datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De vele gezondheidsvoordelen van oil pulling
16 februari 2015 
3 min. leestijd

De vele gezondheidsvoordelen van oil pulling

Oil pulling is een al eeuwen oude, natuurlijke, simpele en goedkope manier om je lichaam te ontgiften. Oil pulling vind zijn oorsprong in India, waar mensen deze manier van ontgiften al jaren toepassen voor verschillende aandoeningen en kwalen. Binnen de Ayurveda wordt oil pullen naast het ontgiften ook gebruikt voor dagelijkse mondverzorging omdat het zou zorgen voor minder plak, wittere tanden en een frisse adem.

Dr. Fodor Karach een (oncoloog uit Rusland) heeft de ontgiftingskuur weer in de belangstelling gebracht nadat hij door de kuur was genezen van een chronische bloedziekte. Elke dag slaat je lichaam gifstoffen! We leven tegenwoordig nu eenmaal in een vervuild milieu denk daarbij aan uitlaatgassen van auto`s bijvoorbeeld. Roken , medicatie, chemische en synthetische stoffen in cosmetica en huidverzorging, slechte voeding en stress zorgen ook voor veel gifstoffen in het lichaam.

Hoe werkt oil pulling?

Volgens ayurveda-deskundigen verbindt olie zich makkelijk aan stoffen in ons lichaam, en kan daardoor helpen een disbalans te reguleren. Ook heeft olie een sterke antivirale en antibacteriële werking.Koudgeperste oliën trekken van nature bacteriën en toxines aan. Olie bindt ook vuil en afvalstoffen aan zich en neemt bacteriën dus mee het lichaam uit.

Voordat je wat gegeten en gedronken hebt neem je 1 thee/koffie lepel koudgeperste biologische olie, zoals zonnebloemolie, sesamolie, olijfolie of kokosolie in je mond. In feite heeft kokosolie meer gunstige eigenschappen om de mond schoon te houden dan andere oliën. Je spoelt daarmee gedurende 15 tot 20 min je mond en spuugt het daarna uit in een doekje (zo verstoppen de leidingen niet). De beste manier is om de olie langzaam tussen tanden en kiezen te duwen en zuigen. Het duwen en zuigen kan je afwisselen door kauw bewegingen te maken. Daarna spoel je het met water en dan kan je, je tanden poetsen en tong reinigen.

Door met de olie je mond te spoelen activeer je de stofwisseling (metabolisme). De activering van de stofwisseling zorgt er dus voor dat de gifstoffen door de slijmvliezen in je mond in je speeksel terecht komen. Als je de olie na 20 min uitspuugt hoort deze wit van kleur te zijn en zit het vol met bacteriën. Als de olie niet wit is dan heb je niet lang of niet goed genoeg gespoeld. Een andere reden voor niet witte olie is dat je niet genoeg water drinkt en dus uitgedroogd bent. Spuug de olie dus altijd uit in de w.c aangezien er ontzettend veel bacteriën en toxinen in zitten.
En pas goed op dat je het niet weer doorslikt.
Spoel daarna je mond grondig schoon met lauw water waarin wat zeezout is opgelost. Je kan desgewenst bijkomend je tanden en tong poetsen.

Gezondheidsvoordelen oil pulling

De resultaten van volgehouden oil pulling verschillen van persoon tot persoon omdat elk mens en elk lichaam anders zijn en verschillend kunnen reageren. In de eerste weken worden de tanden witter, komen loszittende tanden vaster te zitten en verminderen of verdwijnen ontstekingen in de mond en bloedingen van het tandvlees. Ook een beslagen tong zou na iets langere tijd kunnen verdwijnen. Volgens dokter Karach kan het langdurig oil pullen ook een aanzienlijk positieve bijdrage leveren aan gezondheidskwalen zoals; hoofdpijnen, hoge bloeddruk, slapeloosheid, hormonale klachten ,tandpijn, paradentose, eczeem, allergieën, bronchitis, trombose, maagzweren en andere maagaandoeningen. Verder kan deze methode er ook voor zorgen dat de darmen beter gaan functioneren. Ook het bloedsuikergehalte zou kunnen worden genormaliseerd. Longen, nieren, hart, lever en bloed worden gezonder. En vandaar het hele lichaam. Het bloed stroomt beter en de energie neemt toe. Zenuwen kunnen sterker worden terwijl spieren en gewrichten minder pijn doen en beweeglijker worden.

Ook zou oil pulling de stofwisseling activeren, wat ervoor zorgt dat het lichaam sneller en grondiger gifstoffen elimineert die via de slijmvliezen in het speeksel belanden.

De tijd die nodig is om duidelijke resultaten te bereiken varieert van persoon tot persoon. Acute kwalen kunnen binnen de week of veertien dagen verminderen of verdwijnen. Bij chronische kwalen daarentegen moet je de behandeling maanden tot zelfs een jaar volhouden. Geef dus niet te snel op. Het is zelfs best mogelijk dat je toestand eerst verergert. Wees in dat geval sterk en blijf doorgaan. Het betekent immers dat je lichaam in actie komt. Wordt jouw conditie beter en/of verdwijnt de kwaal? Dan kan je om de andere dag of twee keer per week preventief verder aan oil pulling doen.

 Ontgiften met oil pulling doe je zo

Doe jij al aan oil pulling? 

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
jennifer
Door

jennifer

op 18 Feb 2015

Lange tijd gedaan kreeg er mooie witte tanden van. Toen beetje vergeten, van de week weer begonnen en kreeg zooooooo pijn aan me tanden!

louise
Door

louise

op 18 Feb 2015

Hoi EvaOil pulling doe ik al een poos (byna een jaar) en het helpt tegen migraines en ook tegen constipatie en je hebt meer energie . ben er een poosje mee opgehouden om het verschil te zien en die is er werkelyk dus na een paar weken toen er weer meebegonnen.En voel me veel beter dan wanneer ik het niet doe. ik persoonlyk doe het met kokosolie. Groetjes Louise.

Conny
Door

Conny

op 18 Feb 2015

Moet je dit elke dag doen?

Marianne
Door

Marianne

op 18 Feb 2015

Oilpulling doe ik nu ongeveer drie weken, maar ik merk nog weinig, Ik gebruik zowel sesamolie als kokosolie, van sesamolie had ik juist het idee dat mijn tanden er donkerder van werden, dus teug naar de kokosolie. Maar verder nog geen resultaten, ik blijf het voorlopig nog doen.

helma van der veur
Door

helma van der veur

op 18 Feb 2015

Oilpulling met olijfolie, merk nog niet veel, maar misschien komt dat nog. Ik wil er wel mee doorgaan. Is ook niet helemaal wit als ik het uitspuug, terwijl ik wel anderhalf liter water per dag drink. Wil ook wel een andere olie gebruiken wanneer dit effectiever is. Zou het ook sneller werken wanneer je een tijdje een paar keer per dag gaat spoelen?

Lot
Door

Lot

op 18 Feb 2015

Ik doe het altijd zonder tandenpoetsen. Als ik wakker wordt neem ik blokje kokosolie, bakje staat onder bed en ga dan een paar rek en strekoefeningen doen terwijl ik pull.Later uitspugen en spoelen met zoutwater, voelt altijd lekker schoon dan.

claudia
Door

claudia

op 18 Feb 2015

Ik smelt de kokosolie eerst in een pannetje of is dit niet nodig ??

Laura
Door

Laura

op 18 Feb 2015

Hoi Eva, Welke olie is hiervoor het beste? Degene MET geur/smaak of ZONDER? En moet je nu ervoor je tanden poetsen (zoals in de tekst staat!) of toch juist erna?grtjs Laura

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 04 Mar 2015

Tandenpoetsen inderdaad erna en je kunt hiervoor beide varianten gebruiken.

annette
Door

annette

op 26 Feb 2015

Ik doe oil pulling sinds juni 2014, en in het begin merkte ik onmiddellijk verschil. Ik was veel fitter en ook sneller wakker. Bijna zelfde effect als koffie, maar dan zonder dip ;) Nu heb ik dat nog steeds, en moet ook altijd naar de wc na het oil pullen. Ik gebruik een eetlepel sesamolie, ongeveer 30 minuten, en spuug in de wc uit. Ik poets altijd mn tanden daarna omdat het fris smaakt. Ik heb ook lijnzaadolie gebruikt, maar dat vond ik vies. Kokos nog niet gedaan, zal ik eens proberen.

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 05 Mar 2015

Ik heb nu een paar keer gedaan, maar vind het zo vreselijk vieze substantie in mijn mond. Ik gebruik kokosolie, maar het wil maar niet wennen. Ik geloof wel dat het wat oplevert, want die paar keer dat ik het gebruikt heb voelde ik me fitter en de stoelgang was ook direct op gang. Ook had ik een minder vieze smaak in mijn mond gedurende de dag en ontbrak het me aan vervelende mondgeurtjes. Heel fijn! Maar.... hoe kan ik het prettiger maken, zodat ik ook volhou? Iemand tips?

Marianne
Door

Marianne

op 05 Mar 2015

Misschien iets minder kokosolie gebruiken? De voordelen zoals jij ze noemt heb ik helaas nog niet (ik doe het nu al een paar weken) maar ik merk het wel aan mijn tanden. En het hoeft ook echt geen half uur. Als ik jou was zou ik gewoon verschillende olie gebruiken totdat je er een gevonden hebt waarmee het wel prettig is of in ieder geval minder vies. Veel succes.

louise
Door

louise

op 05 Mar 2015

DAG JAQUELINE,IK DOE HET AL BYNA EEN JAAR ALTIJD MET KOKOSOLIE EN VOEL ME ER HEERLYK BY EN MYN TANDEN IN HEEL MOOIE WITTE STAAT MAAR PROBEER DAN MET EEN KOFFIE LEPELTJE ,DIE ZYN KLEINER WANT ALS JE TEVEEL IN JE MOND DOET IS HET INDERDAAD NIET LEKKER . JE KUNT OOK EEN GEDEELTE UITSPUGEN ALS JE HET TE VEEL VIND. EVENTUEEL KUN JE OOK HALF ZONNEBLOEM OLIE EN HALF KOKOSOLIE DOEN. MISSCHIEN HEB JE HIER WAT AAN . IK HOOP DAT JE HET GOED KAN VOLHOUDEN WANT JE HELE LICHAAM WORD ER WERKELYK GEZONDER EN ENERGIQUE DOOR. HARTELYKE GROET . LOUISE.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 12 Mar 2015

Bedankt voor je aanvulling Louise!

conny mark
Door

conny mark

op 10 Feb 2016

ik heb ergens gelezen dat je er eventueel een druppeltje muntessence aan toe kan voegen.

Kim
Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 12 Jun 2015

Ik zou zeggen, probeer het zelf en maak je eigen bewijs

ingrid
Door

ingrid

op 14 Jun 2015

Wetenschappelijk is niet meer de standaard, als je leest hoeveel resultaten er een economisch gewin hebben, moet je toch gaan nadenken. Mensen nemen vaak klakkeloos aan als er bij staat 'wetenschappelijk bewezen'., terwijl er alleen maar gemanipuleerde bewijzen voor te vinden zijn. Een voorbeeld? Het is 'wetenschappelijk bewezen' dat wifi/UMTS niet schadelijk zou zijn voor de gezondheid. Dat is het wel degelijk, je hersenen worden gekookt zodra je je mobiele telefoon aan je oor houdt. De veiligheid van de burger is totaal niet belangrijk, het gaat om geld en macht in de wetenschap.

Inge
Door

Inge

op 15 Oct 2015

Blij dat iemand dit eens gewoon ongezouten zegt ....

the no shampoo experiment | mamamanager.nl
Door

the no shampoo experiment | mamamanager.nl

op 14 Oct 2015

[…] oil pulling (or not) / oil cleansing method / no poo […]

Jenny van Vugt
Door

Jenny van Vugt

op 27 Oct 2015

Kun je ook ontgeurde kokosolie gebruiken? Ik vind kokos namenlijk niet lekker.

Jessica
Door

Jessica

op 05 Nov 2015

Ik ben net begonnen vanwege tandvleesproblemen. Het voelt goed. Ik lees alleen tegenstrijdige gebruiksaanwijzingen. Ik poets mijn tanden elke ochtend steeds voor het spoelen met kokosolie. Als ik dat erna zou doen poets ik het 'film'laagje toch weg?

Jannie
Door

Jannie

op 11 Feb 2016

8 jaar geleden heb ik het gebruikt, tegelijk met chemokuren.Voelde me heel goed die tijd.Ik gebruikte zonnebloemolie.In het begin moet je er aan wennen,maar dat gaat snel over. Je went er aan. Gebruik in het begin een dessert lepel.Mag het absoluut niet doorslikken. Iemand heeft het, in IBM lab bekeken en er zaten 600 verkeerde bacteriën in. Ik spuug het uit in een plastic zakje en knoop het dicht en gooi het in de afval bak. Heb het wel aan m'n behandel oncoloog door gegeven. Wat ik gelezen heb van mensen die het gebruikte dat tanden weer vast gaan zitten en tanden worden wit.Ook te gebruiken bij andere kwalen.Ook anderen kwalen die genezen.

Jessica
Door

Jessica

op 12 Mar 2016

Ik zou denk ik veel moeten slikken. Hoe zou je dat kunnen onderdrukken?

Alie edens
Door

Alie edens

op 02 Nov 2016

Ik wil graag weten hoe lang je niet mag eten drinken

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading