datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Hoe is onze suikerconsumptie eigenlijk ontstaan?
20 juli 2019 
1 min. leestijd

Hoe is onze suikerconsumptie eigenlijk ontstaan?

Suiker was ooit zo uitzonderlijk en waardevol dat op feesten in de achttiende eeuw de mensen kleine doosjes met suiker bij zich droegen. Als ze de nood voelden opkomen, namen ze een snuifje suiker, zoals een drugs.

Suiker was ooit een luxe product

De eerste beschrijving van suiker komt uit en dateert uit 8.000 v.C. In traditionele Nieuw-Guinese ceremonies nipten de priesters suikerwater uit kokosschalen. De Coca-Cola van vandaag zeg maar!

Wat later in 500 n.C. begonnen Indiërs suiker te maken door het suikerrietsap te koken. Het werd al snel bekend als een ‘Indische delicatesse’.

In 1492 nam Columbus suikerriet mee naar de Nieuwe Wereld. Hij vestigde een eerste suikerplantage in het gebied dat we vandaag kennen als de Dominicaanse Republiek. Hij was ook de eerste suikerteler die Afrikaanse slaven inzette.

Zwarte tanden en een snuifje suiker

Koningin Elizabeth I (zestiende eeuw) was dol op suiker, wat haar zwarte tanden opleverde. In die tijd zagen de armen er gezonder uit dan de rijken, omdat zij het zich niet kunnen veroorloven om toe te geven aan hun honger naar suiker.In het begin werd suiker gebruikt als specerij. Later dook het regelmatig op in medische praktijken om koorts, droge hoest en problemen met luchtwegen te behandelen.

Suiker werd pas echt een zoetmaker toen thee, koffie en chocolade hun intrede deden. Alle drie zijn bittere substanties die met suiker een stuk beter smaken. Het eerste koffiehuis in Londen werd geopend in 1652 en tegen 1750 deed zelfs de armste Engelse arbeidersvrouw suiker in haar thee.

De negentiende eeuw was een ongelofelijk tijd voor suiker. Van 245.000 ton in Europa in het jaar 1800 tot 6 miljoen ton in het jaar 1890. De Fransen begonnen suikerbieten te telen voor de suikerproductie en Duitsland werd de grootste producent van suikerbieten in 1880.

Ik hoef je inmiddels niet meer te vertellen dat suiker tegenwoordig aan vrijwel alle producten die je kunt vinden in de supermarkt wordt toegevoegd. En dat de zogenaamde welvaartsziektes de afgelopen 100 jaar enorm zijn gestegen.

Ontdek zelf de voordelen van eten zonder toegevoegde suikers met de online cursus Natuurlijk! Suikervrij in 40 dagen zonder Suiker of ontdek heel veel heerlijke suikervrije recepten!

Let jij op toegevoegde suiker? 
Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading