datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Neonicotinoïden: pas op voor dit nieuwe bestrijdingsmiddel
11 april 2013 
1 min. leestijd

Neonicotinoïden: pas op voor dit nieuwe bestrijdingsmiddel

Dat bestrijdingsmiddelen allerlei klachten kunnen geven op de lange termijn, wisten we al. Sinds kort kennen we een nieuw bestrijdingsmiddel: Neonicotinoïden. Op de lange termijn kan dit bestrijdingsmiddel schadelijke gevolgen hebben op onder andere de hersenontwikkeling van een baby en voor de intelligentie van je kind.

Half januari 2013 werden champignons massaal uit de rekken gehaald naar aanleiding van een te hoog gehalte aan nicotine. Over de oorzaak wordt niet veel prijs gegeven, maar één bron leidde naar het mogelijk gebruik van neonicotinoïden bij een naburig kippenbedrijf.

Gebruik van neonicotinoïden

Neonicotinoïden zijn het meest gebruikte bestrijdingsmiddel tegen onder meer bladluizen en worden voornamelijk gebruikt bij de teelt van suikerbieten, maïs en gewassen als wintertarwe en –gerst, spelt, kool –en vlaszaad. Natuurpunt en verschillende andere natuurorganisaties pleiten voor een verbod voor deze insecticiden, omdat het aan de basis ligt van een enorme bijensterfte!

Meer dan in één sigaret

Volgens toxicoloog Henk Tennekes krijgen we van dit insectengif, dat erg lijkt op nicotine, dagelijks meer dan 1,5 mg binnen, terwijl er in een sigaret ongeveer 1 mg nicotine zit. Via verschillende rapporten (2010 – 2012) toont hij aan dat deze veelgebruikte insecticide een binding aangaat met de acetylcholinereceptoren. Dit zijn receptoren die voorkomen in onze hersenen. Helaas kunnen de enzymen (acetylcholinesterases) dit niet afbreken, waardoor schadelijke gevolgen kunnen ontstaan voor onder meer de hersenontwikkeling van een baby tijdens de zwangerschap. Ook ADHD, autisme, en minder intellectuele intelligentie op latere leeftijd kan het gevolg zijn van dit toxische landbouwgif.

In februari 2013 is er een veterinair departement in India, die een publicatie uitbracht waarin het effect van vitamine C tegen de oxidatieve stress, veroorzaakt door de neonicotinoïde Imidacloprid, beschreven staat.

Advies

Kies zo veel mogelijk voor biologisch, organisch geteelde gewassen, vrij van insecticiden. Ondersteun je ontgiftingsproces fase I en II van de lever door voldoende inname van carotenoïden (wortel), vitamines E & C (10 mg vit C per kilo gewicht), foliumzuur (Vit B9), glutathion, mineralen zoals selenium en zink, coënzym Q10, aminozuren zoals taurine, glycine, cysteïne en glutamine.

Was jij al bekend met neonicotinoïden?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine