Gratis magazine voor jou!
Miss Natural magazine inspireert en geeft praktische tips voor jouw natuurlijke levensstijl en groei!
Clean Start 21 dagen detox
detox-cursusDirect Toegang

Page content

article content

Drink jij water uit plastic flessen?

Kraanwater is van goede kwaliteit in NederlandWater drinken is goed om afvalstoffen in je lichaam af te voeren. Omdat ons lichaam behoorlijk wat mineralen nodig heeft is het niet eens zo eenvoudig om voldoende daarvan weer binnen te krijgen. Drink bij een normale lichamelijke inspanning, zo’n 1,5 à 2 liter water per dag, dan zit je prima.

Drink het wel in grote porties en niet in kleine beetjes de gehele dag door. Anders werkt de signalering in de hersenen niet en krijgen je nieren een signaal om juist vocht vast te houden. Ik drink normaal leidingwater. Als je de smaak van water niet lekker vindt bij jou uit kraan dan kun je deze altijd nog thuis filteren.

Drink geen water uit flessen!

Drink vooral geen water uit flessen, zeker niet uit plastic flessen. Is ons leidingwater dan slecht? Nee, juist niet. Het behoort tot het zuiverste van de wereld. Het is zelfs schoner dan de meeste watersoorten uit flessen. Ook al staat er een mooi berg tafereeltje op verpakking en suggereert dit dat het water afkomstig is uit de Alpen, dan kan het nog steeds ‘ordinair’ kraanwater bevatten. Ergens in de jaren 90 is het hip geworden in New York om Evian te drinken, zogenaamd echt Frans water!

Het gevaar van Bisphenol A

Niet alleen is water uit een fles 1.000 x duurder dan kraanwater, een grote aanslag op het milieu en een grote marketingleugen, water uit plastic flessen verandert van samenstelling! Het meeste water dat verkocht wordt zit in flessen, vaak gemaakt van plastic. Die doorgaans plastic flessen zijn zeer breekbaar. Om dat tegen te gaan wordt het plastic voorzien van allerlei weekmakers (ftalaten genoemd), die het plastic veerkracht en elasticiteit geven. Klein nadeel; die hoog toxische stoffen lekken in het drinkwater. Dat is geloof ik het water dat we kochten omdat het zo zuiver was toch? Nou, dat was het ook, voordat het in de fles ging.

Kijk uit met het verwarmen van babyvoeding

Deze stoffen, de zogenaamde ftalaten en bisphenolen, zijn erg ongewenst in ons bloed. Dit omdat zij zeer veel gelijkenissen vertonen met het vrouwelijk hormoon oestrogeen en derhalve de receptoren gaan bezetten. Nog erger wordt het als we de waterflessen (of, nog veel erger, een plastic babyfles met voeding) gaan verwarmen. Dan komt er een veelvoud vrij van deze toxische weekmakers. Uit metingen blijkt dat 95% van de mensen een ongewenst niveau aan deze stoffen in het lichaam heeft. Bij baby’s is het nog veel schadelijker. Een kunststof fles (of eender wat van kunststof met voeding erin) opwarmen in bijvoorbeeld de magnetron maakt heel veel van die stoffen vrij die migreren in onze voeding. Koffie of thee drinken uit een kunststof beker levert hetzelfde probleem op. Hoeveel mensen drinken op kantoor niet warme dranken als koffie, thee en om vier uur soep uit een plastic bekertje?!

Dik worden van water kan dus toch!

Als deze oestrogeengelijkende stoffen in ons lichaam zitten, herkent onze lever dit als een overschot, Hij zal vervolgens trachten om hier vanaf te komen en maakt derhalve een enzym aan; het aromatase-enzym. Dit enzym probeert van dit “namaakoestrogeen” vervolgens oestradiol te maken. Dit verhoogde aromataseniveau zal ook ons testosteron afbreken en omzetten naar meer vrouwelijk hormoon. Hierdoor verliezen we ons libido (man en vrouw), maar ook spiermassa. En als bonus gaan we steeds meer vetten opslaan; we worden dus gewoon dik. Het risico op de ontwikkeling van diverse kankersoorten ligt uiteraard direct op de loer. Met andere woorden; filter eventueel je water thuis en drink bij voorkeur zo weinig mogelijk drank uit plastic flessen en zeker geen warme dranken!

Er drijven eilanden van plastic in de oceaan

Iedere plastic fles belandt na gebruik in ons milieu. Als we in de winkel al zo’n 1.000 x meer betalen dan de prijs van leidingwater. Jaarlijks wordt er aan flessenwater zo’n 20-miljard euro omgezet. Er is 1,5 miljard kilo aan plastic nodig om al die flessen te produceren. Dat wordt dan weer gemaakt van ruwe olie, maar na gebruik blijft het gewoon in ons milieu ronddrijven of liggen, zelfs langer dan wij leven. Als we de oceanen bekijken dat zien we op bepaalde locaties, waar golfstromen elkaar tegenkomen, oneindige gebieden waar je zo ongeveer over het plastic kunt lopen. Er worden aalscholvers en andere zeedieren gevonden, overleden aan tientallen stukken plastic in hun lichaam. In hun duikvluchten zien ze kleurrijke flesdoppen aan voor een lekker hapje. Snel inslikken en doorvliegen. Maar helaas komt het er nooit meer uit. Schildpadden eten stukken plastic omdat ze onderwater lijken op kwallen. Of we zien zeehonden met van die plastic ringen om hun nek. We vergiftigen ons zelf en onze belangrijkste bronnen van voeding.

Wat kun jij doen?

De oplossing; gewoon niet meer kopen, nooit meer! En iedereen duidelijk maken dat gebruik van plastics bij ons voedsel ronduit slecht is en kost wat kost vermeden dient te worden. En met ons allen begrijpen dat zuiver drinkwater gewoon uit onze kranen komt. De liefhebber mag het nafilteren. Maar gebruik van flessenwater, zeker van plastic flessen, is een grote en onverantwoorde aanslag op ons milieu, op onze olievoorraad en zeker op onze eigen gezondheid! Gebruik als alternatief bijvoorbeeld een RVS fles zoals de ONEforONE Waterfles. Hiermee help je met je aankoop direct iemand in Afrika aan een leven lang schoon drinkwater! Ook goed is de hippe waterfles van TapnGo of mijn favoriet de mooie RVS fles van Papaya Art.

The Story of Bottled Water

Bekijk hieronder een geweldig leuk gemaakt filmpje genaamd The Story of Bottled Water. In het filmpje (Engelstalig) wordt op een eenvoudige manier duidelijk gemaakt hoe het eigenlijk komt dat zoveel mensen water uit flesjes drinken en op welke manier er met het afval wordt omgegaan. Schokkend!


Wat is nu waar?
Smaakt flessenwater beter dan kraanwater? Plastic flessen worden gerecycled dus is het toch een natuurvriendelijk product? Download hier het factsheet met alle mythes over water uit flessen versus water uit de kraan.

Drink jij flessen- of kraanwater?

Deel jouw mening

Comment Section

69 reacties op “Drink jij water uit plastic flessen?


Door lbachir op 3 januari 2017

praat geen onzin ontwetend persoon je hebt het over rioolwater dat gezuiverd word en jij uiteindelijk als persoon op drinkt niet echt een frisse gedachte, je moet de feiten kennen het water dat uit de bron komt van evian moet je niet zomaar beschuldigen van fraude als je geen bewijs hebt achterlijk wijf of wat je ook bent, jou vooringenomenheid jegens evian geeft alleen maar aan dat mensen als jij sonder feitenkennis niet somaar iets op internet mogen plaatsen, ten eerste alle waterbronnen zijn van god, dat is het echte water en niet het strontwater dat zegmaar gezuiverd word ahahahahahahahaha en uiteindelijk in mensen hun maag beland, dat is niet so als god allah het bedoeld heeft, god is zo krachtig dat er genoeg bronwater is voor alle mensen op aarde alleen jammer dat vanwege een aantal corrupte overheden van het westen mensen daarvan weerhouden, natuurlijk zullen mensen die bronwater verkopen corrupteren dat geloof ik ook maar als je geen bewijs hebt moet je gewoon eerst je bek houden totdat de feiten op tafel staan of ben je so achterlijk om dat te begrijpen, we hebben het niet over source, hahahahahahahah we praten over evian.


Door nico op 11 februari 2018

kijk, een medelander die het lastig vindt om te communiceren zonder te beschuldigen …


Door Jean-Pierre op 3 augustus 2016

Glazen flessen zijn niet onderhevig aan chemische stoffen die vrijkomen door verhitting tijdens transport en ze belasten het milieu niet. Leuk artikel!


Door Sarah op 19 september 2018

Ze (Glazen flessen) belasten het milieu niet als ze 100 percent gerecycleerd worden. Voorlopig is er slechts 1 Spaans merk (ik geloof huck2u mineraal water) dat het doet. (wereldwijd)


Door Tiny op 15 juli 2016

In Frankrijk kost een grote plastic fles met water maar 0,20 cent.
Vervolgens drinkt men per gezinslid hier 1, 2 of meer flessen water per dag.
Hoeveel plastic flessen komen er dan wel per dag in ons milieu als men niet o.a. aan gescheiden afval doet.


Door M vd Berg op 24 juli 2015

Ik koop tegenwoordig de waterflessen bij Lidle.. Bevat een hoog magnesiumgehalte, waar menig mens een chronisch te kort aan heeft. Menig arts staat hier niet bij stil! Een Duitse arts vertelde mij dat de PH waarde niet lager mag zijn als PH7,…dit ivm verzuring in ons lichaam. Het merk Spa heeft een zuurstofgehalte van PH6 een verzurende werking…


Door Luc op 24 juli 2015

Een Duitse arts, Dr. Schüssler schreef honderd jaar geleden, over magnesium phosphoricum D6 . Dit word opgenomen door het mond slijmvlies.
Een tekort aan deze stof is uit te lezen in je gezicht. Dit door een rode kleur.
Nr. 7 magnesium phosphoricum is in tablet vorm veel beter op te nemen in het lichaam, want water kolk je zo weg.


Door M vd Berg op 24 juli 2015

Ik slik deze idd ook in tabletvorm, daarnaast vul ik mijn bad ermee en spuit het op mijn huid. Een aanrader voor veel ziektes! Ook ontzuren van je lichaam is een pre! Ook dit in een tabletvorm verkrijgbaar.


Door Gieneke op 4 maart 2015

Leuk artikel en filmpje.
Zelf drink ik al tijden water uit een Bobble-fles en sinds een half jaar ben ik overgegaan op de Dopper.
Voor degene die het leuk vindt: er is een docu op Netflix: Bottled Life, the truth about Nestles business with water


Door Yara op 22 november 2014

Al een paar jaar ben ik aan het plastic minderen. Voor de mensen die twijfelen welk plastic ze wel of niet kunnen nemen Google eens naar de RVS flessen van Kleen Kanteen, Goodlife bottles of voor baby/kind Pura flessen.
Ik heb al jaren een RVS fles voor sport en voor in mijn handtas. Ik vul ze met gefilterd water (Brita.)

Leuke site trouwens 🙂


Door Hans op 15 oktober 2014

Ik ga voor een glazen fles met een dop met rubber ring, die je als bij een wekpot afsluit.


Door Laura op 30 september 2014

Ik ben bezig met een waterstofperoxide kuur en ben op zoek naar gedestilleerd water om oraal in te nemen. Ik kan het NERGENS vinden…heeft iemand een tip waar ik dit kan kopen/bestellen?

Ik hoor het heel graag!


Door diny op 18 februari 2016

Kun je kopen of bestellen bij je apotheek


Door Suzanne op 24 juli 2014

Ik prefereer glazen flessen, altijd.. Maar het is niet altijd makkelijk om dat vol te houden. Als ik op een tripje ga dan neem ik een kleine flacon mee, maar dat is toch altijd zwaarder dan een plastic fles.


Door Luc op 24 juli 2014

Apothekers maakten, al heel lang gebruik van, glazen potten en flessen.
De kleur van dit glaswerk lijkt ogenschijnlijk bruin, maar bij nauwkeurig onderzoek, is dit toch echt violet. Alleen violet glas, houd het zichtbaar lichtspectrum van rood, blauw, geel en groen tegen.
Meer info, vind u op http://meditecheurop./violet-glass.php

Luc


Door Hans op 20 juli 2014

Moeten we TNO nu ook niet vertrouwen??
Hoe gevaarlijk is het hervullen van waterflesjes?
Mag je je flesje hergebruiken?

Franca van Dalen | 5 | Gepubliceerd: 20-08-2013 | Gewijzigd op: 17-07-2014

Het lijkt een goed idee; het hervullen van je plastic waterflesje. Immers: hergebruik is milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor je portemonnee. Op internet gaan echter geruchten dat het bijvullen van zo’n flesje schadelijk voor je gezondheid is. Wij vroegen TNO wat daarvan waar is.
Zo’n 65 procent van de mannen en ruim 86 procent van de vrouwen hervult regelmatig zijn of haar waterflesje; de helft van de vrouwen doet dat zelfs meer dan zes keer. Gevaarlijk, roepen sommmige mensen online. We vroegen aan TNO of hergebruik echt gevaarlijk is. En ligt dat dan aan de bacteriën die ontstaan of aan bijvoorbeeld chemicaliën in het plastic?

Twee soorten plastic
TNO geeft aan dat het materiaal van plastic waterflesjes geen schadelijke stoffen afgeeft. Bronwater zit doorgaans in een van de twee soorten plastic flessen: recyclebare flessen en wegwerpflessen. Beide soorten zijn qua materiaalsamenstelling gelijk, het verschil is dat de wegwerpflessen dunner zijn. We hebben het bij navullen vaak over de laatste categorie.

Geen weekmiddelen
Deze flessen zijn van zogenaamd stabiel kunststof gemaakt, zonder weekmiddelen. Het plastic waarvan flesjes gemaakt zijn, bevat geen schadelijke chemicaliën. Bij het recyclen worden de materialen blootgesteld aan verhitting tot zeer hoge temperaturen. Hoge buitentemperaturen hebben dan ook geen invloed op het materiaal. Ook het water in de flesjes heeft geen invloed op het materiaal.

Bacteriën
Kijken we naar het water en de omgeving dan valt in ieder geval op te merken dat bronwater van nature al bacteriën bevat, geeft TNO aan. Maar deze bacteriën zijn niet schadelijk of gevaarlijk.

Algen en schimmels
Bij hergebruik van het flesje gaan andere factoren een rol spelen, zoals (ander) water, de mond, omgeving, tijdsduur en mate van schoonmaken. Bij hergebruik kunnen andere bacteriën, algen en soms schimmels in het water komen. Wanneer het water lang blijft staan kunnen deze micro-organismen een bepaald niveau van toxines afgeven en daarmee schadelijk zijn. Dit is echter afhankelijk van al die externe factoren en gebeurt niet bij twee of drie keer op een dag bijvullen.

Spoelen met soda
Om te weten of hergebruik schadelijk is voor de gezondheid en bij welke hoeveelheden of binnen welke tijd bijvoorbeeld, is een uitgebreid microbiologisch onderzoek nodig. In ieder geval is het verstandig om bij hergebruik van flesjes deze regelmatig goed uit te wassen, of te spoelen met soda.


Door David op 30 juni 2014

Als ik veel kraanwater drink hier in Nederland, krijg ik maagzuur klachten en soms diaree, maakt niet uit uit welke kraan. Van water zoals SPA blauw krijg ik nergens last van, ik ben dus wel verplicht water uit flessen te kopen.


Door MV op 28 juni 2014

Wat een onzin over die weekmakers. 99% van de flessen in de supermarkt zijn gemaakt van stabiel kunststof en die bevatten GEEN weekmakers.


Door rob knaven op 4 juni 2014

Kraanwater zit ook vol met gif enz. wij hebben een waterapparaat dat het water echt schoon maakt en een hoge ph waarde heeft en betaalbaar is …dus geen plastic flessen meer hoeven te kopen en beter voor je gezondheid en het mileu..
[en er is ook een filterfles beschikbaar]en [reactie op de berichten : brita filters hebben een lage ph waarde/ spa water heeft lage ph waarde/ spa rood nog lager/.ook in spanje word dit systeem veel gebruikt/gedestileerd water is [dood water] lees Emoto…
Dit alles is onze ervaring en kennis ,kijk maar wat je er mee kan en kies het beste voor jezelf nadat je het onderzocht hebt…meer gezonde mensen maken de wereld nog mooier!!


Door Kevin op 6 mei 2014

Zit er in Nederlands kraanwater ook fluoride? iemand enig idee??

Mvg,

Kevin


Door Luc op 7 mei 2014

In 1974 is fluoride in kraanwater verboden in Nederland.
Maar de norm voor de hoeveelheid, dat toch is toegestaan is erg hoog.
Zie dommer door fluoride wij worden wakker.


Door Luc op 12 april 2014

Zuiver water is zeldzaam, ons kraanwater komt uit de rijn.
Het is een riool, van Duitsland en als het goed regent is het verdunt.
Helemaal schoon krijgen we dat niet, dit is te kostbaar voor waterbedrijven.
We moeten dus niet denken dat kraanwater schoon is. Kraan water is het produkt van
het einde van de pijpleiding. Als het gedestileerd was zou het de leiding doen oplossen.
Meten is weten! Mijn meter slaat uit op 240 bij kraanwater. Gedestileerd water nul.
Je gooit geen kraanwater in je accu, nee gedestileerd water!
Ons lichaam is ook een soort accu, gooi er dan gedestileerd water in.
Gebruik wel een open destilator. Doe het water in een donkere glazen fles die paars is!
Deze wijsheid komt van de Soemeriers, die het weer hadden geleerd van de Anunnaki.
Vijfduizend jaar geleden maakten de Anunnaki de Alambiek.
Ook de ellenmijer komt van hun. Zij schreven dit op hun kleitabletten.
Daar kunnen wij niet tegen op, papier vergaat. Gebakken klei vergaat niet.
De waarheid mag niet gezegd worden want dan raken we in paniek!


Door Janneke op 6 juli 2015

Heb ook een waterdestillator en het is wat gedoe maar het bevalt wel en lekker schoon water.


Door E. Ho op 19 februari 2014

Let wel, het gehele waterleidingssysteem in Nederland is gemaakt van notabene PVC! Het materiaal bij uitstek dat ftalaten (weekmakers) lekt. Dus de vraag kan worden gesteld of water uit pet toch niet beter is..


Door Wendy op 4 februari 2014

Wie heeft er een tip voor een waterfles om mee te nemen met een filter? Ik ben zelf niet zo’n fan van de bobble fles, omdat deze vrij lastig drinkt vind ik.


Door Roos op 24 maart 2014

Probeer eens een Waterman of een AlkaSportz Ionizer. Die voegen ook nog mineralen toe die niet meer in ons kraanwater zitten.


Door nellij op 5 januari 2014

Wij drinken gewoon kraanwater .
Vullen lege (schoongespoelde) wijnflessen ermee, kurk erop en meenemen voor onderweg.
Zo simpel en goedkoop is het.


Door Hans op 8 november 2013

Ik hoorde een dezer dagen dat alle plastic flessen/flesjes, hard of zacht voor het bottelen met water nog dusdanig verwarmd zijn door het snelle fabricage- en vulproces, dat er al schadelijke stoffen op voorhand in het water zitten.
Zit hier een kern van waarheid in, zo vraag ik me af.


Door JB Schrans op 10 november 2013

Er lopen jammer genoeg veel valse geruchten hierover rond (bewust de wereld ingestuurd?). Ik kan u verzekeren dat er geen schadelijke stoffen in de Pet-flessen aanwezig zijn. Ze zijn allen erkend door de autoriteiten. Als ik de betiteling ‘Miss Naturel’ lees, dan denk ik eerder dat promotie van het enige natuurzuiver water, namelijk natuurlijk mineraalwater, een prioriteit zou moeten zijn. Andere watertypes worden chemisch behandeld.


Door JB Schrans op 19 februari 2014

Beste
De flessen natuurlijkmineraalwater zoals Spa zijn niet gemaakt uit PVC maar wel uit PET dat bijvoorbeeld geen phtalaten bevat. Er is geen enkel gevaar op migratie van plastiek in het water. Zoals bij elk voedingsproduct moet je dit uiteraard uit de zon houden om elke verwarming te vermijden.


Door joop op 3 november 2013

ze kunnen maar 5000 gifstoffen filteren v de 60 000 die erin zitten dus kraanwater nee laat maar


Door JB Schrans op 31 oktober 2013

Flessenwater bevat GEEN Bisphenol A ! Enkel natuurlijk mineraalwater is zuiver omdat het door de natuur wordt gezuiverd en niet chemisch wordt behandeld zoals kraanwater. Merken natuurlijk mineraalwater bevatten GEEN kraanwater. Spa-water wordt jarenlang door de natuur gezuiverd en bevat geen enkele onzuiverheid terwijl kraanwater beantwoord aan drinkbaarheidsnormen en dus onzuiverheden mag bevatten onder een grens die door de wetgeving wordt bepaald. Zowel kraan-als flessenwater hebben een impact op het milieu. Alle Spa-flessen zijn bijvoorbeeld 100% recyclebaar en een fles Spa blauw is de 1ste in Europa met 50% gerecycelde PET. Een zee van plastiekklopt dus niet bij ons, wel in landen waar er geen recyclagepolitiek is. En dan nog, vertegenwoordigen de flessen water minder dan 1% van het totaal aan plastiek.


Door Roel op 28 augustus 2013

Dit artikel is onjuist. Ik heb het nagevraagd bij mijn vader, ingenieur in de kunststoftechnologie. In PET zitten geen weekmakers daarom wordt juist deze kunststof wel gebruikt in de voedingsindustrie. Er zijn andere kunststoffen met weekmakers zoals flexibel PVC (dus ook niet de harde variant) die inderdaad ftalaten afgeven en uitdampen. Het is goed kritisch te blijven naar onze voeding maar de schrijvers van het artikel zou ik op het hart willen drukken ook kritisch te zijn op de feiten.


Door Laurens op 7 augustus 2013

Goed artikel om mensen te attenderen op waar ze water uit drinken. Zelf gebruik ik glazen flessen die ik van de AH heb, die je koopt met verse fruitsap. Deze zijn makkelijk schoon te houden en het water blijft gewoon zijn smaak houden. En dus ook geen giftige stoffen.


Door just blaza op 31 januari 2014

goed water heeft geen smaak…


Door Nadja op 22 december 2015

Op zich een goed idee. Kijk wel even of de dop geen schadelijke stoffen lekt, dit is namelijk nogal eens het geval


Door Jenna op 3 augustus 2013

Waar kun je die RVS waterflessen van Papaya art online bestellen?


Door Christel op 4 augustus 2013

Even googelen op “papaya art waterfles” en je komt een aantal webshops tegen.


Door Gerrie op 28 juli 2013

Beste mensen,

Bij de wandel vierdaagse zie je véél mensen lopen met kraanwater in plastic flesjes om geregeld te kunnen drinken.
Is dit schadelijk voor de organen?

Groetjes Gerrie


Door Michel op 18 juni 2013

Dit is zeker een leuk en informatief artikel.
Ik wil alleen een kleine kanttekening plaatsen.
De meeste flessen worden nu gemaakt van PET. In PET zit geen Bisphenol-A en ook geen fthalaten.
Bisphenol-A zit bijvoorbeeld wel in Polycarbonaat, dat is een plastic die o.a. gebruikt wordt voor de grote watertanks (10 liter e.d.) voor op kantoor en in de dikke plastic glazen bij bijvoorbeeld festivals. fthalaten zijn weekmakers die voornamelijk gebruikt worden in PVC.

Al ben ik het natuurlijk wel met jullie eens dat voorkomen beter is dan genezen, dus als je geen plastic hoeft te gebruiken, gebruik het dan niet. Als je het toch gebruikt, lever het dan apart in (plastic hero).


Door Irmgard op 13 mei 2013

IK heb zelf ook Keltisch zeezout en het is me eigenlijk te grof.Ook drink ik elke ochtend citroensap met warm/lauw water. Heb wel een solé gemaakt maar weet niet hoe lang dat houdbaar is en hoe je dat moet gebruiken. Groetjes Irmgard


Door Tim van Orsouw op 6 april 2013

Kraanwater of water uit een fles? Allebei niet!

Ik kies voor gedestilleerd water, waar ik meestal wat mineralen aan toevoeg zoals Keltisch zeezout of Adya Clarity.

Het drinken van gedestilleerd water wissel ik af met het gebruik van gefilterd, geïoniseerd water met een hoge pH waarde.

Mijn tip: koop een simpele destilator. Destilleren is relatief goedkoop. Voor een kleine 200 euro maak je het meest vieze water weer 100% schoon!

Gezonde groet,

Tim


Door Monica op 30 maart 2016

Beste Tim,
Dit is het beste antwoord op alle vragen rondom water drinken/gebruiken. Wie jouw tip volgt is verstandig. Zelf ben ik een tijdje al bezig met feiten en fabels uit elkaar te halen. Na veel onderzoek ben ik precies achter jouw oplossing gekomen. Ik ben nu op zoek naar een destillator. Kan jij eentje aanraden? Alvast vriendelijk bedankt. Ik hoop dat de lezers van het voorwerk zullen profiteren. Tip aan alle lezers: doe je onderzoek, laat je niet van alles wijsmaken. Gezondheid aan ieder die dit leest.


Door jowy op 1 juli 2016

Ik weet het niet zo met Adya Clarity. Je moet dit eens lezen:
http://www.naturalnews.com/034005_Adya_Clarity_consumer_alert.html
Over het algemeen geloof ik niet snel van dit soort artikels, maar het is van naturelnews die meestal wel imo geloofwaardig is. En daarbij gebruikte ik zelf ook Adya Clarity om toe te voegen in mijn waterfilter (bovenaan) maar daardoor werd de keramisch filter gelig. Dus ik ben er maar mee gestopt. Sinds een paar weken heb ik ook een distiller in huis. Ik probeer dagelijks gedestilleerd water te drinken.Door Flora op 1 april 2013

Ik woon in Spanje en dat betekend op zich dat ik eigenlijk al geen keuze heb: kraan water of uit een fles.
Ik heb hier niet eens stromend water maar een waterput. Voor mijn water ben ik dus afhankelijk van een firma hier in de buurt, die eigenaar is van een bron en op aanvraag water brengt aan huis. 10.000 liter per keer. Deze waterput is een gesloten circuit, maar toch ga ik daar geen water uit drinken..Voor mijn drinkwater (en voor mn smoothies, koffie, thee ect) ben ik toch afhankelijk van plastic flessen.


Door Trudy Terranea op 26 juni 2013

Ik woon ook in Spanje en…er zijn ook glazen flessen te koop met water.
Ik heb zo n hekel aan die plastic flesjes om over de limonades en frisdranken maar niet te spreken.
Drink alleen uit glas dan ben je al heel goed bezig.
Ook al om de vreselijke soep in de zee te verminderen.


Door Linse Goeman op 24 februari 2013

Ik hoorde onlangs dat Spa in glazen flessen het ‘gezondste’ water is, beter dan kraanwater. Weet je hier iets over?


Door Soumaya op 17 februari 2013

Ik heb een glazen fles. Retap! 🙂 Ik ben er helemaal tevreden mee. Hiervoor gebruikte ik de Bobble (plastic) zonder bpa…


Door Annelien op 16 februari 2013

Ik heb dezelfde vraag over de Brita-waterkan.
Kan die nu wel of niet???


Door Karin van Holland op 11 februari 2013

Hardplastic schijnt minder schadelijk dan slapper plastic. Warme spullen in plastic zorgen dat de stoffen uit het plastic eerder in je voeding terecht komen, dus alleen voor koud spul gebruiken. Voor het milieu is het belangrijk om zowiezo plastic zo min mogelijk te gebruiken.
Er is ook BPA vrij plastic, babyflessen moeten vrij zijn van deze stof.


Door MoniqueD op 6 januari 2013

Mijn kinderen krijgen altijd hun drinken mee naar school in de bekers van Mepal. Is dit ook schadelijk?


Door carolien op 23 juni 2013

Mepal heeft bpa vrije broodtrommels en bekers!! Zie website mepal.


Door Eric op 17 december 2012

Zinvolle informatie maar hoe zit het met de (Brita-)filters zélf?
Ik heb ze laatst in mijn handen gehad en daar zie ik óók plastic in verwerkt.

Groeten,
Eric


Door Laura op 25 oktober 2012

ik drink al jaren water uit flesjes, wel gevuld met krsanwater. is dat net zo slecht? ik maak me echt zorgen nu.


Door Eva de Beijer op 26 oktober 2012

Probeer waar kan dit te vermijden. Dat is best lastig want plasic flesjes water zie je overal. Koop een fles/bidon die je zelf kunt vullen.


Door Tessa op 24 december 2013

Beste Eva,

hoe zit het dan met plastic (gerecycled) bidons?

In afwachting van je reactie.

Gr,
Tessa


Door Tessa op 24 december 2013

Beste Eva,

dan bedoel ik bijvoorbeeld een bobble waterfles met zo’n filter.

Mvg,
Tessa


Door Margreet Rutgers op 19 november 2012

Helaas lossen de stoffen uit het plastic ook op in het kraanwater wat je er daarna weer in doet. Na het eerste gebruik van een plastic flesje (de originele inhoud) wordt de afgifte van de stoffen alleen maar steeds groter.
Neem een hardplastic, RVS, aluminium of glazen fles. Maak je geen zorgen over wat er geweest is, maar je kan er wel nu mee stoppen 😉


Door Inge Derese op 31 december 2011

Dus; praktisch gezien …
Geen water meer van de Sip-well op het werk … dus elke dag zelf water meenemen???
Wel een gewicht meer in de rugzak en zowiezo minder drinken want 1,5l zie ‘k mezelf niet meepakken! En bovendien de ganse dag koud water drinken.
Niet makkelijk. Tja… is er geen andere oplossing?


Door Bea van der Avort op 17 november 2011

Toch een paar kanttekeningen: kraanwater is niet zo onschuldig meer in vergelijking tot vroeger, veel resten uit medicijnen (waaronder de anticonceptiepil) en andere vervuiling komt in het grondwater terecht en ook in ons drinkwater. Niet alles wordt eruit gehaald, helaas. Oude loden leidingen vervuilen je drinkwater ook. De vergelijking met kraanwater uit andere landen is niet zo relevant, wat als er elders bruin water uit de kraan komt? Natuurlijk is het dan beter in Nederland, maar nog steeds niet optimaal en verre van zuiver.

Zelf kraanwater filteren verdient zeker de voorkeur! Het probleem van flessenwater is – naast de enorme vervuiling, de ‘plastic soup’ in de Indische Oceaan, – dat de fles te snel na fabricage in gebruik wordt genomen. Het water wordt dan ‘besmet’ met vluchtige stoffen uit het plastic. David Wolfe pleit dan ook voor bronwater uit recyclebare glazen flessen. In het seminar van 30 oktober jl besteedde hij hier nog ruimschoots aandacht aan. Je kan natuurlijk ook zelf je kraanwater filteren.

Een goede waterfilter (Keosan) is erg prijzig maar het water is zoveel lekkerder dan water uit de kraan… wij thuis willen niet anders meer. Het is een investering in gezondheid. Er zijn ook goedkopere alternatieven (Brita) te koop. Daarbij verschilt de smaak en kwaliteit van het kraanwater per streek, in sommige gebieden is het water uit de kraan goed te drinken, vergelijkbaar met bronwater, maar helaas kan je dat niet van heel Nederland zeggen.


Door Eva de Beijer op 17 november 2011

Bedankt Bea voor deze aanvulling! Dat medicijnen in het water achterblijven is zeker waar. Ik filter thuis ook al het water met de Brita filter. Helaas filter je ook de goede mineralen hiermee uit het water. Dit los ik op door het water weer aan te vullen met mineralen uit Keltisch zeezout.


Door Eric op 7 januari 2013

Brita-filters hebben plastic verwerkt in hun product. Lijkt me dus geen goede oplossing.


Door eef op 11 juni 2013

Hoe vul je dit aan, met welke mineralen en hoeveel zeezout. Ik gebruik ook een Britta kan ivm medicijnresten verhaal. Wordt dit er echt uitgefilterd??


Door Regine op 10 december 2015

De mineralen in drinkwater kan ons lichaam niet opnemen en belasten daardoor onze nieren. Dus deze mineralen zijn helemaal niet gezond!


Door Wouter op 6 september 2011

Leuk en informatief artikel! En bedankt voor de vermelding van onze ONEforONE Waterfles.

Groet!

Wouter

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

GRATIS MAGAZINE t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Je blijft op de hoogte en kunt je elk moment weer afmelden!