datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Moet de magnetron de deur uit?
04 januari 2013 
7 min. leestijd

Moet de magnetron de deur uit?

Zoveel mogelijk rauwe voeding is het beste om te eten, omdat je op die manier zeker weet dat alle gezonde voedingsstoffen in je voeding bewaard blijven. Maar enkel en alleen rauwe voeding eten is niet voor een ieder weggelegd en kan op den duur een beetje saai worden. Je wilt je eten dus verwarmen, bakken, stoven of koken.

Vroeger gebeurde dat meestal in een pannetje of in de oven, maar sinds de magnetron in de jaren zeventig haar intrede deed is dit tijdsbesparende ‘keukenwonder’ helaas niet meer weg te denken uit de meeste Nederlandse keukens. Veel mensen gebruiken de magnetron voor het opwarmen van kliekjes en het ontdooien van vlees, groenten of fruit. Maar ook om hun maaltijden te bereiden, puur uit gemak en uit tijdgebrek. Helaas heeft dit kookgemak grote nadelige effecten voor onze gezondheid!

Hoe werkt de magnetron?

Een magnetron verwarmt en kookt eten door de watermoleculen in de voeding op hele hoge snelheid te laten trillen, zodat ze uiteindelijk in stoom veranderen. De warmte die door de stoom wordt afgegeven verwarmt uiteindelijk het eten. Omdat bij veel soorten voeding de hoeveelheid watermoleculen niet evenredig over het product is verdeeld vindt verhitting in de magnetron ongelijkmatig plaats.

Bij traditionele manieren van verwarmen wordt eten van buitenaf verwarmt. Echter, bij bereiding in de magnetron wordt het eten van binnenuit verwarmt. Al moet daarbij opgemerkt worden dat als grotere hoeveelheden eten in de magnetron worden gekookt eerst de buitenste lagen van de voeding worden verhit, waarna vervolgens de binnenste delen van het eten via warmteoverdracht uit de buitenste lagen worden verwarmd.

De gevaren van magnetrongebruik

Voedsel uit de magnetron brengt de gezondheid ernstige schade toe. Dit is in 1989 vastgesteld door de Zwitserse voedingswetenschapper Hans Ulrich Hertel, die al meer dan tien jaar probeert om zijn ontdekking wereldkundig te maken, maar daarin wordt tegengewerkt door de Zwitserse autoriteiten.

Door magnetronverhitting worden de cellen in veel soorten voeding uit elkaar gereten en de celstructuur zwaar beschadigd. Behalve de zeer gewelddadige effecten van de wrijvingswarmte, ook wel de thermische effecten genoemd, vinden er tijdens magnetronverhitting ook athermische effecten plaats. Deze worden echter nog niet zo goed begrepen, omdat ze niet zo makkelijk kunnen worden gemeten. Men vermoedt dat deze athermische effecten verantwoordelijk zijn voor het merendeel van de vervorming en degradatie van cellen en moleculen. Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar dit aspect van magnetrongebruik, maar alle  uitgevoerde onderzoeken tot nu toe zijn het voor het grootste deel met elkaar eens dat door de magnetron de voedingswaarde ernstig wordt aangetast. Als je eten op welke manier dan ook verwarmt verliest het altijd wel wat van zijn voedingswaarde, maar als je een magnetron gebruikt blijft er bijna niets meer van over!

Onderzoeksresultaten

Alhoewel veel onderzoeken naar magnetrongebruik niet nieuw zijn laten ze toch allemaal zien dat het gebruik van de magnetron voor de bereiding van voeding de voedingswaarde niet ten goede komt. Sinds de introductie van de magnetron zijn er talloze onderzoeken uitgevoerd die wijzen op de vele gevaren die kleven aan het gebruik van de magnetron. Een  overzicht van een aantal onderzoeksresultaten:

  • Bij bereiding van voedsel in de magnetron bestaat het risico dat je brandwonden kan oplopen. Als je eten opwarmt of kookt in de magnetron zal het je vast weleens zijn opgevallen: eten wordt ongelijkmatig verwarmd. Door je eten af en toe te keren en/of te roeren kun je dit probleem deels oplossen, maar er zullen altijd zogenaamde ‘hot spots’ in het eten zitten die een stoomexplosie of brandwonden kunnen veroorzaken. Om die reden wordt het ouders ook sterk afgeraden om babymelk op te warmen in de magnetron, omdat er in het verleden veel baby’s brandwonden in de mond en slokdarm hebben opgelopen als gevolg van ongelijkmatige verhitting die niet tijdig was opgemerkt.
  • Plastic bakjes die gebruikt worden om eten op te warmen in de magnetron kunnen kankerverwekkende stoffen afgeven die vervolgens in je eten terecht komen. Het opwarmen van vetrijke voeding in plastic bakjes in de magnetron kan leiden tot het vrijkomen van giftige stoffen en dioxines, die bekend staan als kankerverwekkend. Een van de meest schadelijke stoffen die kan vrijkomen is BPA, ofwel Bisphenol-A, een oestrogeenachtige stof die veel wordt gebruikt in plastics, zoals plastic opbergbakjes en zelfs speciaal voor de magnetron bestemde bakjes en schalen.
  • De hoeveelheid straling die vrijkomt als de magnetron aan staat is vele malen hoger dan een gsm-mast die dicht in jouw buurt staat kan produceren. Men raadt dan ook aan om tijdens het gebruik van de magnetron niet bij het deurtje te blijven staan of door het raampje te kijken, omdat een te hoge blootstelling aan magnetrongolven kan leiden tot staar in de ogen. Nog gevaarlijker wordt het als het deurtje van de magnetron niet meer goed sluit, beschadigd of gedeukt is. In dat geval wordt aangeraden de magnetron niet meer te gebruiken, want als je lichaam direct wordt blootgesteld aan magnetronstralen kunnen je weefsels ernstige beschadigingen oplopen en verhoog je het risico op de ‘magnetronziekte’.
  • In Rusland heeft onderzoek aangetoond dat er gedurende verhitting in de magnetron in bijna alle soorten voeding die werden getest kankerverwekkende stoffen werden gevormd. Zo werden bij het verhitten van melk en granen bepaalde aminozuren omgevormd in kankerverwekkende stoffen, werd in vlees een kankerverwekkende stof  gevonden genaamd d-Nitrosodienthanolamines en werden bij het ontdooien van bevroren fruit in de magnetron delen van de glucosides en galactosides omgevormd tot kankerverwekkende stoffen.
  • Een recent onderzoek aan de Amerikaanse Trent University heeft aangetoond dat magnetrongebruik ook invloed heeft op je hart. Bij een onderzoek naar de effecten van 2.4 GHz straling werd onomstotelijk vastgesteld dat magnetronstraling effect heeft op het hart.  Er bestaat ook bewijs dat bij bepaalde mensen  dezelfde stralingsfrequentie ervoor kan zorgen dat de bloedsuikerspiegel sterk stijgt en zelfs de oorzaak kan zijn voor een bepaalde vorm van diabetes.
  • Ook de effectiviteit van vitaminen wordt minder. Een Scandinavisch onderzoek uit 1999 toonde aan dat indien asperges in de magnetron werden gekookt er een sterke reductie van het vitamine C gehalte was waar te nemen. Bij een onderzoek naar knoflook was 60 seconde in de magnetron voldoende om ervoor te zorgen dat de stof allinase, het meest actieve kankerremmende ingrediënt van knoflook, werd uitgeschakeld. Een Japans onderzoek naar verwarming van melk in de magnetron toonde aan dat na 6 minuten verhitting zo’n 30-40 procent van de B12 in de melk inactief en dus niet meer werkzaam was.
  • In november 2003 werd er een onderzoek in The Journal of the Science of Food and Agriculture gepubliceerd, waarin men ontdekte dat broccoli dat in een klein laagje water in de magnetron werd verwarmd ongeveer 97 procent van alle zo belangrijke en gezonde antioxidanten verloor. Ter vergelijking, als je broccoli stoomt in een pannetje verliest het slechts 11 procent van alle antioxidanten.
  • Een recent onderzoek uit Australië liet zien dat bij verhitting van borstmelk in de magnetron essentiële ziekteremmende eigenschappen van borstvoeding die bescherming bieden aan de baby worden vernietigd. In 1992 werd reeds ontdekt dat bij opwarming van borstmelk in de magnetron de lysozyme-activiteit werd verlaagd en antilichamen verloren gingen, en dat de groei van meer potentieel pathogene bacteriën hiermee werd bevorderd. In een ander onderzoek met betrekking tot verhitting van babyvoeding in de magnetron ontdekte men dat het vitaminegehalte in borstvoeding en babymelk uitgeput raakt en dat bepaalde aminozuren worden omgezet in andere stoffen die biologisch inactief zijn. Sommige van deze gewijzigde aminozuren zijn bovendien schadelijk voor het zenuwstelsel en de nieren.
  • De lange-termijn effecten van blootstelling aan magnetronstralen zijn nog steeds niet duidelijk. Dr. Hans Hertel was de eerste wetenschapper die de effecten van magnetronvoeding op het bloed en de fysiologie van het menselijk lichaam bestudeerde. Hertel concludeerde dat magnetrongebruik de voedingswaarde van eten verandert, en dat er daardoor veranderingen in het bloed kunnen plaatsvinden die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Magnetrongebruik kan volgens Hertel daardoor leiden tot een verhoogd cholesterol, een vermindering van het aantal leukocyten (witte bloedcellen) welke wijzen op een vergiftiging, vermindering van de rode bloedcellen. Ondanks dat de onderzoeksmethode van Hertel kritisch werd beoordeeld is men zich toch ernstige zorgen gaan maken over wat deze vorm van straling doet met je eten. Intussen krijgt het onderzoek van dr. Hertel meer gewicht, aangezien recente studies eveneens aantonen dat het gebruik van een magnetron schadelijk is voor de gezondheid. En zelfs kan leiden tot de ontwikkeling van kanker.
  • Een uitbarsting van salmonella in 1992 bleek te zijn veroorzaakt, doordat bezoekers van een picknick overgebleven vlees mee naar huis hadden genomen. Van de in totaal dertig mensen hadden er tien het vlees in de magnetron opgewarmd. Allen liepen zij een Salmonella-infectie op, terwijl geen van de andere mensen, die het varkensvlees in een elektrische of gasoven hadden gedaan of een koekenpan hadden gebruikt, ziek werd.

Hoe kom je van die magnetron af?

Een aantal tips om je magnetron vanaf nu zo min mogelijk te gaan gebruiken:

  • Denk en plan zoveel mogelijk vooruit. Je kunt je ingevroren vlees de avond of ochtend van tevoren uit de vriezer halen en het in de koelkast leggen om te ontdooien.
  • Verdeel de levensmiddelen die je wilt invriezen in porties, zodat je alleen de hoeveelheid hoeft de ontdooien die je voor een maaltijd nodig hebt. Soepen en stoofgerechten kun je invriezen in diepvrieszakjes. Zodra je ’s avonds thuis komt doe je deze met zak en al in een pan met heet water en laat het een uurtje ontdooien totdat de buitenkant zacht genoeg is. Daarna haal je het uit het zakje en warm je het op in een pan.
  • Restjes zijn heel makkelijk op te warmen in een oven of heteluchtoven. Zet de oven op een lage temperatuur (100-125 C) en warm de restjes 20-30 minuten op.
  • Kook altijd wat extra porties om in te vriezen, zodat je die kan opwarmen op de dagen dat je het te druk hebt om uitgebreid te koken.
  • Probeer meer rauwe (biologische) voeding te eten. Hiermee bereik je de meeste gezondheidsvoordelen op de lange termijn omdat in rauwe voeding alle gezonde voedingsstoffen het beste bewaard blijven.

De boodschap

Een heldere boodschap dus: verwarm geen voedsel in een magnetron! En laat je niet misleiden voor kant-en-klare maaltijden, de zogenaamde snelle oplossing voor wie geen zin of geen tijd heeft om te koken. Een snelle salade is ook in een handomdraai klaar. Denk eraan dat voor een  optimaal functioneren van je lichaam je volwaardig voedsel nodig. Voedsel met een zo hoog mogelijke voedingswaarde!

Heb jij een magnetron in huis? Waar gebruik je ‘m voor?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Irene
Door

Irene

op 04 Jan 2013

Wat grappig om dit nu te lezen. Ik heb eigenlijk nooit van mijn leven een magnetron gebruikt. Momenteel staat er bij ons in het chalet een magnetron en daar warm ik regelmatig wat in op (omdat ik eerst kook voor onze gasten en we daarna zelf gaan eten). Steeds denk ik, dat moet ik niet doen, want het is zo slecht voor je. Nu ik dit lees, ga ik voortaan mijn eten weer opwarmen in de oven. Net zo makkelijk en een stuk gezonder!

Chan
Door

Chan

op 04 Jan 2013

Wauw, dat er zoveel nadelen aan zitten! Ik wist wel dat het niet gezond was, maar dat het zo erg was... Ik gebruik zelf al jaren geen magnetron meer. Het is inderdaad een kwestie van plannen. 's ochtends voedsel ontdooien, en veel vers voedsel eten. Groenten uit de diepvries kun je trouwens zo bevroren in de pan gooien, hoeft niet eerst ontdooit te worden!

Karin van Holland
Door

Karin van Holland

op 04 Jan 2013

Schokkend om te lezen, maar de beschreven nadelen klinken wel aannemelijk. En bij opwarmen is het lastig een gerecht gelijkmatig en door en door te verhitten, vandaar die salmonella-vergiftiging..In de kraamzorg ontraden we ook opwarmen van gekolfde moedermelk in de magnetron omdat de straling de waardevolle antistoffen uit die melk schijnt te vernietigen. Ik gebruik de (combi)magnetron ook wel om iets op te warmen en voor havermoutpap (in een pannetje koekt dat zo aan). Maar ga hem nog meer alleen als over gebruiken.

Nicoline Hooijmans
Door

Nicoline Hooijmans

op 08 Jan 2013

Dag Karin, Prima idee om die magnetron niet meer te gebruiken. Voor het koken van havermoutpap zou ik de Hooimadam gebruiken; even opkoken, in de Hooimadam zetten en na een minuut of twintig is de pap klaar. Niks aanbranden, niks overkoken. De Hooimadam is natuurlijk ook voor andere gerechten te gebruiken. Eigenlijk voor al het eten dat lang moet garen. Bekijk de site eens.

Ot
Door

Ot

op 16 Feb 2015

De beste remedie is eigenlijk, je magnetron de deur uit doen! Wat je niet hebt, mis je niet. Pap maken voor de kinderen is sneller gedaan in een pannetje dan in de magnetron (mijn gevoel) en vele malen veiliger en gezonder.

marja
Door

marja

op 04 Jan 2013

gelukkig heb ik mijn magnetron alleen gebruikt om af en toe eens een left-over op te warmen en nooit gebruikt om eten in te koken. maar nu weet ik het zeker...de magnetron gaat de deur uit! bedankt voor je heldere verhaal!

Anneke Sellis
Door

Anneke Sellis

op 04 Jan 2013

Hallo, dank voor je artikel. Ik gebruik vaak een stoompan om restjes weer op te warmen, lekker snel en de smaak blijft ook behouden.

Jouke
Door

Jouke

op 04 Jan 2013

Wat een goed artikel! Schrik er ook een beetje van, wist idd ook dat het ongezond was, maar zo ongezond had ik geen idee van. Dus bedankt voor je informatie, ben heel blij dit nu te weten (ook al gebruik ik zelden de magnetron gelukkig)

Astrid
Door

Astrid

op 08 Jan 2013

Magnetron heb ik niet, nooit gehad en zal er nooit inkomen ook, iets heet maken doe ik in een pan of oven. Als je logisch nadenkt hoelang aardappelen bijv normaal moeten koken kan het toch ook nooit gezond zijn als iets binnen een minuut heet is in een magnetron?

Karin van Holland
Door

Karin van Holland

op 08 Jan 2013

Nicole, bedankt voor je tip en je achternaam past wel geweldig bij het promoten van de hooimadam! Nadeel is wel dat ik (helaas)niet op gas kook waardoor havermout toch (te) snel aankoekt..Hoe is dit toch te voorkomen??

HansIii
Door

HansIii

op 04 Feb 2015

Ongefundeerde en onbewezen beweringen. Waarom zijn er mensen dit artikel geloven?

Myrthe
Door

Myrthe

op 04 May 2013

Wat een goed en verhelderend artikel. Een magnetron is tegenwoordig haast niet meer weg te denken uit de keuken. Ik gebruik de magnetron voor het opwarmen van het eten van de kleine meid, voor het opwarmen van kliekjes en voorverwarmen van het water voor de fles, maar als ik het zo lees kan ik dat beter vermijden. Wat ik me nu wel afvraag is of je dan niet beter een fles kan maken van warm wat er uit de kraan. Ik heb namelijk begrepen dat warm water uit de kraan ook schadelijk is..

Tine
Door

Tine

op 15 Oct 2013

Ik gebruik altijd water uit de Brita-kan, gefilterd dus en dan koken in de waterkoker. Veel beter dan magnetron. Ik gebruik de magnetron alleen nog maar om af en toe de (lege)borden op te warmen. Opwarmen in de pan gaat ook snel!

Geesje
Door

Geesje

op 15 Jul 2013

Een aantal maanden geleden kwam ik er achter hoe slecht het gebruik van de magnetron is voor je gezondheid. Ik blijf nu rondlopen met de vraag: Inductie koken, hoe zit dat dan? Gas is beter dat weet ik. Maar bij ons ligt geen aardgas ; na jaren electrische koken kookik nu op inductie? Wie kan mij daar meer over vertellen? Bij inductie koken zit het eten in een pan? Blijft de voedingswaarde dan wel in ht eten? Ik heb tot nu toe nog geen informatie over inductie en nadelige gevolgen voor je gezondheid op internet kunnen vinden. Wie weet hier meer van?

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 17 Jul 2013

Deze vraag had ik ook Geesje en de docent tijdens mijn opleiding orthomoleculaire geneeskunde geeft ook de voorkeur aan koken op gas. Mijn gevoel zegt dat magnetron erger is aangezien de straling rondom is en bij inductie alleen van onder. Probeer af te wisselen, met bereidingswijze in de oven bijvoorbeeld.

Ilona
Door

Ilona

op 21 Sep 2013

Bij de één lees je dit, bij de ander weer dat. Erg vermoeiend om steeds weer dit soort blogartikelen tegen te komen die iedere keer weer pretenderen 'de waarheid' te vertellen. De ene keer is de magnetron de boosdoener, de andere keer wordt er wel iets anders gevonden om op af te geven. Deze paniekzaaierige internetwereld brengt de mensen alleen maar verder van de wijs. Want wat je ook doet, het is nooit goed genoeg.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 23 Sep 2013

Ha Ilona, ik begrijp dat je soms in de war kunt raken van alle informatie die je tegenkomt. Je kunt ook niet alles aanpassen in je leven, dat is bijna onmogelijk. Kies wat bij jou past en voel je daar goed bij :)

Kim
Door

Kim

op 04 Nov 2013

Lees dit artikel nu pas. En ik vraag me het volgende af. Als je een combi magnetron hebt en je gebruikt de oven functie, gebruik je dan ook deze schadelijke stralen, of is het proces dan anders? Ik hoor t graag!

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 05 Nov 2013

Dan is het proces gewoon die van de oven, geen zorgen maken dus!

Kim
Door

Kim

op 05 Nov 2013

Phewwww, thanks!!! Blij dit te horen! Want bak veel (gezonds), en zou toch jammer zijn als veel voedingsstoffen gewoonweg verloren zouden zijn.

Wouter
Door

Wouter

op 08 Feb 2014

In het artikel worden dezelfde onwetenschappelijke mythes gebruikt die al jaren lange circuleren. De zwiterse autoriteiten die de 'waarheid' van dr. Hertel tegenwerkt, dergenlijke complot theorieën zijn erg populair op het internet rondom werkelijk alles. Magnetron en stoom is niet correct, het zijn de trillingen die moleculaire deeltjes doen bewegen, en de daardoor onstane wrijving verzaakt hitte. Niet van binnen uit, dat kun je makkelijk testen. Wel ongelijkmatig, vandaar een draaiplateau, en de noodzaak bv. soep halverwege even te roeren. De 'straling' van een magnetron is gelijk aan die van een mobieltje (niet een GSM mast!). De verandering betr.vitamines etc. is er natuurlijk, maar volgens geleerden minder dan bij andere manieren van verhitten. Herler's onderzoeken en geclaimde resultaten zijn nooit herhaald, de test is onwetenschappelijk (en 20 jaar oud), en de resultaten niet gedocumenteerd. De link naar kanker is een boude bewering, en riekt sterk naar bangmakerij.

saskia
Door

saskia

op 19 Feb 2014

eng heh, nieuwigheid

Christèl
Door

Christèl

op 02 May 2014

Toen mijn man en ik ons eerste huis kochten hebben we bewust geen magnetron in onze keuken geplaatst. Niet alleen vanwege bovenstaande artikel, maar ook omdat we dan nooit in de verleiding zouden komen om in alle haast maar een magnetronmaaltijd klaar te maken. We zien dat dit erg goed werkt voor ons. We denken vooruit en vriezen maaltijden in voor als we wel snel moeten. Er is altijd wel een andere oplossing dan de magnetron. Ik mis deze dan ook totaal niet.

Erik
Door

Erik

op 06 May 2014

Wat een onzin-artikel. Zoek en lees even verder op internet, bijvoorbeeld naar info over die "Dr. Hans Hertel".

Het M-woord | gezondergenieten
Door

Het M-woord | gezondergenieten

op 03 Oct 2014

[…] zonder goede bronvermelding of zelfs compleet zonder bronvermelding. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit artikel (met akelige dt-fouten)? Jesse van der Velde dacht: ‘wat handig, dat artikel kan ik in eigen […]

ingrid beerta
Waarom voedingssupplementen - Vitaminbottle
Door

Waarom voedingssupplementen - Vitaminbottle

op 07 Jan 2015

[…] De bereiding van ons voedsel Moderne methoden van voedselbereiding, zoals verhitten in de magnetron, op hoge temperatuur bakken en frituren verminderen de voedingswaarde nog meer. Ook lang koken, […]

marion van bree
Door

marion van bree

op 04 Feb 2015

MAGNETRON WORDT OOK WEL HET RECEPT VOOR KANKER GENOEMD

Charles
Door

Charles

op 10 Apr 2016

Wat een totale onzin dit artikel. De magnetron is 100% veilig, is zo vaak aangetoond. Is door de kortere kooktijd juist beter en doordat je minder water hoeft te gebruiken. Tenslotte ook nog energiezuinig! Maar ja, veel mensen vallen voor ongefundeerde consipracy verhalen en andere onzin. Net als het ook zogenaamd cool en hip om tegen vaccinaties te zijn. Absurd.

Ilse
Door

Ilse

op 12 Jun 2015

INteressant om te lezen. Ik ben echter wel benieuwd naar de wetenschappelijke onderbouwing van hetgeen in dit (en ook de andere artikelen op uw website) beweerd wordt. Ik weet uit ervaring dat niet elk (wetenschappelijk) onderzoek van goede kwaliteit is. Omdat u geen info geeft over de wetenschappelijke onderzoeken die u gebruikt, kan ik dus niet achterhalen wat de kwaliteit van de adviezen/beweringen zijn. En u beweert nogal wat. Ik zeg niet dat het niet waar is, ik wil graag zélf begrijpen hoe/waarom 't zo is. Ook weet ik dat één onderzoek met een bepaald resultaat niet meteen wil zeggen dat de resultaten uit dat onderzoek gelijk toepasbaar zijn. Daarvoor is nodig dat méérdere onderzoeken (goed uitgevoerde) vergelijkbare resultaten opleveren. Wetenschappelijke consensus noemt men dat.

Wel of geen betrouwbare site? Check het! - Gezondergenieten.nl
Door

Wel of geen betrouwbare site? Check het! - Gezondergenieten.nl

op 22 Oct 2015

[…] missnatural.nl – schreef onder meer onzin over de magnetron. […]

jack frusch
Door

jack frusch

op 01 Feb 2019

indien je de wetenschappers en de mening van de bevolking bij elkaar op een hoop gooit en dit door tweeen deelt denk ik dat je nog het meest veilig door het leven kunt gaan wat niet uitsluit dat je toch enig gevaar zult oplopen echter je hele leven stressen wat wel en niet goed is bij het gebruik van nieuwe uitvindingen veroorzaakt de meeste kankers denk een ontspannen leven is de beste voeding

Albert
Door

Albert

op 23 May 2020

Ik vind het diep triest dat je dit eenzijdige verhaal durft te publiceren met verwijzingen naar schimmige wetenschap. Hier een 100 keer beter verhaal dat vrijwel alle onzin debunked wat er in dit artikel staat maar wel duidelijk maakt wat de pro's en con's zijn van een Magnetron: https://yourmedicalsource.com/content/microwaved-food-dangerous-myths-and-facts

Rob
Door

Rob

op 03 Mar 2024

Zou je de bronnen van de onderzoeken erbij willen vermelden? Zonder bronnen zijn dit soort claims niet echt geloofwaardig

Roel van der Pol
Door

Roel van der Pol

op 25 Aug 2024

Goed artikel. Mijn vader, een voedingsonderzoeker, was destijds al super negatief over de magnetron. Wij hadden dus ook geen magnetron. Dat was een beetje weggezakt en mijn partner gebruikt nu wel een magnetron. Tijd om mee te stoppen dus.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek 'Dansen tussen Vuur & Water' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.
Boek Eva van Zeeland

reading