datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Week van de Vruchtbaarheid 6 t/m 12 november 2017
06 november 2017 
6 min. leestijd

Week van de Vruchtbaarheid 6 t/m 12 november 2017

Deze week is het de Europese Week van de Vruchtbaarheid. Dit jaar is het thema ‘De impact van vruchtbaarheidsproblemen’. Ook ik hoorde bij 1 van de 6 stellen die vruchtbaarheidsproblemen had. Mijn onvervulde kinderwens heeft tot grote frustratie geleid. In de periode dat ik niet zwanger werd had ik heel veel vragen. Want waarom lukte het niet om natuurlijk zwanger te worden?

week-van-de-vruchtbaarheid

En waarom verlegde ik steeds mijn grenzen en ben ik uiteindelijk in het medische circuit beland? En waarom lukt het mij 5 jaar later wel om natuurlijk zwanger te worden? Als zwanger worden niet lukt zit je met veel vragen. Je gaat twijfelen aan jezelf, je lichaam en de toekomst. Ik heb dit zelf meegemaakt en weet hoe moeilijk dit kan zijn.

Kiezen voor het medische traject

De eerste professional die je spreekt als zwanger worden niet vanzelf lijkt te gaan is vaak de huisarts. Dit is meestal na de periode van een jaar. Dat je voor zwanger worden minimaal 1 jaar moet uittrekken is voor de meeste mensen wel bekend. De kans op een zwangerschap is per cyclus slechts 15 – 20% en dit is bij een gezond stel. Dat is voor 1 op de 10 stellen dan geen zwangerschap binnen een jaar. Er hoeft dan niets aan de hand te zijn, maar je kunt dan al wel terecht bij de huisarts voor vragen en eventueel onderzoek. Indien leeftijd een rol speelt of er andere problemen zijn zal verwijzing plaatsvinden naar een specialist, de gynaecoloog in het ziekenhuis.

Maar wacht! Ga nu niet te snel naar de gynaecoloog. Er is namelijk veel meer dat je zelf kunt doen om jullie kans op een natuurlijke zwangerschap te vergroten.

Zelf je vruchtbaarheid vergroten

Mijn partner en ik zijn uiteindelijk doorverwezen naar de gynaecoloog in het ziekenhuis en na enkele onderzoeken kregen wij daar direct voorlichting over IUI, IVF en ICSI behandelingen. Behandelingen die ik mijzelf in eerste instantie niet zag ondergaan, maar waarvoor ik gedurende het traject wel voor ben gegaan. En dit terwijl er géén aanwijsbare oorzaak bij ons is gevonden waarom een zwangerschap uitbleef.

Waarom heb ik dan toch mijn grenzen zo verlegd?

Wat hadden wij zelf nog kunnen doen om de vruchtbaarheid te vergroten of zelfs te herstellen?

IUI, IVF en ICSI niet als eerste hulpmiddel!

Geweldig dat het medische traject bestaat, maar niet als eerste hulpmiddel en niet als enige hulpmiddel! Als een zwangerschap uitblijft heeft dit een reden en dan is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te verhelpen in plaats van stappen in het proces over te gaan slaan zoals met IUI, IVF en ICSI gedaan wordt.

Deze behandelingen heb ik uiteindelijk zelf ondergaan:

  • 96 x hormoonspuiten in mijn buik zetten
  • 6 x mislukte IUI (Intrauterine insemination)
  • 3 x zeer pijnlijke puncties
  • 2 x mislukte terugplaatsingen
  • 1 x zeer pijnlijke kijkoperatie (doorgang eileiders)
  • 1 x mislukte IVF (In-vitrofertilisatie)
  • 1 x mislukte ICSI (Intracytoplasmatische sperma-injectie)

Het belang van levensstijl

Wat mij opviel was dat er in het ziekenhuis niet naar mijn levensstijl werd gevraagd. Ja, ze vragen of je rookt, drinkt of drugs gebruikt en als je veel overgewicht hebt dan krijg je het advies om af te vallen. Meer niet! Ik weet nu dat veel meer levensstijlfactoren een rol spelen bij gezond natuurlijk zwanger worden.

Wat je niet wist over het gebruik van de anticonceptiepil!

Ik heb tien jaar lang de anticonceptiepil geslikt. Toen ik na een half jaar proberen nog steeds elke maand ongesteld werd, dacht ik; “Dat moet eerst uit mijn systeem!” Het klopt inderdaad dat het maanden kan duren voordat je menstruatie weer op gang komt na pilgebruik. Maar wat ik niet wist is dat het gebruik van de anticonceptiepil ook zorgt voor depletie (onttrekking) van voedingsstoffen in je lichaam! Vrouwen die de pil gebruiken of hebben gebruikt krijgen veelal te korten aan; Foliumzuur, Magnesium, Tyrosine, Vitamine B2, Vitamine B3, Vitamine B6, Vitamine B12, Vitamine C en Zink.

Ongewenst kinderloos

Dat is nogal wat! Er is over elk van deze stoffen veel te schrijven, want het betreffen allemaal voor de gezondheid essentiële nutriënten. Het risico dat de gevolgen van pil gebruik leiden tot ongewenste kinderloosheid, is zeer reëel. In die gevallen zal de gynaecoloog geen oorzaak voor de uitblijvende kinderwens kunnen vinden, maar op fysiologisch vlak is die oorzaak er wel!

De 10 meest voorkomende vruchtbaarheidsproblemen:

  1. Onregelmatige menstruatiecyclus
  2. Amenorroe (geen menstruatie)
  3. Oligomenorroe (af en toe menstruatie)
  4. PCOS (polycysteus-ovariumsyndroom)
  5. Endometriose (pijn bij de menstruatie)
  6. Slechte of verminderde spermakwaliteit
  7. Progesteron tekort
  8. Geen eisprong of slechts af en toe
  9. Afgesloten eileiders
  10. Onverklaard (men weet het gewoon niet!)

Vruchtbaarheidsproblemen zijn in ongeveer 30% van de gevallen te wijten aan problemen bij de vrouw, 30% is te wijten aan problemen bij de man en in 30% van de gevallen gaat het om een compatibiliteitsprobleem of een gecombineerd probleem. Onvruchtbaarheid kan in ongeveer 10% van de gevallen nog steeds niet worden verklaard (idiopathisch). Of anders gezegd; niet in een medisch hokje worden geplaatst! Uiteindelijk is zwanger worden iets dat je samen doet en is het een probleem van jullie beide.

De Pre-Conceptie Fase

De fase die meestal wordt overgeslagen is de pre-conceptie fase. De meeste stellen weten dat het verstandig is om te stoppen met roken en drinken als je zwanger wilt worden, maar een verdere voorbereiding is er meestal niet. Pas op het moment dat er een positieve zwangerschapstest is zal de vrouw zich gaan bezighouden met welke voeding ze nu vooral niet mag eten. Een gemiste kans! Jullie kunnen samen meer doen dan je denkt. Want juist in de fase vóórdat er een zwangerschap plaatsvindt kunnen jullie je optimaal voorbereiden op een natuurlijke zwangerschap en bovendien gezonde baby. Zodra je al zwanger bent is het echt te laat! Jullie baby wordt namelijk gemaakt vanuit jullie materiaal; haar eicel en zijn zaadcel. Het is daarom van uiterst belang dat deze cellen in optimale conditie verkeren en voorzien zijn van de juiste voedingsstoffen om een zwangerschap mogelijk te maken.

3 Belangrijke vragen voor jou en je partner;

  1. Hebben jullie schone lichaamscellen?
  2. Zijn jullie cellen optimaal voorzien van de juiste voedingsstoffen?
  3. Weten jullie wat je zelf kunt doen om je op een zwangerschap voor te bereiden?

Zwanger worden is topsport!

Ik begrijp dat het antwoord op de eerste 2 vragen best lastig te beantwoorden is. Zwanger worden is namelijk topsport en iets dat je samen doet. Jullie lichaam dient in topconditie te zijn om deze topprestatie te kunnen leveren. In de lichaamscellen dienen namelijk alle bouwstenen aanwezig te zijn om een gezonde baby te kunnen ‘maken’. Helaas hebben we niet altijd meer voldoende van deze bouwstenen (micronutriënten) in ons lichaam. Daarnaast is ons lichaam vervuild en ervaren we veel stress wat weer een extra belemmering vormt om een natuurlijke zwangerschap mogelijk te maken. Door je lichaam schoon te maken en optimaal te voeden, vrouw én man, zorgen jullie er voor dat de natuurlijke vruchtbaarheid hersteld kan worden en een natuurlijke zwangerschap mogelijk.

Samen Natuurlijk Zwanger Worden

Momenteel help ik 9 koppels om hun natuurlijke vruchtbaarheid te herstellen. De videoserie ‘Samen Natuurlijk Zwanger Worden’ is voor iedereen gratis beschikbaar en de kennis die daarin wordt gedeeld voor iedereen toepasbaar. Een aantal koppels van het traject ‘Samen Natuurlijk Zwanger Worden’ is nu in blijde verwachting. Ik ben zo blij dat er zo snel (na 4 maanden) al zwangerschappen zijn! Al die tijd heb ik met ze meegeleefd en krijg elke keer bij een positief bericht kippenvel over mijn hele lichaam.

We zijn nog steeds bezig met het volgen van de 9 koppels en het maken van de gratis videoserie. Wekelijks krijg ik al vragen van andere stellen met een kinderwens of ik ze de adviezen kan geven die wij ook geven in het ‘Samen Natuurlijk Zwanger Worden’ traject. Dit zijn stellen die zich optimaal willen voorbereiden op een natuurlijke zwangerschap, niet het medische traject willen ingaan of juist alle vruchtbaarheidsbehandelingen al hebben ondergaan.

Volg de 9 koppels in een gratis videoserie

Wil je weten wat je zelf kunt doen om je vruchtbaarheid te vergroten? Willen jullie graag zwanger worden maar laat een spontane zwangerschap nog op zich wachten? Willen jullie je optimaal voorbereiden vóór een zwangerschap? Geef je de voorkeur aan een natuurlijke, niet kunstmatige, manier van zwanger worden? Of staat er juist een IVF of ICSIbehandeling gepland en wil je deze natuurlijk ondersteunen? In de week van de vruchtbaarheid (6 t/m 12 november 2017) kun je de videoserie gratis kijken. Iedere dag ontvang je één aflevering in je mailbox. Je kunt je hier gratis aanmelden >>

Heb jij problemen met zwanger worden?

Ik ben 1 op de 6 en ervaar problemen met zwanger worden.

europian fertilitie weekDe Europese koepelorganisatie Fertility Europe heeft deze eerste week in november aangewezen als European Fertility Week. Freya sluit hierbij aan in Nederland om dit thema extra voor het voetlicht te brengen.

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading