datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Stem op Evelien Bernabela voor de Miss Natural cover!
05 mei 2017 
3 min. leestijd

Stem op Evelien Bernabela voor de Miss Natural cover!

Evelien Bernabela komt uit haar comfortzone en deelt haar inspirerende verhaal als Miss Natural! Zo motiveert zij jou met haar natuurlijke levensstijl en maakt zij bovendien kans om op de 15e cover van Miss Natural magazine te staan. Voor Evelien én voor alle stemmers zijn er een aantal hele mooie prijzen te winnen.

Evelien Bernabela (38) Door mijn natuurlijke leefstijl word ik vaak jonger geschat dan ik ben

Al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het milieu en mijn interesse daarin is de afgelopen vijftien jaar alleen maar groter geworden. Sinds een jaar of tien gebruik ik vrijwel alleen biologische en lokale producten. In mijn huishouden gebruik ik biologische schoonmaakmiddelen, de verwarming staat laag en boodschappen doe ik met de fiets of lopend. Ik reis graag met de trein en het openbaar vervoer en op vakantie wandel en fiets ik veel. Mijn kleding is ook duurzaam of tweedehands.

Schoonheid komt van binnenuit, daarom eet ik zo puur mogelijk. Ik bereid mijn eten vers en eet veel groente en fruit. Ik eet geen dierlijke producten en bijna nooit geraffineerde suiker. Ik gebruik niet veel make-up maar wat ik gebruik is biologisch en natuurlijk. Mijn haren was ik met een mengsel van half appelazijn en water, en ik smeer het in met olijfolie. Sinds ik dit goedje gebruik voor mijn haren, krijg ik veel complimenten en ik raad dan mensen aan om uit te proberen wat voor hen het beste werkt. Het haar minder vaak wassen en een natuurlijke shampoo werkt vaak om het weer vitaal te krijgen. En als kers op de taart word ik vaak jonger geschat dan ik ben. Dit komt vast en zeker door mijn natuurlijke leefstijl. Ik vertel dan hoe ik leef en wat ik eet.

evelien-bernabela

Mensen in mijn omgeving eten nu ook gezonder en bewegen meer. Zo ook mijn moeder. Vijftien jaar geleden had ik een proefabonnement van veertien dagen op een fitnessschool waarbij ik gasten mocht meenemen. Mijn moeder, die toen 57 jaar was, ging voor de lol ook met mij mee. Ze zei nog: “Ik ga niet sporten hoor!”. Maar toen ze er eenmaal was en zag dat er ook andere 50-plussers waren, ging ze toch sporten en ze werd daarna direct lid. Hierdoor werd zij nog fanatieker dan ik en zelfs toen ik stopte, bleef zij lid. Daarnaast is ze ook gezonder gaan eten en ze gebruikt nu net als ik geen dierlijke producten meer en ze eet bijna geen geraffineerde suikers. Ook zij wordt vaak jonger geschat dan ze is.evelien-bernabela

Zo’n elf jaar geleden leerde ik mijn partner kennen en hij leefde als een echte vrijgezel, inclusief slechte leefstijl: vette gefrituurde snacks op het werk, weinig verse groente, één keer in de week tennissen, boodschappen doen met de auto, veel vlees eten en eens per week schoof hij aan bij zijn ouders aan tafel waar wel groenten geserveerd werden. Door mij is hij vers en gezond gaan eten. Sinds een jaar of zeven is hij vegetariër en de laatste jaren eet hij ook bijna geen zuivel of eieren meer. Sporten doet hij ook veel vaker. Hij houdt van hardlopen, doet mee aan verschillende wedstrijden en hij doet zelfs dit jaar mee met de marathon in Amsterdam.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de goede invloed die ik op mijn omgeving heb. Ik ben daarnaast actief bij Partij voor de Dieren, ik heb biologische markten georganiseerd, ik organiseer plantaardige potlucks en ieder jaar een grote plantaardige biologisch picknick op de Grote Markt in Groningen. Deze evenementen inspireren velen tot het gezonder leven en eten. Kortom ik ben een echte Miss Natural, die natuurlijk leeft, eet en anderen hiermee inspireert.

Evelien Bernabela, 38 jaar uit Groningen

evelien-bernabela

Stem op Evelien Bernabela en win prijzen >>

Herken jij je in het verhaal van Evelien of inspireert het jou om ook een levensstijlverandering te maken? Laat dit haar dan weten in een reactie en stem op jouw favoriet. Zo maak je kans op een van de vele mooie prijzen!

Bewaren

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine