datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Verslag van de Nationale Gezondheidsbeurs 2013
26 januari 2013 
in Events
5 min. leestijd

Verslag van de Nationale Gezondheidsbeurs 2013

Gisteren was ik op de Nationale Gezondheidsbeurs met collega Layla. Even een dag eruit met zijn tweeën op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, wellness, vitaliteit en ontspanning. Want hoe gezond we zijn wordt bepaald door wat eten en drinken, of en hoe vaak we sporten, onze dagelijkse huid-, haar-, en mondverzorging, medische klachten, enzovoorts. De beurs is dan ook onderverdeeld in vier gezondheidszones: medisch, eten, verzorging en sport en wellness. Vorig jaar bracht ik voor de eerste keer een bezoek aan de Nationale Gezondheidsbeurs en die sprak mij toen erg aan. Een verslag van wat ons opviel dit jaar!

Op de cover bij gezondNU

Wij brachten als eerste een bezoek aan de stand van gezondNU, waar ik sprak met marketing manager Susanne over het vijftigjarig jubileum van gezondNU. Speciaal voor hun lezers hebben ze op de beurstand een leuk cadeau en voor wie nog geen abonnee is: een voordelige beursaanbieding met boek. Verder verklapt Susanne dat ze werken aan twee nieuwe magazines. Een daarvan is CatherineNU, gemaakt in samenwerking met Catherine Keijl. Over de tweede titel kon ze nog niet veel vertellen, maar ik vermoed dat het iets met voeding te maken heeft.

Miss Natural ontmoet gezondNU op de Gezondheidsbeurs

Komende dinsdag zit ik met hoofdredacteur José van gezondNU bij hen op de redactie en mag ik een kijkje nemen in de keuken van de redactie om te zien hoe het nieuwste nummer tot stand komt. Tevens zal ik José interviewen en dit is dan weer terug te lezen én zien in een verslag op Miss Natural. Wat overigens er leuk is om te doen als je naar de Gezondheidsbeurs gaat is op de stand bij gezondNU een foto voor je eigen cover laten maken! Door een professionele fotograaf word jij alleen of samen met je vriendin, zus of moeder op de foto gezet en kun je je eigen cover bekijken op de Facebook pagina van gezondNU na afloop van de beurs.

25% korting op de cursus 40 dagen zonder Suiker

Tijd voor een kop thee…

Thee drink ik elke dag en de hele dag door! Vooral kruidenthee van Yogi Tea is bij mij favoriet en daarom ben ik ook heel enthousiast dat Miss Natural partner Yogi Tea een geweldige actie heeft opgezet samen met De Tuinen. Vanaf deze week ontvang je namelijk bij aankoop van twee pakjes Yogi Tea 25% korting op de cursus “40 dagen zonder Suiker“! Want thee zonder suiker is lekker en bovendien gezond! Bij de stand van Yogi Tea op de Gezondheidsbeurs sprak ik met Feijo over deze lopende actie. Breng zeker een bezoek, je kunt namelijk op de stand alle smaken thee zelf proeven en heel voordelig de lekkere pakjes thee kopen!

Leuk jullie te zien!

Al wandelend op de beurs kwamen we ook veel Miss Natural leden tegen. Het is erg leuk om jullie te ontmoeten en te horen hoe enthousiast jullie zijn over Miss Natural! Ook kwamen we een van de winnaars tegen van onze actie waarbij je kaarten kon winnen voor de beurs. Winnares Nikki en haar vriendin waren erg blij met de gewonnen kaarten en keken hun ogen uit op de beurs. Natuurlijk ben ik even met haar op de foto geweest, samen met Asja Tsgichova van de Levensstijl Methode die getuige was van onze ontmoeting bij haar stand.

Een heerlijk fris slow juice sapje

Uiteraard brachten wij een bezoek aan de Versapers, dé slowjuicer onder de sapcentrifuges en daar maakte ik een heerlijk sapje van appel, gember, verse munt en citroen.

Met de slow juicer van Versapers kun je ontelbaar veel combinaties van groente en fruitsoorten gebruiken en maak je de allerhoogste kwaliteit sap uit alle fruit en groente. Het is zo gezond en vitaal dat het ook wel levenssap wordt genoemd. Juist door heel rustig te persen hou je veel meer vitamines, mineralen, enzymen en smaak over. De investering in je gezondheid meer dan waard!

Koffie met paddenstoelen

Een van de nieuwe producten die we tegen kwamen in de Jaarbeurs was Organo koffie. De geur van deze koffie is wat ons naar de stand leidde. Aldaar werden we verrast met een zeer enthousiast verhalen van een van de medewerkers. Zij vertelde ons dat Organo koffie wordt gemaakt met toevoeging van een paddenstoel genaamd Ganoderma Lucidum. Deze paddenstoel, ook wel Reishi genoemd is al meer dan 4.000 jaar een begrip in de Chinese geneeskunde. Het helpt het lichaam te herstellen en houdt je jong. Om die reden wordt de Ganoderma Lucidum ook het ‘ Kruid der onsterfelijkheid‘ genoemd. Eerlijk is eerlijk: de dames van de stand zagen er stuk voor stuk stralend uit!

Natuurlijk kokosnoot water

Ook nieuw voor ons was het kokosnoot water Vita Coco. Dit kokoswater staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen met een van nature zeer hydraterende werking. Lekker voor tussendoor, maar ook zeer geschikt als sportdrank. Dat laatste komt door de hoeveelheid kalium in kokoswater (evenveel als twee bananen) en de 5 essentiële electrolyten (meer natuurlijk electrolyten dan in elke bestaande sportdrank). En, niet heel onbelangrijk, 100% natuurlijk!

Nieuwe producten van het Allergie Platform

Bij de stand van het Allergie Platform kwamen we verrassend veel nieuwe producten tegen. De nieuwe multivitaminen van Allergique bijvoorbeeld, die geen allergenen bevatten. Maar ook het nieuwe boek ‘De veiligheid en schadelijkheid van e-nummers‘. Dit boekje was die zelfde ochtend helemaal ‘vers van de pers’ bij de dames van het allergieplatform geleverd, dus we waren getuige van een heuse primeur. Binnenkort kun je op Miss Natural een recensie van het boek lezen. En wie weet… geven we ook wel een aantal exemplaren weg.

Een minder gezonde lunch

Waar we minder enthousiast over waren op de Nationale Gezondheidsbeurs was de catering. Helaas was er voor de aanhangers van de natuurlijke levensstijl weinig keuze voor de lunch. En dat terwijl de levensstijl op de beurs zelf toch aardig vertegenwoordigd was! Onze eerste keuze was de jaarbeurs catering, waar je onder meer kroketten, patat en verpakte sandwiches kon halen. Niet voor de echte Miss Natural weggelegd! Het alternatief was de Campina catering. Daar kon je kiezen uit salade met garnalen of vlees, een broodje met kaas, ham of garnalen en soep. Niet heel veel keus, maar in elk geval zat er geen verpakking omheen en kwam het niet uit de frituurpan. Voor 2014 willen de organisatie van de Nationale Gezondheidsbeurs dan ook vragen iets meer rekening te houden met de (natuurlijke) bezoekers, als het gaat om de catering.

Ga jij naar de gezondheidsbeurs?

Heb jij de Nationale Gezondheidsbeurs ook al bezocht of ga je er nog naartoe dit weekend? We horen graag wat jij ervan vond en welke nieuwe producten jij hebt ontdekt. En wat miste je op de beurs? Wij horen het graag in een reactie onderaan dit artikel!

Wat zijn jouw indrukken van de Nationale Gezondheidsbeurs?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Saskia van de Geest
Door

Saskia van de Geest

op 27 Jan 2013

Hoi Eva, Ik ben afgelopen vrijdag ook op de beurs geweest. Ik vond het een leuke en gezellige beurs, maar niet echt vernieuwend. Ik had producten/voeding verwacht die 'nieuw' voor me zouden zijn, maar dat bleek niet het geval. Ik heb stands gezien ter promotie van chia zaadjes. Deze gebruik ik al een jaar en voor mij dus niet onbekend. Tevens stond Alpro Soya er. Ook daar ben ik mee bekend. Wat wel enigszins vernieuwend was voor mij was de stand met zuivel gemaakt van geitenmelk. Ik heb een vlaflipje geproefd die erg lekker was! Ik had meer verwacht op het gebied van rawfood en superfoods, omdat dat toch steeds meer opkomt. Op het gebied van sport vond ik het ook vrij karig te noemen. Had meer verwacht op het gebied van sportdrank, -voeding en -kleding. Wij hebben iets gegeten in het centrum van Utrecht. Hopelijk wordt de catering verbeterd met de volgende editie...

Miranda
Door

Miranda

op 28 Jan 2013

Hi Eva, Ik ben vrijdag naar de gezondheidsbeurs geweest.Ik had meer verwacht op het gebied van biologische voeding,zelf groenten/fruit kweken,meer superfoods,boeken over gezonde voeding,koken.Ook meer workshops of lezing over of door een auteur van een boek.Ook informatie over rust,meditatie,de geest voeden, heb ik gemist.Ook een stand van missnatural heb ik gemis.Bij een sapstand lag een boek dat ik graag wilde kopen,nu niet zei ze dat was zo'n gedoe om met die boeken te slepen,jammer.En inderdaad de catering was vet en verpakt.

Anouk
Door

Anouk

op 29 Jan 2013

Ik ben zaterdag geweest. Vond het best aardig, maar had er iets meer van verwacht. Weinig aandacht voor suiker- en e-nummer vrij eten (wel veel boeken daarover), ik had ook iets meer aandacht voor biologische producten verwacht. De producten gemaakt van geitenmelk van Den Eelder vond ik verrassend lekker, het gevriesdroogde fruit van Beatz zalig, maar er stond bijv. een stand met brood om zelf af te bakken, een erg klein speltbroodje kostte al 5,-... vond ik erg prijzig. De Versapers vond ik super (en heerlijk), maar daar moet ik even voor gaan sparen, ik heb nu een gewone juicer van Philips... Ik zocht ook iets meer op het gebied van natuurlijke make-up ipv al die chemische spullen, daar stond ook niet zo veel van. De catering was dramatisch als je de '40 dagen zonder suiker' volgt, ik heb dus ook maar zo'n Beatz fruit zakje naar binnengewerkt ipv iets te kopen :). Vond trouwens het 'grijze duiven' gehalte ook best hoog haha, ik had heel goed met mijn moeder of schoonmoeder kunnen gaan :) Ben benieuwd hoe ze het volgend jaar gaan doen, als ik het stukje teruglees klinkt het wat negatief maar het was heus wel de moeite waard, ik hoop allen op wat verbeteringen in 2014.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading