datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Laat jij je misleiden door gezondheidslabels en marketingkreten op verpakkingen?
27 november 2015 
2 min. leestijd

Laat jij je misleiden door gezondheidslabels en marketingkreten op verpakkingen?

Om gezond te eten is het belangrijk zo puur mogelijk het voedsel te bereiden en te eten. In onze huidige maatschappij heeft iedereen het druk waardoor we onze boodschappen massaal bij de supermarkten halen. Vaak kopen we pakjes en zakjes en soms kant-en-klaar maaltijden. Zo krijgen we ongemerkt veel rotzooi binnen wat slecht voor ons is en wat kan lijden tot ziektes. Heel veel levensmiddelenproducenten claimen dat hun producten helemaal natuurlijk zijn en zelfs gezond voor je zijn, terwijl ze dit in feite juist niet zijn!

Nepperij

Wat me zorgen baart? de enorme hoeveelheid aan stofjes en nepperij die we binnenkrijgen zonder dat we het door hebben. We kunnen de voedselindustrie niet meer vertrouwen.  Om maar eens een paar voorbeelden te geven:

  • De vezels in de vezelrijke ontbijtreep van Peijnenburg zijn grotendeels nep. De reep bevat wel dertig procent suiker en er zitten verschillende E-nummers in, dat zijn chemische hulpstoffen. Bovendien wordt de reep bruiner van kleur gemaakt.
  • Het kinderdrankje Capri-Sun is uitgeroepen tot meest misleidende product van 2014. Voedselwaakhond Foodwatch noemt het drankje een ”mierzoete misleiding van Coca-Cola”. In een pakje Capri-Sun zit 19 gram suiker (5 suikerklontjes!). Er zit 12 procent geconcentreerd vruchtensap in en er zijn vitamines bij gestopt om het drankje zogenaamd een “gezond” imago te geven.

Lichamelijke klachten

In mijn praktijk (ik werk als gewichts- en voedingsconsulente) hoor ik veel mensen klagen over darmklachten, hoofdpijn of andere klachten en ze hebben meestal geen idee waar het vandaan komt. Vaak zijn deze klachten te verminderen of zelfs weg te nemen door het veranderen van het eetpatroon. Door het minderen van suikers, het verbannen van pakjes, zakjes en kant-en-klaar producten ben je al goed bezig.

Etiket lezen

Ingrediënten van een voedingsmiddel moeten verplicht op het etiket staan vermeld. Enkele tips voor het lezen van een etiket: Het ingrediënt dat het meest voorkomt in het product staat vooraan. Het ingrediënt dat als laatste wordt vermeld is dus het minst gebruikt.  Let vooral op de suikers. Suiker wordt ook wel de witte moordenaar genoemd. En het is bizar dat er echt in heel veel dingen suiker wordt gestopt. Zelfs als je denkt gezond te doen wordt je voor de gek gehouden. Zo is alles wat eindigt op –ose ook gewoon suiker!  Sommige producten hebben echt een ingrediëntenlijst van hier tot Tokyo. Staan er woorden bij waarvan je nog nooit hebt gehoord? Als jij ze zelf al niet kent, dan herkent jouw lichaam ze ook niet!

Terug naar Puur Gezond eten

Het is een tijd waarin mensen wakker geschud dienen te worden. Pas op met de voedselindustrie want je wordt er ziek van! De voedselindustrie is bewust de consument aan het beliegen, bedriegen en misleiden. Ik zeg: Terug naar Puur Gezond eten!

Laat jij je misleiden door gezondheidslabels en marketingkreten op verpakkingen?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Linda van der Sanden
Door

Linda van der Sanden

op 27 Nov 2015

Fijn artikel Harminke! Ik denk dat het goed is om na te denken over gezondheidslabels en marketingkreten op verpakkingen zodat we bewuster kunnen kiezen wat we eten en drinken.

Belinda
Door

Belinda

op 19 Mar 2016

Goed artikel en ook zeker waar! Je moet echt goed kijken wat er in producten zit die op het eerste gezicht gezond lijken of met marketing mooier worden gemaakt dan ze in werkelijkheid zijn. Er wordt een hoop gesjoemeld!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading