arrow_drop_up arrow_drop_down
17 juni 2014 

Wil jij ook lekker bakken, zonder gluten, suiker of lactose?

De Rotterdamse Monique van der Vloed is al vele jaren bezig met voeding en heeft in Amerika de studie voeding en diëtiek gevolgd. Haar passie is gezonde en toegankelijke recepten bieden om ervoor te zorgen dat iedereen een gezonde levensstijl kan volgen. Haar droom is om in november een Mega bakboek uit te brengen. De grootste culinaire uitgeverij van Nederland, Kosmos Uitgevers, wil dit boek wel publiceren, maar vraagt zekerheid. Monique moet voor 1 juli in totaal 2.000 exemplaren in bestelling hebben, om haar droom te kunnen verwezenlijken. Ben jij een thuisbakker die altijd op zoek is naar gezonde recepten? Bestel dan ook nu al het Mega bakboek van Monique van der Vloed!

Gluten- suiker- en lactosevrij bakken

Gezonde voeding is enorm in opmars. Superfoods, smoothies, tarwevrij, suikervrij, koolhydraatarm: er zijn allerlei stromingen te vinden. Monique kiest ervoor om haar recepten vrij van gluten, suiker en lactose aan te bieden. Een duidelijke keuze: “Veel mensen zijn nog niet op de hoogte van wat voeding werkelijk betekent voor hun lichaam. Het is niet alleen een levensbehoefte, maar goede en gezonde voeding zorgt ook voor een beter werkend en vooral fit en vitaal lichaam, wat weer doorwerkt op de geest”.

Met haar recepten biedt Monique ieder wat wils. Van een ontbijtkoek tot een lekker glutenvrij brood. Van een taart voor een verjaardag tot een koekje bij de thee. Haar Mega bakboek moet met maar liefst 400 recepten hét standaardwerk worden dat in elke keuken thuishoort.

Meukvrij met Monique

Monique van der Vloed is natuurvoedingsdeskundige en gek op kookboeken. Via haar Facebook pagina ‘Meukvrij met Monique‘ en haar Facebookgroep ‘Dat maken we natuurlijk lekker zelf!!‘ heeft ze inmiddels meer dan 13.500 volgers. Diverse websites plaatsen haar recepten. De volgers bestaan uit mensen die enthousiast aan het bakken slagen, alle pakjes en kant en klare producten uit hun keukenkastjes weren en terug gaan naar de basis: koken en bakken met natuurlijke, zoveel mogelijk onbewerkte producten. “Meukvrij“, zoals Monique het zelf noemt.

In 2013 verscheen via self-publishing de kookboeken-serie ‘Dat maken we natuurlijk lekker zelf!‘ van haar hand. Haar droom om haar eigen Mega bakboek uit te brengen gaat hopelijk in 2014 in vervulling. Mits uiteraard aan de voorwaarde van de uitgeverij voldaan wordt. Geïnteresseerden kunnen nu alvast aangeven het boek in september daadwerkelijk te willen bestellen, om het in november thuisgestuurd krijgen. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de website van Vitansa.

Recept: Zoete groentekoekjes

Om kennis te maken met het Mega bakboek van Monique van der Vloed, hier alvast een heerlijk recept uit het boek!

Dit heb je nodig:

  • 250 gram vers gesneden soepgroenten (prei,wortel,selderij,andere groente naar keuze)
  • 5 gekookte middelgrote zoete aardappelen
  • 3 flinke scheuten sojasaus zonder zout (biowinkel)
  • 100 gram boekweitmeel
  • een theelepel wijnsteen bakpoeder
  • een eetlepel kerrie masala
  • een eetlepel komijnpoeder
  • een eetlepel knoflookpoeder
  • een snufje keltisch zeezout
  • 3 eidooiers

Zo maak je de koekjes:

  1. Doe de zoete aardappelen in een pan en zet op middelhoog vuur.
  2. Maak ze al toerend wat fijn, voeg de sojasaus en soepgroente toe en laat dit even op een laag vuur pruttelen tot het enigszins tot puree is gekookt.
  3. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  4. Als het wat is afgekoeld, voeg je de rest van de ingrediënten toe en roer je alles goed door elkaar.
  5. Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Schep bergjes op de bakplaat en maak er met licht bevochtigde handen mooie ronde koeken van.
  7. Bestrooi ze eventueel nog extra met wat kerriepoeder.
  8. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, controleer tussentijds.
  9. Als de koekjes mooi goudbruin zijn verkleurd zijn ze gaar. Laat ze goed afkoelen.

Ga jij het Mega bakboek van Monique van der Vloed bestellen?

 

Emma Jansen

Door

Emma Jansen

op 17 June 2014

Nee ik ga het niet bestellen want ik heb begrepen dat zij veelvuldig gebruik maakt van Sukrin en daar ben ik geen voorstander van. Ook al ben ik wel fan van meukvrij bakken, koken en lekker zelf dingen maken.

monique van der vloed

Door

monique van der vloed

op 20 June 2014

Hai! In dit mega bakboek werk ik voornaam met stevia kristal sweet. Dit is een zeer zuivere soort met 98% steviolglycosiden. Meer over deze en ook Sukrin suiker kun je lezen op www.vitansa.eu. Je kunt alle recepten,zowel in mijn basiskookboek als bakboek vervangen met ieder gewenste zoetvervanger die je zelf wenst te gebruiken.Succes!

Just-a-name

Door

Just-a-name

op 15 July 2014

Lijkt me een interessant boek, hoe duur gaat dit boek worden? Vraagje over het recept dat erbij staat. Welk merk heeft een sojasaus zonder zout, want ik kan hem niet vinden (ook zonder suiker). Liefs,

Arjan

Door

Arjan

op 1 August 2014

Jammer dat Monique van der Vloed hier zoveel ruimte krijgt met haar boeken..... Gezien de adviezen die ze aan Coeliakie patiënten geeft kun je op zijn minst vraagtekens zetten bij haar kennis van glutenvrij en de gezondheidsrisico's die mensen met Coeliakie lopen door haar adviezen in haar artikelen. En dan zijn er ook nog de niet zo natuurlijke producten die ze in haar kookboeken gebruikt....

Reactie plaatsen