datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De invloed van voeding en stress op vruchtbaarheid
10 november 2014 
7 min. leestijd

De invloed van voeding en stress op vruchtbaarheid

Voeding en stress kunnen invloed hebben op vruchtbaarheid. Dat heb ik ook ondervonden in de periode dat ik zelf zwanger wilde worden. Bij ons was er niets aanwijsbaars waarom ik niet zwanger werd en ik heb dan ook het hele traject van IUI, IVF en ICSI meegemaakt. Uiteindelijk ben ik na ruim 5 jaar zwanger geworden. Graag had ik toen geweten wat ik nu wist over voeding, ontgiften en het aanvullen van tekorten. Tijdens een vruchtbaarheidstraject wordt er door artsen niets verteld over voeding. Alleen als je rookt, drinkt of drugs gebruikt krijg je het advies om daar mee te stoppen en als je veel overgewicht hebt het advies om eerst af te vallen.

Niet direct zwanger worden

De meeste vrouwen willen snel zwanger worden. Best logisch ook. Je hebt de, voor de meeste dan, weloverwogen beslissing genomen met je partner om jullie looks samen te laten smelten tot het nageslacht en het kleinkind van je ouders. Heel normaal dat je dan ook gaat verlangen en uitkijken naar deze zwangerschap en baby! Als je na 6 maanden nog niet zwanger bent dan ga je je al zorgen maken en bij 1 jaar zitten de meeste al bij de huisarts om vervolgens met een verwijzing door te gaan voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Kies niet te snel voor het medische traject

Gelukkig zijn er steeds meer artsen die waarschuwen tegen de onbetamelijke haast waarmee paren tegenwoordig tot IVF besluiten: na slechts één jaar van vruchteloze pogingen zwanger te raken stort men zich al op IVF. Tenzij je een medische indicatie voor onvruchtbaarheid hebt, zoals verstopte eileiders, kan na een wachttijd van twee jaar wel eens blijken dat je helemaal geen IVF nodig hebt, aldus gezamenlijk onderzoek van het National Institute of Environmental Health Sciences in Washington, DC en de Universiteit van Padua. Zelf ging ik voor het eerst naar de huisarts toen ik 3 jaar gestopt was met de pil en ook ik kreeg een verwijzing naar de gynaecoloog.

Samen-Natuurlijk-Zwanger-Worden-Webinar

Een schoon lichaam

Ik weet nu dat je een kans op een zwangerschap kunt vergroten door je lichaam eerst schoon te maken door middel van een detox. Zodat je kind opgebouwd wordt uit de beste cellen, in een schoon lichaam. Ook te korten in het lichaam kunnen een zwangerschap in de weg staan. Aanvullen met voedingssupplementen is dan zeker aan te raden, naast uiteraard een gezonde en natuurlijke levensstijl! Daarnaast is het vermijden van stress erg belangrijk. Zorg dat je er een balans is tussen inspanning en ontspanning.

Innesteling, zwanger worden en zwanger blijve

Gelukkig is er steeds meer kennis voorhanden over natuurlijk zwanger worden. Zo schreef Rika Lukac het boek Innesteling, zwanger worden en blijven over zwanger worden en zwanger blijven. In het boek beschrijft ze hoe voeding en fertiliteitsyoga je kunnen helpen bij je kinderwens. Een heel mooi boek met uitgebreide voedingsadviezen, een stappenplan en veel yogaoefeningen. Rika begeleidt ook koppels 1-1 en geeft cursussen rondom voeding, yoga en vruchtbaarheid. Haar boek is ondertussen vertaald naar het Engels (‘Eat, Breathe, Conceive’). De cursus Fertility yoga & nutrition geeft ze ook in Europa’s grootste fertiliteitskliniek ‘The Woman’s Hospital’ in Liverpool.

Innesteling-zwanger-worden-en-zwanger-blijven

 

Eicel- & spermakwaliteit verbeteren

In de 3-daagse cursus ‘Fertiliteit, Yoga en Voeding’ leer je hoe je met voeding eicel- & spermakwaliteit kan verbeteren en innesteling kan bevorderen. En je leert ontstress-technieken en een dagelijks vruchtbaarheidsyogaprogramma zodat je meer ontspannen in het leven kan staan met je kinderwens. De cursus is voor iedereen die een kinderwens heeft of je nu natuurlijk zwanger wilt worden of in een medisch traject zit. De cursussen worden gegeven in Amsterdam, Wageningen en België. De volgende onderwerpen komen aan bod:

1. Fertility Yoga, Ontspanning & EFT

Je leert yogareeksen waarmee je dagelijks aan de slag kunt: Een reeks die bestaat uit fertiliteitsyoga die je bekken opent & spanningsvrij maakt en een betere doorbloeding van alle voortplantingsorganen stimuleert; Verder leer je een endocriene zonnegroet waarbij je specifiek focust op je klieren. Deze reeks brengt hormonale balans. De avondreeks brengt vooral ontspanning door het loslaten van mentale, fysieke en emotionele stress en helpt je om (opnieuw) je lichaam te vertrouwen. EFT is een techniek waarbij je zelf bepaalde meridiaanpunten activeert. Hierdoor kan je makkelijker stress en ongewenste emoties loslaten.

2. Voeding

Voor de voedingssessies is je partner is ook welkom (gratis). De voedingssessies worden de gegeven op dag 2/3. Wat je eet heeft invloed op je fysiologische balans, op je energie niveau en op je gevoel van ontspanning. Op celniveau kan interne stress ontstaan door verkeerde voedingspatronen. Je leert welke stoffen nodig zijn voor het verbeteren van eicelkwaliteit & spermakwaliteit, wat er nodig is voor een goede innesteling en wat belangrijk is om een eventuele miskraam te voorkomen. Je leert welke aanpassingen je kan doorvoeren, welke supplementen je eventueel kan toevoegen aan je dieet en hoe je boodschappenlijst er ‘vruchtbaarheids-vriendelijker’ uit komt te zien. We gaan ook fertility smoothies maken en proeven. Indien van toepassing bij mensen in de groep hebben we het ook over klachten als endometriose, PCOS, hoge FSH, etc. en wat je eraan kan doen.

Natuurlijk Spreekuur ‘Invloed voeding en stress op vruchtbaarheid’

Voeding en stress kunnen invloed hebben op vruchtbaarheid. Tijdens dit Natuurlijk Spreekuur leer je o.a. hoe je met voeding eicel- & spermakwaliteit kan verbeteren en innesteling kan bevorderen. Eva van Zeeland spreekt met Rika Lukac. Ze schreef het boek ‘Innesteling’, begeleidt koppels 1-1 en geeft cursussen rondom voeding, yoga en vruchtbaarheid. Het is Rika’s passie om vrouwen te ondersteunen in het zwanger worden met yoga en voeding.

Met het Natuurlijk Spreekuur geef ik jou exclusief toegang tot professionals die gespecialiseerd zijn in natuurlijk gezondheid en natuurlijk beter worden. Dinsdag 11 november praat ik met Rika Lukac in een online webinar. Je hoeft er de deur dus niet voor uit!

Een webinar is een live uitzending via internet waarbij je mij kunt zien en horen. Om deel te nemen aan het webinar heb je het volgende nodig;

  • Computer, laptop of tablet met internetverbinding
  • Geluid (geen microfoon nodig, je hoeft niet terug te praten)

Wanneer je je aanmeldt krijg je een bevestiging dat je mee kunt doen. Vervolgens ontvang je 1 uur voor het begin van het webinar een mailtje met een link, deze link dien je uit te voeren en je zit vanzelf ‘in de uitzending’.

Je kunt je hier gratis aanmelden voor het Natuurlijk Spreekuur >>>

Stel je vraag aan Rika Lukac

Tijdens het Natuurlijk Spreekuur heb je de gelegenheid om Rika vragen te stellen en zal Eva vragen voorleggen van Miss Natural leden. Alle vragen zullen, indien gewenst, anoniem beantwoord worden in het webinar om jouw privacy te waarborgen.

Stel hier je vraag aan Rika Lukac >>>

Zodra je deze uitnodiging hebt ontvangen raad ik je aan om op tijd aanwezig te zijn op dinsdag 11 november om 19.00 uur, slechts 200 deelnemers hebben namelijk per Natuurlijk Spreekuur toegang!

Rika en ik zien je graag op dinsdag 11 november!

Handtekening-Miss-Natural

Aantekeningen Natuurlijk Spreekuur 11 november

Beste allen,

Bedankt dat je aanwezig was (of had willen zijn) bij het Natuurlijk Spreekuur over ‘De invloed van voeding en stress op vruchtbaarheid’. Zoals beloofd stuur ik je nog de gemaakte aantekeningen. Ik hoop dat je er wegwijs uitkomt en dat je het spreekuur waardevol vond.

Algemene adviezen;

1. Drink min. 1,5 jaar schoon water liefst uit glazen fles of gefilterd en voeg daar mineralen aan toe

Artikel; Drink jij flessen of kraanwater?

Artikel; Kraanwater filteren ja of nee?

Artikel; Zo maak je sole
2. Voldoende rust nemen en ontspannen zodat je lichaam kan herstellen, regenereren en voortplanten. Doe aan yoga, mediteer, relax!

Cursus van Rika met yoga

3. Voeding – Keukenzout verzuurt het lichaam; weg er mee!
Neem keltisch zeezout of himalayazout

4. Eet de juiste goede vetten en voldoende antioxidanten

Artikel; Vetten; goede en slechte

Artikel; Transvetten

Artikel; Vette voedingsadviezen

5. Eet zoveel mogelijk biologisch! Pesticiden zijn in feite xeno-oestrogenen, hardnekkige oestrogenen die voor hormonale disbalans zorgen.

Artikel; Xeno-oestrogenen

Artikel; Biologisch eten

Superfoods

1. Maca ter ondersteuning van zwanger worden

2. Camu camu bes is een fertiliteitsbooster

3. Zie boek inNESTeling voor meer superfood adviezen

Gebruik vitamine B
B11, B12, B6, B3 (= reparatie vitamine)

Waarom loopt een innesteling fout; het kan zijn dat de embryo te weinig energie heeft; te weinig goede vetten; zware metalen leveren schade aan het DNA (vaak moe, vergeetachtig) check of je zware metalen belasting hebt.

Ook onrustig immuunsysteem gaat ten koste van je progesteron productie

Min. 3 tot 6 maanden heb je nodig om met voeding een effect te hebben op je vruchtbaarheid

Late miskramen; gluten intolerantie kan een oorzaak zijn, verminderende opname nutriënten; kijk of een glutenvrij dieet verbetering oplevert voor jou

Bij zwangerschapsvergiftiging is er te weinig voeding aanwezig voor moeder en kind (er is een gevecht daarom gaande)

1e trimester krijgt de moeder altijd voorrang op voeding; dus zorg voor optimale voeding

2e en 3e trimester zijn voldoende van belang; voldoende eiwitten, mineralen, kril of dha voor hersenontwikkeling

Artikel; Hennepzaad

Artikel; Noten en zaden

Paleo of oervoeding met weinig granen is een heel goede natuurlijke levenswijze

Hoe verhoog je progesteron?
Bekijk wat zijn de stressfactoren in je leven? Doe aan yoga of meditatie.
Kan ook verzuring zijn of een candida infectie.

Q10 ubiquinol kan een zwangerschap bevorderen en geeft de cel energie

Tot slot;

Eet zoveel mogelijk natuurlijk en biologisch; zonder geraffineerde suiker en chemische zoetstoffen  maak je lichaam schoon met een detox vul tekorten aan met voeding en/of voedingssupplementen en zorg voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Kom uit je hoofd, probeer zoveel mogelijk te aarden.

Ik wens je veel leesplezier en succes op jouw reis naar het moederschap en uiteraard dat ook jouw kinderwens uit mag komen!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marcella
Door

Marcella

op 10 Nov 2014

Kan ik ook online een vraag stellen? Ik ben namelijk niet in de gelegenheid naar het seminar te komen. Mijn vraag gaat over dagelijks bloed verlies tijdens gebruik vd pil en zelfs na het stoppen met de pil.

Caat
Door

Caat

op 11 Dec 2015

Hoi Marcella, Ik vroeg me af hoe het nu met je gaat? Ik heb dezelfde problemen (gehad). Weet jij waar dit dagelijkse bloedverlies vandaan komt?

Eva van Zeeland
karin
Door

karin

op 12 Nov 2014

helaas heb ik het gemist, had wel aangemeld maar was te laat thuis. bedankt voor deze weergave! nu staat onderaan: Bijgaand gratis mijn boek Natuurlijk Zwanger! maar geen link ofzo met hoe je dit boek kan krijgen. ik vind het alleen dat je ervoor moet betalen. is het nog gratis te verkrijgen of is dit enkel voor de gelukkigen die wel het spreekuur hebben gevolgd?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading