datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Geld besparen: zo bespaar jij op de vaste lasten zoals Biologische Boodschappen
08 oktober 2018 
1 min. leestijd

Geld besparen: zo bespaar jij op de vaste lasten zoals Biologische Boodschappen

Geld overhouden zit in de kleine dingen. Een kostenpost waar je eenvoudig op kunt besparen zijn de vaste lasten. Met onderstaande tips bespaar je gelijk op de vaste lasten, zonder dat je er allemaal leuke dingen voor moet laten.

Besparen op de (biologische) boodschappen

Helaas is biologisch eten vaak duurder dan niet biologisch eten. Gelukkig zijn er nog andere manieren om te besparen op de kosten van de boodschappen. Koop jouw groente altijd lokaal en seizoensgericht. Groente uit het seizoen zijn altijd een stuk goedkoper. Maak ook altijd een boodschappenlijstje en, nog belangrijker, houd je hier ook aan. Dit voorkomt dat je impulsaankopen doet. Vaak zijn er ook aanbiedingen bij de supermarkt. Pas jouw boodschappen hier op aan. Door gebruik te maken van aanbiedingen kun je tientallen euro’s per week besparen. Ook de keuze voor een supermarkt is belangrijk. De Aldi en de Lidl zijn over het algemeen het goedkoopste.

Kleding bij de kringloop kopen of ruilen

Vintage kleding is hipper dan ooit tevoren en je kunt hiermee ook nog eens een hoop geld besparen. Bij de kringloop is de prijs namelijk twee keer zo laag als in de normale winkel. Daarnaast draag je ook nog eens bij aan een beter klimaat. Ook verkopers op Marktplaats en United Wardrobe bieden veel tweedehands kleding aan. Ben jij toe aan een hele nieuwe garderobe? Organiseer een kledingruilparty met vriendinnen of familieleden. Met dat ene kledingstuk, waar jij op uitgekeken bent, is iemand anders misschien heel blij.

Besparen op verzekeringen

Veel mensen zijn oververzekerd of hebben verzekeringen lopen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Pechhulp voor de auto bijvoorbeeld. Dit wordt soms gedekt via de autoverzekeraar, maar ook via de doorlopende reisverzekering. Doe jaarlijks een polischeck en kijk eens kritisch naar je lopende verzekeringen. Zeg verzekeringen op die je niet nodig hebt. Ook kan het lonen om verzekeringen te vergelijken. Wellicht is het voordeliger om over te stappen naar een andere aanbieder.

Bespaar op de energierekening

Met een paar, simpele aanpassen kun jij flink op de energierekening besparen. Goed voor de portemonnee en daarnaast ook nog eens goed voor het milieu. Allereerst de verwarming: schakel deze volledig uit als je niet thuis bent. Wist je dat als je de thermostaat als je thuis bent 1 graad lager zet, je gemiddeld €80,- per jaar bespaart? Datzelfde geldt als je vijf minuten korter onder de douche gaat staan. Ook op huishoudelijke apparaten kun je energie besparen. Zet apparaten niet op stand-by, maar schakel ze volledig uit als je ze niet gebruikt. Vergeet ook niet om de stekkers uit het stopcontact te halen. Wist jij dat je honderden euro’s op jaarbasis kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier? Online kun je verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken op prijs, contractduur en duurzaamheid. Binnen enkele minuten ben je overgestapt naar een andere aanbieder.

Heb jij nog meer tips om te besparen? Deel ze dan gerust onder dit artikel!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
dMhjAQBoH
Door

dMhjAQBoH

op 09 Dec 2019

YDryTnVAqNWQLZxB

QUozmfBjVp
Door

QUozmfBjVp

op 09 Dec 2019

wjFdJgos

yAVuYEOfXnTPlq
Door

yAVuYEOfXnTPlq

op 09 Dec 2019

GeKvrxbZQDjiAYM

kbcNQGFvZLnuIdAP
Door

kbcNQGFvZLnuIdAP

op 12 Dec 2019

EjoXiIWxgB

psjvlDNm
Door

psjvlDNm

op 13 Dec 2019

mNYaFgOLRWBkjTi

OdXgnbYIPRkp
Door

OdXgnbYIPRkp

op 13 Dec 2019

uWfmwbhsiFg

cfOhpGCQLw
Door

cfOhpGCQLw

op 14 Dec 2019

UZcLdSjzHB

GDlMjJcKodAvxriN
Door

GDlMjJcKodAvxriN

op 15 Dec 2019

AnYugQEeIclKRxHD

hPpCRrovgtUIFSX
Door

hPpCRrovgtUIFSX

op 16 Dec 2019

DmOUKScpT

daXEBpIQYyVPSxb
Door

daXEBpIQYyVPSxb

op 18 Dec 2019

ByDWPMuNKZfbtJaT

BYjHtJUIsMFzKqyd
Door

BYjHtJUIsMFzKqyd

op 18 Dec 2019

uNpKJaUXEO

CjxgNiGXIfu
Door

CjxgNiGXIfu

op 18 Dec 2019

ZUrCEhLQs

zCmfVOlj
Door

zCmfVOlj

op 23 Dec 2019

sVEDmfWZi

OaixfdQAtYSHsg
Door

OaixfdQAtYSHsg

op 23 Dec 2019

HkFAwNVIijMOB

cgfYHOWaKAGRnoBb
Door

cgfYHOWaKAGRnoBb

op 26 Dec 2019

pkzgNOCoTUDbMtf

sSbidoucMw
Door

sSbidoucMw

op 26 Dec 2019

UoHPCpKMiBfYbXs

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading