arrow_drop_up arrow_drop_down
31 augustus 2015 

Recept: Pompoensoep met Spaghetti-Pompoen

Nu de herfst weer zijn intrede doet is het weer tijd voor pompoen! Met pompoen kun je ontzettend goed variëren, je kunt er zowel zoete als hartige gerechten mee maken. Een old time favorite bij velen is waarschijnlijk pompoensoep, waar ik zelf ook een enorme fan van ben.

Maar wat als je pompoensoep kunt maken met net een beetje extra? Dat beetje extra geef ik je in de vorm van de spaghetti pompoen. Een spaghetti pompoen is een bijzondere pompoen. Je kookt deze namelijk in z’n geheel en snijdt deze daarna door. Wat je dan krijgt is een pompoen die je kunt leeg schrapen, en wat er uit komt? Juist: slierten spaghetti, maar dan zonder koolhydraten en puur natuur. Ik hoop dat je deze ergens kunt vinden en er mee gaat experimenteren. Deze soep is een voorbeeld van een recept met spaghetti pompoen, maar je kunt er natuurlijk ook echte spaghetti van maken met een lekkere rode saus.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 oranje pompoen
  • 1 spaghetti pompoen
  • olijfolie
  • 5 tenen knoflook
  • zout en peper uit de molen
  • kurkuma, gemalen koriander

Zo maak je de pompoensoep klaar:

  1. Verwarm de oven/grill voor op 200 graden.
  2. Hak de ‘gewone’ pompoen (met schil) in kleine stukjes. Dit is nogal zwaar werk, een goed mes en stevige snijplank zijn onontbeerlijk.
  3. Meng de pompoenstukjes vervolgens met olijfolie, knoflook, zout en peper en zet het in de oven onder de grill. Laat minimaal een uur staan, totdat de pompoen zwarte puntjes krijgt.
  4. Voor de spaghetti pompoen heb je een hele grote pan nodig, omdat je de pompoen in zijn geheel in de pan stopt. Kook de spaghetti-pompoen ongeveer een half uur (prik in de zijkant om te voelen of deze gaar is).
  5. Zet vervolgens een pan klaar met (verse) groentebouillon en voeg de gegrilde pompoenstukjes toe (laat goed uitlekken, de olijfoliemix bewaar je voor later).
  6. Breng dit aan de kook en laat dan nog ongeveer 5 minuten koken.
  7. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot je een mooie gladde soep krijgt. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel andere kruiden toe naar smaak (bijvoorbeeld koriander of kurkuma).
  8. Als de spaghetti pompoen gaar is, snijd je deze in tweeën en schraap je de spaghetti eruit met een lepel.
  9. Vul de soepkommen met een beetje spaghetti-pompoen en giet daar de soep over.
  10. Meng de overige ‘spaghetti’ met de olijfoliedressing en leg een toefje hiervan op elk kopje.

Wat is jouw favoriete recept met pompoen?

Download GRATIS het e-book ‘Ultiem Pompoen’. In dit receptenboek vind je 20 smakelijke pompoenrecepten, alles over de verschillende soorten pompoenen, bereidingswijze en hoe je zelf pompoen kunt kweken.

Reactie plaatsen