datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Groene Smoothies tijdens de vakantie: Tips & Tricks
09 juni 2014 
3 min. leestijd

Groene Smoothies tijdens de vakantie: Tips & Tricks

Eind maart deden velen van jullie met ons mee aan de 21 dagen Groene Smoothie Challenge (waar je nog steeds op elk moment mee kunt starten). Met z’n allen gingen we drie weken lang aan de groene smoothies om zelf te ervaren wat een heerlijk effect dit heeft op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. En met succes!

Van de velen die hebben meegedaan aan de Challenge zijn er een hoop zo enthousiast geworden dat ze ook na die 21 dagen zijn doorgegaan en nog steeds dagelijks genieten van een smoothie. Ook in de vakantieperiode en op reis willen we dit natuurlijk blijven doen. Daarom een aantal tips voor smoothies tijdens je vakantie!

Smoothies voor onderweg

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, kun je een koelbox meenemen of eventueel een koeltas (die je op je bestemming ook weer makkelijk kunt gebruiken), met daarin een aantal smoothies die je van tevoren hebt klaargemaakt. Heerlijk voor wat extra energie tijdens de lange rit!

Heb je geen koelbox of reis je per vliegtuig, trein of fiets, dan kun je ook gekoelde smoothies meenemen. Zelf heb ik altijd een aantal smoothies in de vriezer liggen. Je kunt deze de avond voor je vertrek in de koelkast zetten zodat ze alvast vloeibaar kunnen worden (vaak duurt dat net iets langer dan een nacht), maar je kunt ze ook bevroren meenemen en langzaam laten smelten tijdens je reis. Wanneer je onderweg beschikking hebt tot een kraan met warm water, kun je je fles hier onder houden om dit proces wat te versnellen.

Wil je geen bevroren smoothies meenemen, zet je smoothies dan alleen een nacht van tevoren in de koelkast en voeg de ochtend eventueel nog wat ijsklontjes toe. In een koeltas houd je je smoothies extra lang gekoeld.

Smoothies op je bestemming

Ook op je vakantiebestemming kun je blijven genieten van je Groene Smoothies! Je wilt je bagage natuurlijk tot een minimum beperken, maar een blender meenemen is toch wel erg handig als ook smoothies wilt op vakantie. Er zijn ook kleinere blenders verkrijgbaar die makkelijk mee te nemen zijn op reis. Zelf heb ik de Princess Mini Blender, waar ook een aantal handige bekers bij worden geleverd en een afsluitdeksel. Ook een aantal lege potten of flessen om de smoothies tijdens je vakantie in te doen zijn handig om mee te nemen, voor als je een dagje weg gaat.

Ga je naar het buitenland, kijk dan van tevoren op het internet of in boeken welke vruchten en groenten daar goed verkrijgbaar zijn en zoek er eventueel al wat recepten bij. Voor de eerste dagen kun je ook vast enkele ingrediënten meenemen, als je nog niet weet waar je kunt shoppen op je bestemming. Ook dit kun je natuurlijk van tevoren uitzoeken.

Vraag op vakantie ook gerust aan lokale bevolking waar je het beste terug kunt voor goed en voordelig groente en fruit, en check of er markten in de buurt zijn. Vergeet niet om alles goed te wassen, bij voorkeur met zuiver water uit flessen.

Neem ook een koeltas mee! Deze zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar voor een paar euro en hartstikke handig om je smoothie in mee te nemen als je tijdens je vakantie een excursie of andere trip gaat maken. Of om je verse boodschappen in te doen als het warm is.

Inpakken en wegwezen

Nu we de basis van je vakantiesmoothies hebben besproken, nog even op een rijtje wat je mee moet nemen op je reis.

Zorg dat in elk geval de volgende spullen zijn ingepakt:

  • Je mini blender
  • Een aantal glazen of bekers om de smoothies in te doen, en potten of flessen om mee te nemen op je dagtrips
  • Een koeltas voor je dagtrips
  • Eventueel alvast wat ingrediënten (in je koelbox/ -tas)

Voor onderweg:

  • Indien mogelijk een koelbox of -tas
  • Glazen potten of flesjes met smoothies (in je koelbox/ -tas, of van tevoren ingevroren)

Blijf jij ook tijdens je vakantie genieten van Groene Smoothies?

 

Doe ook mee met de 21 dagen Groene Smoothie Challange!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading