datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Wie wil je zijn?

Ik ben aan het bellen met een vriendin.

‘Wat wil je het liefste doen’, vraagt ze?

‘Ik wil mensen inspireren, tot actie aanzetten en motiveren’, roep ik gefrustreerd.

De laatste tijd heb ik het gevoel dat niets stroomt. Zaken niet op gang komen. Er zit geen beweging in.  

‘Enig idee hoe dat komt’, vraagt ze geduldig?

Mijn Human Design

Sinds ik weet dat ik een Projector ben in de Human Design ben ik aan het deconditioneren. Niet alles meer proberen te pushen, maar meer in de flow laten ontstaan. Wachten op de uitnodiging.

‘Ik wacht nu maar geduldig af, maar het liefst wil ik uitgenodigd worden om mijn verhaal en visie te delen’, antwoord ik.

‘Wat heb je daarvoor nodig dan’, vraagt ze geduldig?

‘Ik heb gewoon een podium nodig’.

Ik creëer mijn eigen podium

Het kwartje valt nog niet direct. Later die dag zit ik aan de telefoon met een opdrachtgever. Hij boekt mij om te dansen op een feest en zegt: ‘Er is ook een podium’.

‘Oh, dat is niet nodig’, hoor ik mijzelf zeggen. ‘Ik dans wel door het publiek’.

Nadat ik heb opgehangen schiet ik in de lach! Krijg ik een podium aangeboden, sla ik hem af.

Natuurlijk heb ik wel een podium nodig, niet voor dit dansoptreden, maar voor het delen van mijn verhaal. Ik mag het ZELF doen!

Altijd al gedaan! Ik kwam niet genoeg in de bladen, ik maakte mijn eigen Miss Natural magazine, ik kwam niet op TV, ik maakte mijn eigen Miss Natural Talk Show. Ik werd na nominatie geen winnaar van awards, ik bedacht mijn eigen Miss Natural Awards.  

Ja, ik mag het wederom zelf gaan doen. Zo ben ik ook als danseres op het podium gekomen.

Spreek uit wat je wenst en je zult zien dat het op je pad gaat komen, maar meestal moet je toch echt zelf de eerste stap zetten en tot actie komen.

Jezelf zichtbaar maken en die jas aantrekken van de persoon die je wilt zijn. Je gaat niet wachten totdat iemand je een bepaalde status geeft.

Want wanneer ben je een danseres, spreker of schrijver? Pas als je ervoor betaald krijgt? Of als je het een bepaalde tijd doet? Moet je diploma’s hebben? Wanneer is het goed genoeg? 

Dit zijn de titels en benamingen die ik mijzelf in de loop der jaren zelf heb gegeven of heb aangenomen:

Lichtwerker of Complotdenker?

Wie wil je zijn?

Mijn laatste baan in loondienst was als marketingmanager bij ‘s werelds grootste fitnessketen. Ik ben daar trouwens begonnen als stagiaire en werd daarna marketingassistent. Toen de huidige marketingmanager vertrok bleef ik de titel houden ook al was ik inmiddels niemand zijn assistent meer. Ik weet nog goed dat ik er zelf om moest vragen om dit aan te passen. Beter voor op mijn CV bedacht ik!

De titel Wellness Professional bedacht ik toen ik samen met een compagnon en ex-collega fitnessclubs en ondernemers ging helpen met hun sales en marketing.

Natuurlijk heb ik ook die stem in mijn hoofd gehad toen besloot mijn bedrijf Miss Natural te noemen. ‘Wie denk je wel dat je bent’, riep die stem.

De titel journalist en lichtwerker kreeg ik in 2020 toen ik mijn Awake News bracht. ‘Jij doet tenminste aan echte journalistiek’, kreeg ik vaak te horen. Je bent een journalist.  

Als je mij in 2019 had gezegd dat ik een jaar later journalist zou worden en Onafhankelijke Pers Nederland mede zou oprichten, dan had ik je vreemd aangekeken.

En zo is het ook gegaan met mijn carrière switch van 15 jaar fitnessbranche naar de studie orthomoleculaire geneeskunde en praten over biologisch eten en bewustwording naar stellen helpen met een onvervulde kinderwens.

Dit had ik van tevoren nooit kunnen bedenken, dit is allemaal zo ontstaan. Van het een kwam het ander en ik volgde de impulsen van mijn hart en enthousiasme.

Kan ik mijzelf een danseres noemen? Ja! Ik dans toch? Ben ik een schrijver? Ja, ik blog al jaren en heb meerdere cursussen en boeken zelf uitgegeven! En nu schrijf ik nog een boek en keynote.

Door te doen, kreeg ik ervaring, door te doen, kreeg ik positieve reacties en door het gewoon te gaan doen, kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen.

kledingrek

Wie van jullie is er mama?

De titel mama kreeg je ook direct bij de geboorte van je baby. Had je toen al ervaring? Nee! Wist je precies wat je moest doen? Nee!

Je deed het omdat je er vertrouwen in had dat je het kon en verliefd werd op jouw nieuwe passie: je baby.

Dus trek die jas aan van het personage dat jij wilt belichamen. Pas dan kun je voelen en ervaren of die jas lekker zit en je goed past. Zie het als een stage, een proefperiode, waar je mag spelen en ontdekken.  

Uiteindelijk gaat het ook niet om die titel! Het gaat erom dat jij gaat doen wat jouw passie is. Dat je weer tot leven komt. Dat je de energie voelt stromen door je lichaam en dat anderen die twinkeling in je ogen zien. Dat je vol enthousiasme kan delen over dat wat jij het allerleukste vindt.

Volg de geboorte van mijn boek

2024 is het jaar van mijn boek! Al langer ben ik zwanger van het idee, maar dit jaar gaat het er echt van komen. Ik volg de methode van Blog tot Boek van Irene van Gent om het verhaal van mijn leven te schrijven. Mijn doel is om dit in drie maanden te doen. Dit betekent dat mijn boek al in mei 2024 af kan zijn. Wil je mijn proces van blogs tot boek volgen, dan nodig ik je uit om mijn blogs te lezen. Drie maanden lang deel ik elke vrijdag om 20:00 uur een nieuw blog. Je vindt ze op deze pagina. Ik kunt mijn blogs ook wekelijks ontvangen per e-mail. Zo mis je geen enkel verhaal en breng ik je ook als eerste op de hoogte van de verschijning van mijn boek!

Boek Eva van Zeeland

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading