niveaus daar in mee. Je hebt bijvoorbeeld hoofdpijn en je gaat maar door in plaats van je lichaam de rust geven die het nodig heeft. Hierop volgt dan, dat je energie steeds minder wordt, emotioneel word je prikkelbaar, fysiek krijg je last van je rug, mentaal heb je moeite met concentreren en spiritueel raak je van je pad. Dit is een vicieuze cirkel die je niet doorbreekt als je niet naar je klachten luistert. 

Luisteren naar je lichaam 

We zijn in onze huidige maatschappij volledig de connectie met ons lichaam kwijtgeraakt en luisteren er simpelweg niet meer naar. We zijn druk met van alles en nog wat en lopen liever weg van onze ongemakken, emoties en grenzen. Zodra je op een van de holistische niveaus uit balans bent, is het van belang om hier wel naar te luisteren en eventueel hulp te zoeken om deze klachten te vertalen, zodat jij jezelf kunt helen. Waar komen je klachten vandaan? Zit je teveel in je hoofd, maak je je ergens druk om, heb je genoeg slaap en zorg je goed voor jezelf?

 Hoe werkt het? 

We worden allemaal puur en verlicht geboren. Door bepaalde levensgebeurtenissen bouwen we schildjes. Als deze schildjes te dik of teveel worden, dan kan ons licht niet meer schijnen en gaan we klachten vertonen. Ik zie dit als een ui die we laag, voor laag weer mogen afpellen om bij onze verlichte kern te komen. Deze verlichte kern is nooit weggeweest en is altijd in ons aanwezig, maar we zijn de connectie hiermee kwijt geraakt. Evenals de kern, liggen de antwoorden ook allemaal in ons, maar we hebben hebben stilte, rust en ruimte nodig om deze te horen en te voelen. 

Stop met afleiding zoeken 

De afleidingen om maar niet te hoeven luisteren en voelen, zijn in deze tijd groot: mobiele telefoon, social media, streamingdiensten en allerlei andere verslavingen, zoals eten, shoppen, drank en drugs. We zijn gehecht geraakt aan onze schildjes, omdat ze veilig en vertrouwd aanvoelen. Dit komt omdat deze schildjes er vaak al vanaf onze kindertijd zitten en wij ons hiermee zijn gaan identificeren. We hebben ons leven erop gebouwd en het is ons fundament geworden. Als ook maar even iemand aan deze schildjes gaat zitten, dan voelen we ons getriggerd, reageren we fel en verschuilen we ons liever. Het pad van bewust worden is niet altijd even fijn, maar een bal kan je niet voor eeuwig onder water houden en komt uiteindelijk altijd met een nog grotere druk boven water. 

Lief voor Jezelf zijn 

Door Lief voor Jezelf te zijn en tijd, rust en ruimte voor jezelf te maken, vind je de weg terug naar jouw kern. Door je bewust te worden van je patronen, overtuigingen, gedrag en je verhalen, ga jij inzicht krijgen in wat jouw blokkades zijn en wat je los mag laten om de mooiste versie van jezelf te kunnen zijn. Leer jezelf weer stapje voor stapje kennen, grenzen stellen, emoties te uitten en te helen dat wat jouw in het verleden pijn heeft gedaan. Voor dit proces bestaat geen quick fix en is zeker niet voor watjes.  Durf jij Lief voor Jezelf te zijn het nieuwe jaar? 

Mocht je hulp nodig hebben of hier vragen over hebben, aarzel dan niet om contact te zoeken.

Ik wens je veel wijsheid, geluk, gezondheid, overvloed, vrijheid, liefde, heling en verbinding voor 2022! 

Liefs, Claudia

Over de schrijver
Claudia is holistisch therapeut en schoonheidsspecialiste die je weer in balans en in je kracht brengt door een liefdevolle verbinding te leggen tussen je innerlijke en uiterlijk. Zij doet dit door middel van energetische behandelingen, waarvoor zij verschillende methodieken gebruikt.
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading